Löpning Träning / Göteborgsvarvet 5 inlägg 2867 visningar

Varvet eller inte Varvet?!

1985 • Göteborg
#1
16 maj 2013 - 14:10
Gilla
Har tränat hela året med Göteborgsvarvet som ett av de stora målen. Vaknade upp förra onsdagen (8/5) med halsont. Vilade två dagar och mådde sedan så bra att jag kunde jogga ett lätt pass på fredagen. Mådde bra under helgen och kunde träna, tog det dock väldigt lugnt. Under tisdagen denna veckan kände jag att jag bara mådde sämre och sämre och hade sedan feber på kvällen. Idag, torsdag, är febern borta, har lite lätt halsont kvar och är lite täppt i näsan/snuvig.

Frågan är nu hur tycker ni jag ska göra med Varvet?! Vill verkligen springa på lördag!
Daniel Jacobsen
1987 • Ekerö
#2
16 maj 2013 kl 14:24
Gilla
Tycker du ska vänta tills på lördag med att bestämma dig. Är det inte värre än lite snuva då så tycker jag du kan köra. Lyssna på kroppen dock, säger den ifrån så kliv av.
Martin Edvardsson
1975 • Ystad
#3
16 maj 2013 kl 14:30
Gilla
I fjol hade jag feber fram till tisdagen innan och sedan halsont/snuva fram till torsdagen. Valde att springa ändå, men det var fruktansvärt jobbigt. Tvärdog efter ca 13km.
Om du ska springa så var helt feberfri och ta det väldigt lugnt så kan du njuta av det ändå.
Försöker du persa så blir du nog bara besviken.
1975 • Göteborg
#4
16 maj 2013 kl 14:37
Gilla
Kan krydda med min egen solskenshistoria från 2010(?).

Snuvig och inte superpigg på startdagen. Drog i mig nässprej och startade ändå. Kändes bra. Till att börja med.

På väg uppför Älvsborgsbron i måttligt tempo börjar jag känna mig flåsig och slänger ett öga på pulsmätaren. Ser att jag är uppe på maxpuls. Hjärtat bara fladdrade i bröstet på mig. Och det i ett tempo som borde varit lågpuls.

Vid 8 km bröt jag av ren rädsla och självbevarelsedrift. Kommer aldrig att göra om misstaget att starta i ett lopp med sjukdomskänsla kvar i kroppen.
1977 • Nässjö
#5
16 maj 2013 kl 15:11
Gilla
Oxå halsont och förkyld dock ingen feber, min tanke kring träning och framförallt tävling är att allt under hakan så blir det inget lite snuva och så funkar men jävlas inte med kroppen när du har halsont kan gå snett. Skulle själv sprungit på lördag blir nog inte det, surt men det finns fler tävlingar och så går det ju nästa år oxå.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.