Löpning Träning 3 inlägg 1984 visningar

Sömnproblem efter kvalitetspass

1980 • Gröndal, Stockholm
#1
25 mars 2013 - 13:59
Gilla
Förr spelade jag innebandy och hade sömnproblem efteråt, men nu får jag det även efter kvalitetspass. och dessa brukar sluta vid åtta-tiden. Sover sedan väldigt oroligt, och är trött hela nästa dag. Det vore såklart bra att göra passen tidigare på dan, men det är svårt att få till, särskilt med tanke på att jag tränar med en klubb. Sover i övrigt väldigt bra.

ja kanske finns det inget botemedel, men det vore grymt om nån hade något tips för att få ut adrenalinet (eller vad det är) ur kroppen! Sömnpiller vill jag inte ta.
1972 • Lund
#2
25 mars 2013 kl 20:40
Gilla
Ja du, David, det var mig ett knivigt problem. Sannolikt hade träningspass tidigare på dagen varit att föredra, men som du beskriver är ju tid en bristvara och träningen förläggs ofta till kvällen. Jag har själv nästan bara tid till träning sent på kvällarna.
Personligen kan jag ibland känna att jag även efter hård träning inte är riktigt tömd eller bottnad och då kan det vara svårt att varva ned till sömnläge så att säga.
Följande råd kan månne väcka anstöt hos vissa, men för egen del brukar jag se till att efter att ha intagit rejält med vätska efter kvällspasset inte bara tömma mig i form av att kissa utan...ja...
På så sätt tar jag kål på den energi som fortfarande kan finnas kvar efter träningen - sedan brukar jag ha lättare att falla i sömn och sover som en prins till morgondagen gryr.
1980 • Gröndal, Stockholm
#3
26 mars 2013 kl 21:13
Gilla
haha, ja det var ett intressant förslag. får se om jag provar på det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.