Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1813 visningar

Stukade min ankel under läkningstid från förra stukningen

Johan
1993 • Borås
#1
7 december 2011 - 13:27
Gilla
Det började med att jag skulle skjuta på en boll, jag träffar fel och träffar istället marken i full fart. Det är alltså insidan av ankeln/foten som gör ont och för 1-2 månader sedan skulle jag ta emot en boll med samma fot i hög fart, vilket ledde till att samma smärta uppkom.

Finns det något speciellt man kan göra just nu eller är det bara till att vänta?
Tor Hunemark
1981 • Linköping
#2
7 december 2011 kl 13:37
Gilla
Aj! Jag har gjort liknande grej, fast med smärta på utsidan/ovansidan av vristen. Det tog rätt lång tid innan det var helt smärtfritt vid belastning. Springa gick ok efter ett tag, men jag märkte att tekniken förändrades för att undvika smärta. Att kunna hantera en fotboll tog längre tid. Mitt tips är att jobba med att ha kvar styrka och framförallt rörligheten i fotleden så att det inte broskar igen. Vad som är bäst utöver det vet jag inte, det ska du nog pratat med sjukgymnast eller liknande om.
Johan
1993 • Borås
#3
7 december 2011 kl 14:12
Gilla
Okej. Jag kan springa hur mycket som helst utan att få ont där, men jag kan inte skjuta med en boll eller stretcha framsida skenben.

Hur jobbar jag för att ha kvar rörligheten?
Tor Hunemark
1981 • Linköping
#4
7 december 2011 kl 16:26
Gilla
När jag skulle jobba upp rörligheten igen så handlade det mycket om benböj, squats, med korrekt positionering. Eftersom du inte har skadan på samma ställe som jag så vet jag inte vad som är lämpligt egentligen. Enbenssquats och balansövningar på ett ben kanske? Draken är bra. Pratar du med sjukgymnast så borde du kunna få lite tips på övningar för att behålla rörlighet utan att riskera att förvärra problemet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.