Löpning Kom igång 4 inlägg 2861 visningar

Svårt att komma över tröskeln

1975 • Rydebäck
#1
23 mars 2008 - 00:26
Gilla
Hej alla glada springare.
Har joggat ett par veckor nu, har ett par banor på ca 3,5 km. Klarar dessa utan större problem dvs konditionen hjärtmässigt är det inga problem. Börjar dock få lite ont i vader och rygg, har hyfsade skor(tror jag) och variation i miljö, grus och asfalt, Hur går jag vidare ska jag vila mig i form eller byta skor?? Satsar på milen i Maj och vill gärna genomföra detta, helst utan andra smärtor än träningsvärk
//Olle
2006 • Alingsås
#2
23 mars 2008 kl 00:57
Gilla
Hur ofta springer du?
Det är viktigt att kroppen får vila och återhämta sig. Det är lätt hänt att man blir för övrig och entusiastisk i början och kör för hårt och då kommer ofta skadorna. Du borde kanske dra ned på antalet gånger som du springer och försöka springa lite längre istället när du springer.
Åsa Ekedahl
1969 • Klintehamn
#3
23 mars 2008 kl 08:19
Gilla
Det finns en gammal tillförlitlig regel som säger att man inte ska öka mer än 10% i veckan, för att undvika skador. Kan kännas larvigt lite, men löpning handlar ju mycket om tålamod, och det tar tid att vänja muskler, senor och ligament vid den påfrestning som löpning faktiskt är!
Peter Klinteberg
1962 • Landskrona
#4
23 mars 2008 kl 11:22
Gilla
Tad et lungt nu ibörjan, kondisen föbättras fortare än styrkan, så även om det känns lätt att springa din runda så öka inte runderna för mycket, man måste lära känna sin kropp.lite ont kan man ha men gör det för ont måste man vila eller hitta någon annan form av motion tills man inte har ont mer. motion skall vara kul.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.