Löpning Övrigt 183 inlägg 6081 visningar

Hundbiten

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
31 augusti 2011 - 18:11
Gilla
Ska man verkligen behöva vara rädd och ändra sina Joggingrundor för att slippa att bli hundbiten,Gå in på Radio Kristianstad och hör reportaget efter att en kompis till mig blev hundbiten,och det var tredje gången som någon blev biten,och tredje gången som det polisanmälts
Och inget händer ???????
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Ulf Mårtensson
1958 • Borås
#2
31 augusti 2011 kl 18:22
Gilla
Här hände det iaf något, hunden avlivad, ägaren åtalas!
http://www.bt.se/nyheter/boras/%282919766%29.gm
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#3
31 augusti 2011 kl 19:03
Gilla
Tack för den,man blir ju riktigt skärrad när man ser vad som kan hände,riktigt ruggigt
Matilda Sandström
1980 • Taberg
#4
31 augusti 2011 kl 21:12
Gilla
Har själv hundar och tycker INTE det är okej att någon ska behöva vara rädd för att bli biten. Hundar som biter människor oprovocerat ska avlivas direkt. Det är min åsikt.....................
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#5
1 september 2011 kl 09:31
Gilla
Ja Matilda jag var också helt övertygad om att man agerade så,Men det verkar inte vara så enkelt,Denna hunden har gjort utfall mot ett antal personer och bitit tre personer,och då även när hunden varit kopplad.
Innan den bet min Kompis i Måndags, fanns det två polisanmälningar,som är nerlagda Varför vet jag ej.
Vi det sista fallet var den okopplad.
Vi polisanmälde i Måndags,samt tog kontakt med tidningar och lokalradion,för att få lite större fokus på saken.
På radiointervjun med Kvinnan som rastar hunden,lovar hon och svär att alltid ha hunden kopplad i fortsättningen,men det räcker ej,När hon har den kopplad och hunden gör utfall,så orkar hon ej hålla emot och ramlar omkull.
Riktigt jobbigt det här,springer själv ofta i det området,och det är inte alls kul,att behöva springa och tänka på att snart möter man henne med hunden,kopplad eller okopplad.
Mr Anonym
1925 • dsf
#6
1 september 2011 kl 10:19
Gilla
Jag har avhållit mig från att kommentera alla hundtrådar när de dyker upp, för att det är så pass personligt, men nu kan jag f-n inte hålla käften längre...

"Hundar som biter människor oprovocerat ska avlivas direkt!"

Enligt samma logik => Människor som oprovocerat slår andra människor bör bestraffas med dödsstraff!

Respekterar ni inte det som lever, rör på sig, och har känslor? Oj, stackars lilla jag blev biten. Hämnd: Dödsstraff! Här pratar vi inte öga för öga, tand för tand eller principen om proportionalism. Nej,nej, minsta lilla j-l som stör min vardag ska f-n inte få leva...

Parallell: 3 terrorister från icke-namn givet land skjuter ihjäl 10 amerikaner på amerikansk mark. USA svarar med att atombomba hela terroristernas hemland.

Jag blir skrämd, upprörd och inte minst mycket ledsen över att det finns andra som tillhör samma ras som mig själv med en sådan totalt oförlåtande syn på allt annat som lever än människor!!"
Ni har uppenbarligen missat andemeningen i nedanstående:

Kalla den Änglamarken
eller Himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna,
vildrosor och blåsippor
och lindblommor och kamomill,
låt dem få leva, de är ju så sköna.

Låt barnen dansa
som änglar kring lönn och alm,
leka tittut mellan
blommande grenar,

låt fåglar leva
och sjunga för oss sin psalm,
låt fiskar simma
kring bryggor och stenar.


Sluta att utrota skogarnas alla djur!
Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa!
Låt sista älven som brusar i vår natur

brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!
Kalla den Änglamarken
eller Himlajorden om du vill,

jorden vi ärvde och lunden den gröna,
vildrosor och blåsippor
och lindblommor och kamomill,
låt dem få leva, de är ju så sköna.
Erik
1990 • Stockholm
#7
1 september 2011 kl 12:02
Gilla
Hundar borde åtminstone omedelbart bli omplacerade när hunden uppenbarligen inte fått en vettig uppfostran av sin(a) ägare.

Är du av åsikten att ingenting bör göras med hunden eller vadå? Ska människor som misshandlar andra personer också bara få "respektera andras åsikter, du störde vederbörande, således blev du misshandlad". Hela idéen med fängelsen för hundar är litet befängd (vilket vore rättvist eftersom vi då skulle behandla bovar lika oavsett djur eller människa).

Sedan tycker jag också att en människa kan man resonera med på ett helt annat sätt än med en hund.
M Extreme
1971 • Vallentuna
#8
1 september 2011 kl 13:03
Gilla
Folk skaffar fel hund och av fel orsaker. Folk skuffar ut 10 åringar för att rasta en rottweiler som väger 20 kilo mer än de själva och uppenbart inte ser lill-husse som en ledare. 50 kilos hundar som får 10 minuters promenad om dagen, klart att de blir understimulerade.
Blir folk skadade är det klart att hunden måste bort även om det är grymt men det kan hända hemska olyckor och barn kan lätt bli dödligt skadade eller lemlästade för livet. Rättvisa är att spärra in husse men hunden är ju fortfarande farlig.
1978 • Vinsta
#9
1 september 2011 kl 13:17
Gilla
@Mr Anonym
Att jämföra hundar med människor går inte, vår civilisation bygger mycket på att människan har en särställning, och det är pga människans särställning som vi har en civilisation.
Om jag skulle bli upprörd över att djur dödas skulle jag lägga mitt krut på köttindustrin där miljontals djur dödas (oprovocerat) varje år, istället för det i jämförelse minimala antal djur som dödas för att de skadar människor.
Jennie Salomonsson
1975 • Partille
#10
1 september 2011 kl 13:24
Gilla
en kompis till mig har oprovocerat blivit biten 3 gånger av olika hundar i Skatås. En gång var faktiskt hunden kopplad (schäfer) men tog ett rejält bett i armen på henne. Hon blev så rädd, chockad; så hon sprang vidare för att längre bort bryta ihop. Då var hundägaren spårlöst bort.
Jag tar alltid avstånd även från kopplade hundar. Jag gillar hundar men håller som sagt avstånd från de jag inte känner.
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#11
1 september 2011 kl 13:42 Redigerad 1 september 2011 kl 13:47
Gilla
Ja Jennie känner också en jäkla olust när jag möter mäniskor som är ute och går med sina hundar .Men jag får faktiskt säga att merparten sköter sig och har koll på sina hundar.
Men när det händer sånt här känns det inte bra att springa
1972 • Söderhamn
#12
1 september 2011 kl 13:53
Gilla
@Mr Anonym
"Här pratar vi inte öga för öga, tand för tand eller principen om proportionalism"

Så vi ska bita hunden istället? På tal om proportionalism är det väl inte samma proportion att avliva en aggressiv hund som att avliva varenda jävel som stör min vardag?

Nä, kanske lika bra att gå tillbaka till att vara anonym?
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#13
1 september 2011 kl 13:58
Gilla
Bisarrt att likställa hundar med människor.
Mr Anonym
1925 • dsf
#14
1 september 2011 kl 14:01
Gilla
Jag bara väntade på parallellen till köttindustrin, men där finns en viktig skillnad: Dessa äter vi och vi behöver äta. För att överleva behöver vi exploatera det som finns i naturen, sen kan man alltid diskutera sättet man gör det på, men derssa djurs död har åtminstone inte varit 100 % i onödan-

Jag lever inte i illusionen att vi helt kan undvika att åsamka skador på naturen; växter som djur;

MEN DET MÅSTE VÄL FÖR F-N FINNAS EN RESPEKT TILL DET LEVANDE! EN GRUNDSYN OM "leva låt leva" OCH INTE "Jag dödar allt som skadar mig, så länge det inte är en människa"

Har läst alldeleles för många "hundtrådar" där folk vill att hundar ska avrättas så fort de gör minsta lilla grej eller utfall, och jag talar då inte om att nästan bita ihjäl en treåring eller liknande, för självfallet måste man göra något åt hundar som är livsfarliga.

Det är er grundsyn och respektlöshet som skrämmer mig!!!
Erik
1990 • Stockholm
#15
1 september 2011 kl 14:09 Redigerad 1 september 2011 kl 14:08
Gilla
Mr Anonym,

Om en hund kan anses allmänfarlig måste man väl för bövelen agera mot den (och ägaren såklart)? Och inte säga "Ja, du (hundägaren) säger ju att hunden är jättesnäll i vanliga fall, så fortsätt du som vanligt".

Sedan finns det inte många andra alternativ, några hundfängelsen har vi inte, ägare till farliga hundar är sällan bra ägare. Ett alternativ är väl att hunden omplaceras eller något. Fast som sagt, de på fängelsena har det väl bättre ställt än de i skolorna. Så lite felprioritering skulle jag anse det vara att ha ett protokoll för hur allmänfarliga hundar ska hanteras...
Mr Anonym
1925 • dsf
#16
1 september 2011 kl 14:11
Gilla
Erik: "Om en hund kan anses allmänfarlig måste man väl för bövelen agera mot den (och ägaren såklart)? Och inte säga "Ja, du (hundägaren) säger ju att hunden är jättesnäll i vanliga fall, så fortsätt du som vanligt".

Det har jag ju redan svarat på. Läs inlägget ovan!!!
1972 • Söderhamn
#17
1 september 2011 kl 14:14
Gilla
Mr Anonym, läs grund posten!!

Denna tråd handlar inte om ett utfall eller minsta lilla grej utan en hund som upprepade gånger bitit männsiskor där ägaren dessutom släpper denna aggressiva hund lös.

Det är inte en allmän "Döda alla husdjur" tråd....
Erik
1990 • Stockholm
#18
1 september 2011 kl 14:20 Redigerad 1 september 2011 kl 14:19
Gilla
Mr Anonym,

Jag tycker inte det ska krävas att en hund nästan biter ihjäl en 3-åring för att den ska anses allmänfarlig. Det räcker med ett bett. Följderna kan fortfarande bli allvarliga med sårinfektioner osv. För att visa att jag inte bara menar djur så säger jag även att en människa som hoppar på en människa oprovocerat i något motionspår eller så ska ha en påföljd för det och inte bara "Gå hem och ta det lugnt du så blir det bra". Oavsett om det är en rak höger eller att han nästan dödar en.

Gör hunden upprepade attacker ska den avlivas tycker jag, för då klarar ägaren inte att ha den som hund och hunden får anses lida..
1978 • Vinsta
#19
1 september 2011 kl 14:21
Gilla
@Mr Anonym
Du läser in en grundsyn och respektlöshet som inte finns. Om du ska diskutera så bygg inte upp en halmdocka att diskutera med, läs vad som egentligen sägs och argumentera emot det istället för att anta en massa saker som inte sägs.
Mikael
1986 • Borås
#20
1 september 2011 kl 14:22
Gilla
Mr anonym.
Du behöver inte alls äta kor eller något levande för att överleva, de dör för att de smakar gott. Hur många hundar äts förresten i Asien varje år jämfört med hur många som avlivas för att de är aggressiva?
Som redan har sagts, vart ska hunden ta vägen? Ägaren är knappast lämplig att ha kvar hunden. Ska man starta "hundfängelsen"? För vilka pengar då? Skattepengarna som istället kunde gå till sjukvården?

Du pratar om respektlöshet. Vad säger inte ditt inlägg om din respekt för de människor som blivit bitna av hundar.
"Oj, stackars lilla jag blev biten. ."
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.