Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3671 visningar

stortåleden

Johan Nilsson
1994 • Falun
#1
17 juli 2011 - 13:54
Gilla
För någon vecka sedan jobbade jag, (satte plant) och då fick jag ont i stortån och stortåleden, eller ont kanske man inte kan kan kalla det eftersom det gick utmärkt att träna med det, öm och lite värk stämmer nog bättre. Detta gick sedan över men efter gårdagens pass kom det tillbaka. Det gör lite ont när jag tar tån upp och ner men det gör konstigt nog inte ont när jag gör tåhävningar. Har någon erfarenhet kring denna skada? Är det bara att träna vidare? man vill ju inte gärna vila nu under tävlingssäsong..
Claes Johansson
1976 • Alingsås
#2
17 juli 2011 kl 15:57
Gilla
Gör det ont på ovansidan eller under foten?
Jag håller på att rehabar en skadad stortåmuskel/sena efter en rejäl stukning. Jag skadade både hälsena, ligament och aktuell sena/muskel.

Enligt sjukgymnast så finns det fem olika muskler/senor som går under foten och fäster i hälsenan under ankeln på insidan foten. Den som styr stortån är den jag skadat, det gör ont vid infästningen till hälsenan. Behanlingsmetoden är massage exakt på den ömmande punkten, detta för att få igång cirkulationen så att det kan läka. Har gjort en av planerade fyra-fem behandlingar, får se om det hjälper...

Johan Nilsson
1994 • Falun
#3
17 juli 2011 kl 19:55
Gilla
Testa att springa idag, det kändes så pass bra att jag kunde köra intervaller så det är nog ingen fara nu!
Claes Johansson
1976 • Alingsås
#4
17 juli 2011 kl 20:27
Gilla
Låter bra!! Då e det nog bara att köra på :)

Lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.