Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 6077 visningar

Vad ska jag linda foten med eller andra typer av stöd?

Nina
1973 • Stockholm
#1
23 november 2010 - 13:58
Gilla
Som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag problem med min fot 6 veckor efter stukning, den är bla väldigt instabil. Ska till doktor på torsdag men undrar om nån har nåt tips om bandage eller dylikt? Får skavsår av "bandaget" som jag lindar med (köpt på apotek) så nu använder jag ingenting istället. Nån som vet nåt bättre? Går det lika bra med tejp?
Var hittar man andra hjälpmedel för stukade fötter? Vet inte vad jag ska söka efter på nätet men kan tänka mig att nåt annat slags stöd vore lämpligt. Nåt som "håller ihop" foten.
Anna Magnusson Kroon
1973 • Falun
#2
23 november 2010 kl 17:26
Gilla
En riktigt bra sporttejp kan göra susen, om man vet hur man ska tejpa. Lindor och bandage tycker jag har en tendens att glida omkring när man börjar röra på sig.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
23 november 2010 kl 23:18
Gilla
Enligt en idrottsläkare som ibland skrivit här på jogg gör en binda eller tejpning ingen nytta för läkningen efter stukning - stödet är för svagt för att avlasta. Själv tror jag att det finns en indirekt nytta åtminstone vid löpning (egen erfarenhet), tejpning hjälper en att sätta ner foten rätt i nedslaget, då ger löpträningen mindre belastning.
Stukning läker bäst om man använder foten, men på sätt som inte gör ont.
Vad gäller stöd tror jag själv att tejp är bäst, sporttejp du köper i sportaffären går säkert bra om du inte får utslag eller klåda av klistret.
1943 • Täby
#4
24 november 2010 kl 10:10
Gilla
När jag tejpat foten så har jag haft en strumpa under. Då stör inte klistret vare sig under tejpningen eller när man river av den.

Annars instämmer jag med Oldboy.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.