Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2389 visningar

Fråga igen om Garmin, inställning....

Lisa T
1972 • Götene
#1
14 augusti 2010 - 18:52
Gilla
Ja, så har jag en fråga igen Har verkligen försökt lista ut det själv....men funkar inte. Om jag vill träna intervaller så lyckades jag ställa in själva intervall-passet, men så står det ju upp/nervarvning eller liknande när man ställt in tiden för intervallerna. Man kunde bocka i den rutan eller låta bli. Trodde jag skulle kunna ställa in tid för uppvärmning innan själva intervallerna tar vid, men inte?? Så jag körde uppvärmningen först och ställde in intervalltiden när jag väl var klar med uppvärmningen....är det så man gör kanske?? Blir ju upplagt som två pass när man för över det till datorn sedan. Kanske helt rätt och så man gör, men jag vill ju inte missa någon finess:)
Samir Touam
1976 • Lerum
#2
14 augusti 2010 kl 19:35 Redigerad 14 augusti 2010 kl 23:24
Gilla
Nej, så fungerar det åtminstone inte på min GF305´a.
Om jag väljer Upp/Nedvarvning så blir det en det av intervallpasset.
Du ställer alltså inte in längden på Upp/Ner utan springer tills du är nöjd.


Edit: Roger har helt rätt beträffande hur klockan fungerar under pågående intervall. Man behöver inte trycka Lap utan klockan sköter detta själv. Det var tydligen länge sedan jag använde min klocka till detta...
1971 • Häljarp
#3
14 augusti 2010 kl 23:19
Gilla
Jag vet inte om du har 305, eller 405.

Men jag har en 405:a och där ställer man in antalet intervaller.
Hur långa dom skall vara i meter eller i tid, samt hur lång vila man vill ha i meter eller tid.
Sedan väljer man som man skall ha Upp/ner värmning.
om du väljer Ja.

Då startar du ditt pass som vanligt, sedan när uppvärmningen är klar trycker du på Lap och då börjar första intervallen.

Sedan (detta skiljer från vad Samir skrev) behöver man inte trycka mer.
Klockan räknar ner med pip när du intervallen eller vilan tar slut, sedan efter intervallerna så går den själv över till nervarvning och sedan när du är klar behöver du trycka en gång till.

Summeringen är samma:
Du ställer alltså inte in längden på Upp/Ner utan springer tills du är nöjd.
Lisa T
1972 • Götene
#4
15 augusti 2010 kl 08:25
Gilla
Ok. Jag ställer in klockan på de intervaller jag vill ha och markerar upp/ner värmning. Så när jag börjar uppvärminingen trycker jag start på klockan, och när jag vill börja med intervallerna trycker jag lap!? När intervallerna är slut, ska jag då trycka start igen för att starta nervarvningen eller sköter klockan det automatiskt?

Tack för era svar:)
Tor
1975 • Göteborg
#5
15 augusti 2010 kl 08:59
Gilla
Start, stopp-knappen startar och stannar tiden. Lap- knappen tar dig till nästa steg i träningen. Det är alltså Lap som gäller för att avsluta uppvärmningen och för att avsluta nedvarvningen. Nedvarvninger startar automatiskt efter sista intervallen.
Jens K
1975 • Örnsköldsvik
#6
15 augusti 2010 kl 11:21
Gilla
Du kan även skapa ett eget intervall pass under avancerat, där kan du skapa olika förutsättningar för varje steg,dvs 1a kan vara uppvärmning 20min eller 5km, 2a är då där du börjar intervallerna du kan välja om det det ska vara tid eller längd osv. fördelen är att du kan göra stegrande intervaller typ: 1+2+3+4+5+4+3+2+1 min med halva tiden vila mellan, du kan även ställa in önskad puls du vill hålla under intervallerna eller att du ska hålla en viss fart ..
grymt bra funktion. Lycka till med träningen!
Lisa T
1972 • Götene
#7
15 augusti 2010 kl 14:42
Gilla
Tack snälla för alla svar! Ja då fattar jag precis hur jag ska göra. Men en liten fråga till bara.....måste jag ställa in allting utomhus när jag sökt satellit? Eller kan jag sitta inne och ställa in klockan och sedan söker den automatiskt upp satelliten när man kommer ut?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.