Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 4539 visningar

Springa lopp med benhinneinflammation

Mattias Wennberg
1976 • Onsala
#1
9 augusti 2010 - 18:47
Gilla
Var lite för ivrig vid några träningspass och har dragit på mig benhinneinflammation. Har fått det tidigare också och då har det varit 6-8 veckor vila från löpning för att bli av med det.

Jag hade tänkt att springa midnattsloppet om två veckor och sen lidingöloppet i slutet på september. Är det någon som har någon bra idé hur man kan genomföra loppen och eventuellt löpträning trots att jag har ömmande benhinnor. Det är utsidan av benhinnan och högt upp mot knät som det ömmar.

Funkar det med typ voltaren/tigerbalsam eller går det att tejpa för att slippa få ont under loppen?

Tacksam för tips och kreativa idéer
:-)

/Mattias
Espen Ringom
1975 • Oslo
#2
9 augusti 2010 kl 20:12
Gilla
Jeg har løpt med benhinneinflammation.
Løp Oslo Halvmaraton med benhinneinflammtion og fikk ny PB =)
Det tok typ 8 veckor for meg også, men jeg trente i store deler av perioden.

Tigerbalsam och massage brukte jeg mye.
Det rekommanderes inte å løpe når man er skadet - men ingen kjenner din kropp bedre enn din - så du får nesten bestemme selv hva du skal gjøre =)
csaba
1973 • Malmö
#3
9 augusti 2010 kl 20:23
Gilla
Jag brukar käka Voltaren !
Så fort symptomen kommer.
1967 • Laxå
#4
15 augusti 2010 kl 13:48
Gilla
Att ignorera benhinneinflammation är inte helt ofarligt, det kan nämligen utmynna i en mindre trevlig stressfraktur och då är det kört! Se till att bli av med problemen först, ta hjälp av en bra idrottsmassör t e x...
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#5
15 augusti 2010 kl 15:39
Gilla
Benhinnor, och hälsenor har i många år varit ett problem för mej, och tidigt i våras började jag träna för 24-timmars i Trollhättan, det behövdes ju träning varje dag, det var något nytt för mej, det fick bli träning efter hur kroppen kändes, benhinnorna värkte lite lätt varje dag, hälsenorna kändes väl lite ibland, gjorde det ont fick jag gå desto mer, det var bara lugn träning i många timmar som gällde, nu efter några hundra mil med sådan träning, är benhinnor och hälsenor starka, jag kan träna hur mycket jag vill, även springa snabbare, kroppen håller, det känns bra att veta när man vill springa lite snabbare.
Hanna Eliasson
1984 • Örebro
#6
15 augusti 2010 kl 16:30
Gilla
Hej!

Jag har ofta problem med mina benhinnor och fick tipset att kyla ner dem efter att jag sprungit, det + att smörja med voltaren vid känningar och se till att aldrig gå längre sträckor i annat än joggingskor funkar för mig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.