Löpning Övrigt 4 inlägg 2254 visningar

Lite motivation i vardagen

Andreas Almkvist
1993 • Luleå
#1
25 juli 2010 - 03:03
Gilla
Jag tränade för en halvmara för ca 2månader sen och jag hade ganska ofta framsteg i min träning då. Ett pass jag körde under den perioden var väldigt tungt då. Jag körde 6st kilometrar och alla med 4 min per km fart. När jag klarade av detta pass var jag så sjukt nöjd och slut i hela kroppen trots vila mellan varje kilometer. Sen dess så har min träning gått framåt men inte så speciellt märkvärdigt tills idag!

Jag var riktigt otaggad på att springa men jag pallade mig ut på elljusspåret ändå. Jag var galet trött i kroppen och hade haft lite vätskebrist tidigare men men bara att bita ihop.
Jag kände att det gick lätt på uppvärmningen så jag tänkte att jag kanske ska köra lite tempo idag!? Det slutade med att jag sprang 5 kilometer på tiden18,40 på kuperat elljusspår. Personbästa och det gick riktigt lätt ganska så länge.
det är ett genomsnitt som ligger en bit under 4 min per kilometer och den här gången höll jag det 5 kilometrar i rad! Jag har inte löp tränat speciellt mycket sen dess så lite förvånad blev jag.

Kände bara för att vara lite stolt och höja motivationen för de som tappat den lite i sommarens hårdträning. Man ska inte känna efter för mycket innan, känn istället under passet! Man vet ju aldrig när man toppat formen;)
Valter Johansson
1962 • Umeå
#2
25 juli 2010 kl 09:29
Gilla
Roligt Andreas! Det är så psykologiskt viktigt att få positiva besked att man förbättrar sig. Det är sådana kickar man behöver.

Jag har själv, när jag var yngre och bättre tränad, varit med några ggr om att börja träningen lite slött och oengagerat och varit inställd på en lugn kort tur men förbluffats av att kroppen efter en stund känns stark och istället kört ett riktigt bra tempopass.
Förunderligt fenomen!

Att man, trots dåliga förberedelser, kan göra bra resultat på tävlingar vid mindre fysiska sporter är väl inte så konstigt då den mentala biten är så oerhört viktig och spänningar kan släppa om man inte har några förväntningar på sig själv.
Men förklaring vid löpträning? Det är kanske möjligt att det dåliga engagemanget gör att man slappnar av mer i kroppen och därmed tar ev bromsande muskler ur spel och därmed får ett effektivare löpsteg men det är ju betydligt vanligare att oengagerad känsla leder till långsam och seg löpning.

Hur som helst, grattis Andreas!
1974 • Lund
#3
25 juli 2010 kl 15:04
Gilla
Kanon resultat Anderas!
Glöm inte skryta i PB tråden.

Jag har också märkt att många av dom gågner när jag känner mig mest off så går det ofta kanon bra. I mitt fall (där jag ofta springer långt) har jag trott att det har att göra med att jag tar det lite lungnare i början och disponerar loppet bättre (mer åt en positiv split och sånt). Men nu när jag tänker efter har jag nog märkt det på kortare träningsrundor också och där finns inte den marginalen.

Tävärt om har jag också ofta märkt av. När jag tror det ska bli kanonbra för allt är rätt, blir det en vanlig-"OK" tid i stället. Har lite slutat att gissa prestationen efter hur jag känner mig innan.
Andreas Almkvist
1993 • Luleå
#4
26 juli 2010 kl 02:33
Gilla
Precis så jag känner också! Man ska känna under passet inte innan, man riskerar bara att bli besviken.
Man får inte bli för "seriös" och tänka att man ska prestera på topp bara för att man laddat bra och kör med energidryck. Det kan gå lika bra att bara köra för att man ska göra det =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.