Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2857 visningar

Mer besvär av stödstrumpor?

Eric Z
1970 • Jönköping
#1
7 maj 2010 - 22:38
Gilla
Har som många andra besvär med krampbenägna vader efter övergång till att landa på framfoten. Vet att jag borde hålla på med excentrisk vadträning, men av någon anledning blir det inte gjort. Har provat att springa med kompressionsstrumpor ett par gånger sista tiden. Tycker mig ha fått fått förvärrade och mer efterhängsna problem i samband med stödstrumporna. Kanske inbillning. Någon annan som har liknande erfarenheter?
1965 • Eksjö
#2
8 maj 2010 kl 09:17
Gilla
Själv har jag bara positiva erfarenheter av att springa med stödstrumpor. Kramp i vaderna råkade jag ut för någon gång ibland förr (redan innan jag började använda VFF en gång i veckan) men fick då rådet att ta magnesiumbrus som kosttillskott ett par gånger i veckan. Detta finns väl att köpa på flera ställen men jag kör med Lidls och tar en brustablett efter de hårdaste passen (eller ihop med sportdryck/vatten under långpassen) och numera har jag inga problem med krampkänningar (höll dock upp två månader en gång, då kom det tillbaka).
1966 • Karlstad
#3
8 maj 2010 kl 21:51
Gilla
Jag började med CEP-strumpor för att testa effekten. Ganska snart efter detta fick jag problem med ena foten. Morton som det verkar, nervkläm under foten, som resulterat i att jag inte kan gå barfota inomhus. Så länge jag har skor eller innetofflor på mig är det ok och jag springer som vanligt, men barfota kommer det onda per omgående.
Nyligen tänkte jag testa CEP-strumporna igen, men jag kände direkt att foten blev ihopklämd, skorna blir för breda.
Säkert bra för några, inget alternativ för mig.
Om det beror på strumporna eller om det bara sammanföll vid ett olämpligt tillfälle har jag ingen aning om.
Åsa
1980 • Solna
#4
25 maj 2010 kl 19:09
Gilla
Hej

Mortons neurom är det mer troligt att du fått av nedtrampat främre fotvalv, kolla om du behöver en pelott som separerar tåbenen. http://www.mediconline.se/sulorskoinlagg/framfot-c-172-1.aspx
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.