Löpning Träning 3 inlägg 10347 visningar

Vattenblåsor på huden

1963 • Hestra
#1
13 augusti 2009 - 21:39
Gilla
När det är varmt ute och jag är ute och springer, får jag små, små vattenblåsor på större delen av kroppen. De är ca 1 mm i diam och sitter tätt, tätt.
Det spelar ingen roll om solen skiner eller inte, de kommer även på kvällen, men jag märker att det händer oftast när det är ganska varmt ute.
Det hör till saken att jag nästan aldrig svettas under tiden jag springer, även om jag tar ut mig helt, eller springer längre pass på 20 km, min svettning startar inte förrän ca 5-10 min efter avslutat pass eller uteblir helt. Om jag svettas så dryper jag av svett.

Vi har varit i Grekland nu i juli och jag tränade tidigt på morgonen. Det var kanske 25 gr i skuggan, och inte ens då svettas jag under passet, men efter 10 min ser det ut som jag just simmat klädsim, så svettas jag.

Jag antar att blåsorna är kroppens sätt att kyla sig eller är det någon som varit med om detta?
Lottie Berg
1979 • Lund
#2
14 augusti 2009 kl 11:05
Gilla
det får jag med men bara på sommaren när jag solat, tror det har med det att göra - att jag huden är lite mer "fjällig" när man solat och så samlas svetten på det sättet eller nåt. Jag svettas massor när jag tränar så det har nog inte med det att göra. Jag får dessa blåsor också bara på de sällen där jag solat (benen, magen etc)
Alexandra S
1972 • Sundsvall
#3
14 augusti 2009 kl 13:49
Gilla
Hej! har också haft dessa blåsor och dessa har uppkommit vissa somrar då jag solat mkt och tex varit utomlands. Kör en sandpeeling så kanske det försvinner.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.