Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 158 visningar

Nya skor......

1965 • Järfälla
#1
26 april 2009 - 18:56
Gilla
I dag sprang jag första långpasset med mina nya skor. Har sprungit kortare samt intervall pass i skorna tidigare. Men det kändes inte riktigt som det skulle...... Kan det bero på skorna som har ett lite annat pronationsstöd än mina inkörda att jag tog fullständigt slut i benen efter knappt 2 mil. Hade ju planerat att springa 3 mil. Tacksam för ev svar på om någon annan upplevte detsamma någongång.
peter72
1972 • Täby
#2
26 april 2009 kl 21:40
Gilla
Kanske inte har med skorna att göra.

Hypotes: Du tränar för StM.

Det gör jag med.

Jag peakade i mitt (förmodligen alldeles för ambitiösa) program förra veckan med en 30km på söndagen, i rätt nya skor. Fungerade hur bra som helst.

Men efter 60km totalt förra veckan så tog jag det lite lugt denna vecka och avslutade denna vecka med 25km idag och dog helt efter 20km.

Hade det med mina rätt nya skor att göra? Förmodligen inte. Hade det att göra med att jag är alldeles nedtränad. Förmodligen.

Så, hur ligger du till i ditt program?
csaba
1973 • Malmö
#3
26 april 2009 kl 21:58
Gilla
Lars ibland så vill inte kroppen som man har planerat.
Hur många gånger har man själv inte planerat långpass och man orkade inte hellt enkelt. Och det är ofta lätt att försöka hitta några fel.

Om det är skorna´s pronation det är fel på så kommer du säkert att märka i form av hälsenebekymmer, benhinne, osv.

Jag tror snarare att, du är som vi alla andra (inklusive mig) och börjar bli "hypokondiker" när det börjar närma sig "det stora".
Man börjar bli osäker om träningsmängden räcker, men blir orolig för skador och rädd för minsta lilla att man inte ska bli sjuk nu,börjar försöka hitta fel på skorna, osv.

Jag tror det ordnar sig !!!
Vi ses i Stockholm ;-)
Niklas
Boden
#4
26 april 2009 kl 22:14
Gilla
Kunde varit min tråd!

köpte asics ds i fredags, (efter att ha sprungit i gt 21-serien) och har sjuk träningsvärk i vader och LJUMSKAR!!! I morse kändes det som om jag åkt skridskor för första gången på 20 år...

Men vad gör man inte för att spara in 50 gram per doja ;)
1974 • Lund
#5
26 april 2009 kl 22:42
Gilla
Lars & peter72:
Jag tror det var dagen det var fel på, även jag tog slut idag efter ca 2 mil.
Det blir säker bättre imorgon...

csaba:
hypokondiker, så är det för mig...
Jag har pendlat mellan tre skor för jag är rädd att mina 2 nya nya skor (med proneringstöd) inte var rätt val, har ont lite här och var men det är svårt att veta om det är från ökad/hårdare tränningen eller täcken på långvariga problem. Jag har kommit lite fram till att dom nya skorna med proneringstöd faktiskt belastar kroppen på ett annat sätt så egentligen så ska jag kanske inte fundera så mycket på småkrämporna. Det är antagligen samma krämpor jag hade när jag börja springa långt en gång i tiden men glömt bort, det är säker lite nya senor/muskler/broskbitar som behöver anpassa sig till sit nya liv med proneringstöd.

Men det gör inte att jag är sugen på att köpa om min förra sko (innan jag gick över till proneringstöd) och köra med lite då och då. Den hade jag alldrig några problem med. Den gamla är slutkörd, sumpig och ger mig klockrent hälproblem 1-3 dagar efter jag blandar in den i en 10K träning.

Snart har jag kanske lika många skor som dig csaba :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.