Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 3803 visningar

AI för Göteborgsvarvet, målgångsprediktion del 3

1991 • Lund
#1
2 mars 2020 - 19:04
4 Gilla
Hej!

Sista delen av målgångsprediktion för Göteborgsvarvet finns ute. Jag lyckades förutspå min egen sluttid med en felmarginal på 43 sekunder innan loppet började (0.72%).

Min förhoppning är att försöka förklara hur en del AI-relaterade koncept fungerar i praktiken, och ge er lite idéer på vad man kan göra med data.
https://backtick.se/blog/runner-finish-times-prediction-part-3

Hittar jag lite mer tid och finansiering utvecklar jag en webtjänst där man kan fylla i sitt eget namn och få ut prediktioner för sig själv :)
Henrik D
1968 • Billdal
#2
3 mars 2020 kl 08:30
Gilla
Tack! Riktigt rolig analys att läsa. Att få in all historisk data, och med faktorer som väder etc, möjligheterna är stora.

Att sen få in en liite smartare prediktion på klockan på armen är nåt att se fram emot. Nån som inte bara extrapolerar.
Henrik Weinestedt
1981 • Bergshamra
#3
15 maj 2020 kl 09:39
Gilla
Detta är ju riktigt grymt! Vilket jobb du gjort. Arbetar du med detta, eller studerar du?

En fundering, av nyfikenhet. Jag har aldrig tittar på uträknade sluttider - jag har bara sprungit och så blir det vad det blir. Tror du att det finns en risk att man "hjälper" modellen om man tittar på klockan under loppet och anpassar tempot till vad modellen förutspått? Alltså, tror du felmarginalen skulle skilja sig om man i förväg vet, eller inte vet, den förväntade sluttiden?
1991 • Lund
#4
3 juni 2020 kl 15:21
1 Gilla
Hej Henrik! :)

Arbetar med liknande problem, detta gjordes på fritiden under event vi kallar Codecation (https://www.codecation.se/)

Precis, ja det tror jag. Är man mer medveten om sin tid och vilka misstag man ska undvika tror jag alla kan springa närmare "kurvan". Modellen bör tränas om varje år (eller mellan varje lopp, eller varje dag), och på så sett hittar man nya insikter varje år.

"Alltså, tror du felmarginalen skulle skilja sig om man i förväg vet, eller inte vet, den förväntade sluttiden?"
Precis, samtidigt är det det som är poängen - att utbilda motionerär till att inte tillexempel ta ut sig själva för hårt i början. Över flera års tid (om vi lyckades utbilda löpare), kommer skillnaden i olika löpares tempo vara mindre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.