Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 1847 visningar

shanghai marathon 2015

1974 • stidsvig
#1
8 maj 2015 - 16:15
Gilla
Tänkte springa Shanghai marathon i år. Är det någon här som gjort detta och vet när de släpper anmälningarna? Det går så vitt jag kunnat läsa den 1/11. Vill ju så gärna ha en plats, har redan bokat flyg.??
Henric Höglind
1968 • Åhus
#2
8 maj 2015 kl 17:20
Gilla
Loppet går den 8/11. www.shmarathon.com bara info på kinesiska än så länge.
Jag sprang loppet 2014 och tycker det var relativt bra. Start på the Bund och genom de centrala delarna de första 10 km sedan kommer ett parti som går fram och tillbaka längs Huangpufloden. Mål utanför Shanghai Stadium. Överlag ett flackt och lättlöpt lopp. Loppet startade kl 07.00 på en söndagsmorgon.
Luftföroreningar kan vara ett problem men förra året var det OK med Shanghaimått.
Förra året öppnade anmälan i början av september.
1974 • stidsvig
#3
9 maj 2015 kl 16:20
Gilla
Då får vi boka om vårt flyg till en vecka senare. Kan man lita på att det blir det datumet nu då. Vill ju så gärna springa det och passa på att hälsa på min syster samtidigt. Tack så hemskt mycket för informationen så att vi hinner boka om.
1967 • Torslanda
#4
10 maj 2015 kl 01:08
Gilla
Det blir fort övertecknat. Du kan räkna med att alla platser går åt inom ett par timmar när de släpps. Det är en enorm skillnad mot bara för ett par sedan. Datum för när de släpper platserna är inte heller bestämmt ännu. De flesta lopp vi springer här numer säljs slut samma dag. Trots det brukar det vara ok pris. En eller ett par hundralappar för stora lopp och 50 för halvstora som hangzhou. Tidigare har loppet körts första lördagen i december men förra året tidigarelades det med en månad på grund av risken för hög pollution. Smart drag för det var klart bättre förra året än innan. Skall springa i år igen om jag får plats. Runt15 augusti brukar platserna släppas. De har en wechatt kanal man kan prenumerera på där datumet kommer släppas med. Beijing marathon går helgen innan föresten.
1974 • stidsvig
#5
10 maj 2015 kl 12:22
Gilla
Vi får vara på hugget. Men den stora frågan är om det går den 8 november detta året? Det underlättar ju att veta. Det är ju positivt att loppan inte är så dyra.
1967 • Torslanda
#6
10 maj 2015 kl 14:09
Gilla
Det förefaller vara så att man bestämt sig för 8:e november ja. Det går alltid på en söndag och det är på den kinesiska delen av den officiella siten nämt att det är datumet. Samtidigt är allt annat på sidan om förra årets race. Om man antar att de bara varit slarviga med årtalen ( det är både 2015 och 2014 nämt på samma sida) så börjar anmälningarna "full, half marathon: September 15th, 9:00 am to 17:00 September 28" CST
Nu verkar man göra samma på shanghai marathons hemsida som man gjort på många andra att man skipper den engelska delen av siten. Självfallet kallar man det fortfarande ett internationellt marathon men man gör det lite svårare för löpare som inte kan läsa kinesiska, vilket torde vara en rätt stor del av de icke kinesiska löparna. Förra året kostade det 200 RMB för utlänningar eller 60 för kineser. Betalning kan ske med hjälp av Alipay, Unionpay eller Paypal.

Jag bor i Shanghai och skall försöka få en plats i år igen. Jag kan inte direkt säga att jag är imponerad av deras förmåga att organisera detta lopp men det är ändå rätt roligt med ett lopp på hemmaplan. Banan börjar förvisso på the Bund men resten av loppet går mestadels i rätt trista områden utan något kul att titta på. Å andra sidan gillar jag inte Shanghai så det kanske är min negativa inställning som kommer fram där.
1974 • stidsvig
#7
10 maj 2015 kl 15:20
Gilla
Tack för all information den är guld värd. Jag är faktiskt ganska dålig på kinesiska. Bor du i Shanghai?
1967 • Torslanda
#8
11 maj 2015 kl 02:11
Gilla
Jag bor I Shanghai ungefär en kilometer från starten fast på andra sidan floden. Aldeles i närhetena av Oriental pearl tower( det där riktigt fula TV tornet som är Shanghai''s signum). En sak som kan vara bra att tänka på är att om du bor på "min" sida av floden, Pudong, så går inte färjorna så tidigt på morgonen. Starten är 7 men du skall hinna med och hitta din bagagebuss med vilket kan vara lite kämpigt. Det är riktigt trångt på sidogatorna runt starten och ta sig till bagagebussen och sedan till sin startfållan tar sin tid. Förra året missade jag min startgrupp och fick starta flera led senare med 10 km löparna. Dålig planering från min sida. Kineser är inte kända för sin goda köteknik så det kan vara rätt buffligt och folk startar där de känner för det, det är gott om åskådare som försöker ta sig in i startfållorna för att ta foton/selfies etc. Det var bättre förra året men långt ifrån bra. Kom i tid så är det lungt. Det är glada människor som springer och faktiskt rätt mycket folk ute. Det blir mer och mer poplulärt för varje år. Själva racet är helt ok med rätt gott om vätskestationer och annat. Notera att målet inte är i närheten av starten! Det går en tunnebanelinje i närheten som är bästa möjligheten att ta sig hem. Taxi lär bli svårt att få tag på just den tiden och där. Som Henric skrev så är det ett lättlöpt lopp men i princip bara en bro som backe ( du springer den två gånger då man vänder ett par km efter första passeringen. Den kommer vid ca 30 km. Annars väldigt platt. Lite trångt i starten och många som överskattar sina krafter. Undvik att hamna bland de sista leden. Riktigt många som promenerarer och det gör man gärna på bredd och ingen som håller till sidan. Det tunnas ut rätt fort om du är i tidigare led och långt fram.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.