Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 854 visningar

"Wearables" motsvarande klocka

1973 • Enskede
#1
1 augusti 2014 - 11:40 (Redigerad 1 augusti 2014 - 11:48)
Gilla
Hej!

Någon som vet om det finns någon "Wearables" motsvarande klocka som kan visa fart, hr, tid. Vore trevligt om det även fanns en accelerometer(?) eller liknande för att inte vara beroende av gps data för att få bättre momentana värden på farten

Vill använda mobilen som huvud enhet men vill ha ut information på armen...

Använder runkeeper och hr band via bt idag (Android)

Kanske är lite tidigt för liknande men det känns som det borde komma??

Tackar :)

1980 • Ljungskile
#2
1 augusti 2014 kl 12:51
Gilla
Jag är ute efter samma sak. Det jag hittat som fungerar bäst är Pebble. Det finns stöd för Pebble i Runkeeper, men det ser ut att vara väldigt basic. Inga möjligheter till inställningar över huvud taget. Det som Runkeeper har bestämt ska visas det är det som visas.

Det finns även en annan klocka som ser ut att vara intressant: Megallan Echo. Den är lite mindre och smidigare, men det finns inte stöd för den från Runkeeper. Dock från en del andra likvärdiga appar. Jag har inte hittat den till försäljning i Sverige.

Jag har nog insett att jag är lite för tidigt ute. Google har ju nu släppt officiellt stöd för wearables, men några bra klockor har vi ju inte sett än (även om Motorolas Moto 360 ser helt grym ut att ha på armen). När dessa kommer så kanske vi kan hoppas på något bättre än de jag beskrivit ovanför.
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#3
1 augusti 2014 kl 23:02
Gilla
Sonys varianter är väl det du söker, typ smartwatch. Kör själv med Motoactv men den är mer avancerad.
1973 • Enskede
#4
2 augusti 2014 kl 09:18 Redigerad 2 augusti 2014 kl 09:36
Gilla
Megallan Echo (~1000 kr) ser intressant ut, verkar precis kommit Android stöd. Ingen Runkeeper dock man Strava.

Sony varianten har ingen display tyvärr, annars hade den varit perfekt.

Frågan är om det är något standardiserat api för att visa upp saker så dom inte har hittat på någon eget, vet inte om Google har någon standar eller om man blir låst till leverantören..
1980 • Ljungskile
#5
3 augusti 2014 kl 15:22
Gilla
Runkeeper har ju officiellt stöd för Android Wear. Detta lär ju bli det närmaste standard som kommer. Vad jag vet så finns det bara 3 klockor som kör Wear än. Samsungs och LGs är bundna till samma märke på telefonen så det går bort för mig när jag kör ett annat märke + jag vill inte låsa in mig. Motorolas Wear stödjer alla nya Android versioner vilket känns helt rätt.. Jag skulle tro att alla motions appar har stöd för Android Wear inom en snar framtid.. Dock så lär dessa enheter vara ganska så dyra, i alla fall i början. Motorolas enhet uppskattas kosta 2500 kr eller högre..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.