Löpning Rundor & Kartor 3 inlägg 2405 visningar

Kolarslingan i rudanspåret (Handen)

1974 • Jordbro
#1
24 maj 2011 - 19:12
Gilla
Har sprungit det ett antal gånger och jag kan bara hålla med om att det är jäkla tungt
1978 • Handen
#2
25 maj 2011 kl 06:49
Gilla
Vakta din tunga Peder! Nu talar du om min favoritslinga ;)
Jag har, det här året, så smått börjat använda Kolarslingan lite mer ofta inför min träning till premiären av Lidingöloppet.
Slingan är perfekt för det ändamålet, tror jag. Det enda som saknas är väl kanske de riktigt långa backarna, men det går att ordna på annat sätt. Kupering på slingan är minst sagt utmanande och antalet kortare och riktigt branta backar är tvåsiffrigt.
Med tanke på banprofilen måste slingan också besegras mentalt. När slingan viker av från gröna och du kommer in på den enbart svartvita sträckningen (det du kallar BMX-delen, fast egentligen menar du MTB-delen ;) ) så är det lätt att springa in i väggen. Det här menar jag inte bara bokstavligt utan i praktiken är det 2st "väggar" du inom några 100m möts av.
Så fort min MTB-tävling är avklarad i mitten av juni kommer jag att springa den svarta Rudan/Kolarslingan minst en gång i veckan.
Roligt att höra att det finns flera som är ute och tuggar backar nere vid Rudans friluftsområde. När du besegrat Kolarslingan så vet du att du är en stark löpare.
Vi kanske ses någon dag!
1975 • Stuvsta
#3
25 maj 2011 kl 07:41
Gilla
Ahh! Detta låter intressant, nu måste jag på utflykt =)
Tack för tipset.
Mitt favoritspår ligger i Långängen, se tävling "Spårat i Långängen" den 14:e maj. Välkomna på besök.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.