Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 731 visningar

vila

1978 • Segeltorp
#1
30 april 2010 - 22:39
Gilla
Hur bär man sig åt för o vila? behöver tips, kan liksom inte stå över en tur varje dag känns inte bra i kroppen men nedför problemet att jag även tränar halvskadad vilkert inte direkt påskyndar läkningen.. så kort o gott hur intalar man sig att de e ok att vila en dag o att de inte påverkar vikt/form
Citcat
1964 • strängnäs
#2
1 maj 2010 kl 01:09
Gilla
Tja,du kan väl fråga dig själv varför du springer....Är det för vikt o form eller någonting annat?Må bra?(T.e.x.)Man kan ju sitta i rullstol och inte kunna springa alls...Det är alltid ok att vila ok om man känner sig seg i kroppen,ännu viktigare om man har än fysisk skada.Jag brukar tänka att jag skall springa resten av mitt liv,så då kan man vila med gott samvete om man är skadad,det kommer nya lopp(tävlingar)som man kan anmäla sig till.Vi är lycklgt lottade som kan springa....:)Eller...
Andreas Tano Bask
1988 • Umeå
#3
1 maj 2010 kl 11:37
Gilla
Håller med om att det är svårt att låta kroppen vila. man skulle behöva någon som säger åt en. klar är i alla fall att man måste "våga vila". vila är lika viktigt som att springa intervaller.
Anne-Lie Haglund
1962 • Malax
#4
1 maj 2010 kl 11:45
Gilla
Se vilan som ett obligatoriskt "måste" för att det inte ska påverka vikt/form. Alternativet är ju att skadorna aldrig läks utan blir mer djupgående och i värsta fall permanenta och då väljer du inte längre själv. Din kropp har valt vägen för dig och du får sluta träna helt.
Valter Johansson
1962 • Umeå
#5
1 maj 2010 kl 19:21
Gilla
Att träna/tävla halvskadad kan man ju göra om man har ett kortsiktigt mål men det förvärrar ju alltid problemet.
Det kanske inte känns lika roligt men för formens skull kan du ju inrikta dig på alternativ konditionsträning (tex cykling,simning) samt rehab. Att träna upp bålstyrka och vader etc kan göra dig till en både snabbare och mindre skadedrabbad löpare.

Om det däremot inte är formen som prioriteras utan bara den allmänna glädjen med löpning där alternativa träningsmetoder bara känns tråkiga så får du försöka hitta på andra saker att göra för att fördriva tid. Du kanske har ogjorda projekt som du skjuter framför dig, träffa vänner som du sällan ser. Kanske utnyttja cykeln som transportmedel bara för att hålla vikten lite i schack.

Rehabiliteringsträning ökar ju dock sannolikheten att snabbare kunna träna löpning igen så just för det skadade området (eller var nu orsaken till skadan ligger) borde du lägga ner tid och energi.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.