Foruminlägg av Malin Boyner

< < < 1 2 > > >
#1
28 maj 2011 kl 20:52
Gilla
Härligt att ha fixat första Maran. Vad roligt det var, och tufft! Bra jobbat alla! :-)
#2
15 september 2011 kl 16:08
Gilla
Halloj! :) Har försökt söka här på jogg i forum och grupper, samt på nätet, men hittar ingen löpklubb för studenter i Uppsalatrakten. Någon som vet om det finns någon klubb som är rolig och har mycket aktiviteter? Tack!
#3
15 september 2011 kl 18:18
Gilla
Den låter väldigt mysig, ska kolla upp den! :-)

Det finns ingen som är mer studentinriktad?
#4
15 september 2011 kl 21:02
Gilla
Charlotte - Ska springa halvmaran i Sthlm i helgen så kan inte vara med i deras lopp i år. Tack för infon, ska definitivt gå på ett provpass. :)

David - tack för alla tips! Vet du om man måste vara medlem i de olika nationerna för att få vara med?

#5
17 september 2011 kl 13:06
Gilla
Jimmy - jag hojtar till när jag hittat en klubb! Håller med om att det vore kul att starta en egen grupp annars.

Tack för fina råd allihopa! :)
#6
17 september 2011 kl 21:48
Gilla
Vilket härligt lopp, med väldigt fina medlöpare, tack för allt pepp ni gav mig! :)
#7
17 september 2011 kl 23:04
Gilla
Vad duktig du är Lotta! Känner igen det där gråtiga, men det går över! Jag hade också den där tonårsattityden och tänkte att "vill man inte sluta så är det onödigt att försöka". Jag köpte hem ett paket plåster vid ett tillfälle och lät dem ligga i en låda ett bra tag innan jag en morgon kände mig spontan och satte på det. Så jag tror att även om man har en liten trotsig tonåring inom sig så spelar det inte så stor roll om man är envis och vågar prova. :-)

Jesper, vet precis hur det där varvet är, men är äntligen både snus- och rökfri. Slutade snusa m h a plåster 6 december förra året och har inte tagit en snus sen dess (snusade ca 5 år). Tuggummi var väldigt bra i början tyckte jag, och nikotintuggummi sista biten för att kunna trappa ner med små små doser.

En liten morot kan ju vara att ta pengarna man normalt lagt på snus/cigaretter och lägga på att unna sig något!
#8
18 september 2011 kl 23:17
Gilla
Hej alla flitiga joggare! :-) Som relativt ny löptränare har jag en del frågor om det ständigt återkommande ämnet, skor.

När jag började springa våren 2010 köpte jag ett par Nike Atlas. Löplappet rekommenderade och jag köpte. Fick senare höra att det var en alldeles för bred sko för mig, och någon trodde det var delvis därför jag sen fick löparknä. Jag har rätt smala fötter, lite pronation och fick som sagt löparknä på båda sidor som höll i sig länge, men började ordna till sig när jag skärpte mig med tänjningen av senorna på utsidan av låren och fick fotbäddar.

Så - vad ska man då ha för sko? Jag har som plan att springa några lopp om året och träna 2-4 pass i veckan. Jag känner att mina Nike är lite klumpiga och att jag skulle vilja ha en nättare och smalare sko, finns det några riktlinjer att gå efter?

Jag undrar även lite över hur man ser att en sko är utsliten, samt hur mycket billigare skor är i USA/Kina/Japan då jag har en pappa som reser väldigt mycket.

Tacksam för hjälp, hoppas ni inte läst 200 sånna här trådar innan! ;)
#9
19 september 2011 kl 18:50
Gilla
Alla verkar ha så gott att säga om Adizero Adios, så det är klart man blir sugen, men fungerar den att träna i? Är det inte en tävlingssko mer? Ska kolla upp lite olika Adidasskor!

Tänjningen var nog bidragande till att jag blev frisk eftersom jag har för korta senor på utsidan av låret som enligt läkaren då nötte på den där slemsäcken eller vad det är som sitter i knäet. Svårt att säga eftersom jag köpte nya skor precis när jag började träna, så det kan ju antingen varit att jag var ovan eller skorna eller både och.

Jag tror att mina fotbäddar rättar till pronationen lite, så det kanske fungerar rätt bra att ha en neutral sko och lägga dem i?

Vet ni vad för storlek i US som motsvarar strl 38?
#10
20 september 2011 kl 19:52
Gilla
När man får stå och tvätta träningskläderna i handfatet flera dagar i veckan för att hinna få rena kläder till löppasset (då vet man även att man är student..)
#11
20 september 2011 kl 22:50
Gilla
Heja Camilla!! Starkt jobbat! :)
#12
23 september 2011 kl 19:21
Gilla
Det blev ett par Adidas Adizero Boston, vågade inte riktigt gå direkt från mycket dämpad till Adiosen, så jag provar ett mellansteg. Sprang en mil i dem idag och det känns toppen än så länge, man flyger ju fram! ;-) Placebo eller ej, nya skor är alltid kul!

Tips förresten, Löplabbet sålde ut Boston för 600 spänn. Visserligen har de ju några månader på nacken men jag hoppas att de inte åldrats alltför mycket, hon sa att de bör hålla 80 mil iaf.

Tack för alla fina tips!
#13
3 oktober 2011 kl 19:50
Gilla
Åh en sån upplevelse vill jag med ha! Synd bara att jag är så morgontrött..
#14
5 oktober 2011 kl 12:04
Gilla
Tack för inspirationen Simon, det blev ett morgonpass för mig i går morse också! Det har nog aldrig hänt förut. :-P Kändes dock otroligt jobbigt men det berodde nog mer på att jag lämnade blod i förrgår än tiden på dygnet. :-)
#15
5 oktober 2011 kl 22:56
Gilla
Jag trodde mitt maraton var kört när löparknät aldrig ville gå över. Det som räddade det var tänjning! (Hos mig är senan på utisdan av låren tydligen för kort och drog över den där slemsäcken på utsidan av knät). Alltså inte stretch utan mer, dra ut senan. Jag fick till det genom att sitta ner och hålla i foten när benet var utsträckt och successivt försöka lägga huvudet på knäskålen. Gör det nu efter varje pass. Att snöra skorna hårdare och skaffa fotbäddar gjorde jag också. Satt i många månader men när jag lärde mig tänja gick det över rätt fort.
#16
8 oktober 2011 kl 21:10
Gilla
Grattis! Det är en fantastisk känsla! :-)
#17
9 oktober 2011 kl 23:16
Gilla
Om jag känner mig lite mörkrädd brukar jag ringa någon så iaf någon vet vilken tid och sträcka jag tänkt springa på ett ungefär. ;)
#18
26 mars 2012 kl 23:20
Gilla
Jag har gått 4 ggr på stötvågs-/laserbehandling nu och det har tagit bort min benhinneinflammation helt. Håller tummarna för att det fortsätter så och fick rådet att bara springa 30 min per pass (riktigt lågt tempo till att börja med) och sedan öka med 10% i veckan.
#20
2 april 2012 kl 13:47
Gilla
Fan vad tråkigt. :-(
< < < 1 2 > > >