Foruminlägg av Johan O Kanmert

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
9 maj 2010 kl 09:08
Gilla
Tyvärr alldeles för långsamt :(
#2
10 maj 2010 kl 17:58
Gilla
Göteborgs Marathons halvmaraalternativ skulle kunna varit den snabbaste i Sverige, men tyvärr går loppet andra lördagen i oktober, då blåser det halv storm vid havet där loppet går. Så tyvärr inte den. Kungsbackaloppet skulle också kunna varit en av de snabbaste, fast i år var det halv storm även där. Så jag vet inte.

När går Fredrikstadslöpet, förresten?
#3
10 maj 2010 kl 18:17
Gilla
Hej!

Hisingsparken är alldeles utmärkt att springa i. Jag bor inte i omedelbar närhet av den så jag springer inte där så ofta. Men det är som sagt utmärkt att springa i.

Fartlek är ju just det som det heter. Kör i den hastighet du känner för. Vissa pass kan man köra allt vad tygen håller i nån kilometer och sen ta det lugnare. Andra fartlekspass är lite lugnare.

Hoppas det går bra. Och ett tips; Ramberget. Det är bokstavligt talat en höjdare att springa där, uppför serpentinerna och sen se ut över hela stan och havet i väster.

/Johan
#4
11 maj 2010 kl 21:34
Gilla
Ja, det finns stigar, men jag gillar vägen allra bäst. Serpentinen är suverän och utsikten magnifik.
#5
18 maj 2010 kl 16:55
Gilla
1 timme och 20 minuter. Får se om det håller på lördag.
#6
19 maj 2010 kl 18:34
Gilla
Ja. Kommer du alldeles säkert att göra. Publiken och allt runtomkring kommer att hjälpa dej plocka fram de krafter du egentligen har men inte tar fram på träning. Jag tippar på att du springer på 1:54:22

Lycka till och njut av det mäktiga och fantastiska Göteborgsvarvet, Sveriges häftigaste lopp i Sveriges häftigaste stad!
#7
19 maj 2010 kl 18:38
Gilla
Har det hänt att nån vunnit som INTE startat från elitgruppen sen seedning infördes? Eller det kanske alltid varit seedning, även de första åren när inte så många startade? Hursomhelst, nån som vunnit från nån annan stargrupp?
#8
19 maj 2010 kl 18:39
Gilla
Lycka till själv! Blir säker en höjdare. 2 timmar tar du. Lätt.
#9
19 maj 2010 kl 18:42
Gilla
De gånger jag har startat i 1A har jag väntat tills alla "försvunnit" iväg, vilket i och för sig bara tar nån minut. Fast vid något tillfälle har det nästan varit start för 1 B. Och jag har aldrig blivit diskad.
#10
19 maj 2010 kl 18:54
Gilla
Frukost med fil och rispuffar. En avocado, ett päron, en apelsin och ett äpple. Ett kokt ägg. Ett glas mjölk (vatten om du inte tål det) och ett glas lättdryck.Några hårda brödskivor med i stort sett vilket pålägg som helst.

Lunch: Sensat tvåoch en halv timme innan start Spagetti med durumvete och blodpudding. Tomat och avocado. Salta avocadon ordentligt.

Drick vatten under dan. Ät lite salt emellanåt.

Vad du än gör så ge dej INTE på nån kolhydratladdning, det behövs inte på 21kilometerslopp. Ät inte för mycket utan så att du blir mätt.

Efter loppet: Det räcker INTE med banan och sportdryck. Ät nåt snabbt eller drick återhämtningsdryck snabbt efter loppet så känns det betydligt bättre, det är både yrihuvetvarning och muskelontrisk att inte äta nåt ganska snabbt efter en sån påfrestning som Göteborgsvarvet ändå är.

Lycka till
#11
19 maj 2010 kl 19:05
Gilla
Hoppas du hittar det som passar dej. Tycker för egen del att löpningen tappar en dimension med lugn lunk genom ett helt träningspass. Såna övningar är bra för långpass, återhämtning och att konservera form inför en tävling.

För att löpningen ska bli rolig gäller att variera hastigheten i själva passen. Exempelvis att börja jogga lugnt, öka hastigheten mellan till exempel två lyktstolpar eller en backe eller springa snabbare i en minut. Ju mer varierat det blir, desto roligare blir det. och så blir det mindre risk för skador. Fartlek kallas detta och är egentligen oreglerade intervaller. Spring i den hastighet du känner för så länge du gör det och sen gå ner i vilotempo, sen spring allt vad du kan, sen lätt jogging, sen halvsnabbt. Variationerna är oändliga.

Lycka till!
#12
19 maj 2010 kl 19:13
Gilla
Havregrynsgröt låter lite tungt. Ät det du tycker är gott till frukost. Kolhydratladdningen ska vara klar innan Marathondagen. Drick kolhydratsdrycker med långsamma kolhydrater mellan lunch och frukost så riskerar du varken att dra slut på kolhydrater för tidigt eller vätskebrist.

Vad gäller smärtan så är det nog knappast nån idé att springa om du misstänker att det kommer göra så ont att du måste ta värktabletter. Värktabletter/smärtstillande är ett otyg i vanliga fall och direkt olämpligt vid en så stor fysisk och psykisk ansträning som ett marathonlopp innebär.

Lycka till!
#13
19 maj 2010 kl 19:15
Gilla
Testa och spring endast iförd keps :))
#14
23 maj 2010 kl 00:09
Gilla
Vad många som är snea på värmen. Personligen tycker jag Göteborgsvarvet blir så mycket roligare när det är varmt eftersom det blir mer publik och att man inte fryser efter loppet då. Och så har jag turen att inte drabbas så hårt av värme. Fantastiskt lopp i alla fall!
#15
23 maj 2010 kl 00:22
Gilla
Var det nån som testade? Det står ju faktiskt att de enda som diskas är de som byter uppåt.
#16
23 maj 2010 kl 00:39
Gilla
Nästa år är Göteborgsvarvet 21 maj och Stockholm Marathon 28 maj. Nån som vet varför? Och då menar jag inte att "arrangörerna har bestämt så" eller liknande. Ser de två loppen varandra som konkurrenter som inte vill att folk ska kunna springa båda loppen eller är det så försumbart få som gör det att det inte är intressant? Nån som vet eller vet nån som vet?
#17
23 maj 2010 kl 00:46
Gilla
Göteborgsvarvet som träningspass, nej, det är ett lopp man plockar ur det man har. Och plockar man ur det man har så är det väl kort tid att återhämta sig på en vecka till ett marathonlopp. Två veckor, vilket är fallet i år, mellan loppet är ett absolut minimum.
#18
23 maj 2010 kl 23:31
Gilla
Tyvärr gå Köpenhamnsmaran alltid dan efter Göteborgsvarvet. Hade varit kul att sprina annars. Tycker ändå det är synd att det bara är en vecka mellan Göteborgsvarvet och Stockhplm Marathon. De är de två (möjligen med konkurrens av Lidingöloppet) riktigt stora loppen i Sverige. Det är tråkigt att man måste välja nästa år. Frågan var om nån visste varför det blivit så. Själv tycker jag Göteborgsvarvet är en riktig upplevelse att springa. Hur känt loppet är utomlands vet jag inte.
Conny och Peter: Jag upplevde ingen trängsel alls i årets Göteborgsvarv. Det var fritt lopp hela vägen.
#19
24 maj 2010 kl 00:06
Gilla
Sagt det förut och säger det igen; Värme är så mycket bättre än kyla. 8 maj spran jag Näsetloppet (i Göteborg) då temperaturen var 7 grader kombinerad med duggregn och snålblåst. Inte så kul. Kul var det däremot på Göteborgsvarvet. Lätt för mej att säga som inte har ont av värme, men ärligt talat, är det bara vämen som är problemet?

Menar, långdistanslöpning är utomhussport. Kan vara kallt, kan vara varmt, kan vara blåsigt, kan regna eller hagla. På nåt sätt gäller det att träna för alla tänkbara väder. Med risk för att låta som bror duktig; finns det inte sätt att hantera värmen precis som det finns sätt att hantera kyla? Ingen skulle ge sig ut i -5 grader utan underställ, vantar och mössa, men många gav sig ut i 25 graders värme utan att dricka ordentligt före och under loppet och utan att äta extra salt trots att de var medvetna om problemet. Hur folk springer förbi vätskestationer i 25-gradigvärme är för mig en gåta.

Bittra sanningen är att de som kollapsade slarvade med träning och att dricka före och under loppet. Tyvärr.

Värmen går att hantera. Dessutom gör värmen att det blir massor av publik vilket gör loppet roligare.

Det kommer ett nytt Göteborgsvarv nästa år, den 21 maj. Jag hoppas det blir lika varmt och skönt som detta året. Men kanske blir det 14 grader och regn. Då blir det så lagom kul även om tiderna blir tre eller fem minuter bättre.

Mina råd; Genomför minst 250 löppass innan nästa Göteborgsvarv och låt var femte av dessa vara på ett löpband så lär ni er springa i värme. Om det är varmt tävlingsdagen, drick ordentligt innan loppet och ät lite salt. Och spring aldrig förbi en vätskestation utan att dricka.
#20
24 maj 2010 kl 00:09
Gilla
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >