Foruminlägg av Heléne Carlsson

#1
3 juli 2009 kl 11:56
Gilla
Det ser ut att bli över 1000 löpare till Varbergsloppet den 11 Juli och vi har aldrig haft så många barn anmälda tidigare!

Anmäl dig du med och spring Sveriges vackraste kvartsmara!
#2
7 juli 2009 kl 08:13
Gilla
Det är helt rätt! Jäklar vad kul!! Alla är så välkomna!!
#3
7 juli 2009 kl 08:16
Gilla
Som första årsarrangör av Varbergsloppet undrar jag vad alla bitna löpare tycker om längden på lopp...

I Varbergs hade vi tidigare halvmara och kvartsmara vilket gör att vi fortsatt med kvartmara, men är det helt ute? Skulle det vara roligare/attraktivare med 10km? Vad tycker ni?!
#4
7 juli 2009 kl 09:06
Gilla
Ja, det har känts som det. Milen är ju det folk jämför oftast.

Vi fick faktiskt just förslaget om att ha en klocka på milen så att man kan slänga en blick... ska bara ordna en lite snabbt till lördag ;o)

#5
7 juli 2009 kl 10:12
Gilla
Jag hoppas också att alla som springer för första gången gillar loppet! Det verkar vara många som springer det för första gången speciellt från Göteborgsområdet, vilket jag tycker är jättekul.

Tyvärr är det inte chiptidtagning (det lovar vi till 100% att ha till nästa år).
Alla har en streckkod fäst på nummerlappen som dras vid målgång. Detta betyder givetvis att det spelar ganska stor roll var man står i starten -vi seedar enligt anmälda tider och hoppas för i år på människors ärlighet. Många brukar ha egen klocka och ta tiden från det att de passerar startlinjen (och i år kan det nog bli viss köbildning i starten, eftersom vi redan nu har dubbel så många som förra året).

Starten kommer faktiskt att vara på "baksidan" av Fästningen (detta missöde hände efter att förbundsmätaren varit och mätt.) Så man startar precis runt knuten och rundar Fästningen - springer tillbaka på strandpromenaden (eg. upploppet)och sedan upp vänster, upp på Platsarna. Där är en stigning som kommer att tunna ut fältet för att inte tala om Östra Långgatan ut från stan (nytt på sträckningen) som kommer vara tuff. Sedan från Apelvikshöjd är det bara fantastiskt - skön nedförbacke och så ser man hela Apelviken (där det är surftävling) och så hela strandpromenaden bort och den går på vilja.

Lycka till

_ _ _

Hans, ska kolla upp officiell mellantid. Och vi tar till oss det här med 10km...

#6
7 juli 2009 kl 10:24
Gilla
Mmm.. kom på det. Blir nog klocka om något.
#7
7 juli 2009 kl 12:24
Gilla
Ni är välkomna då!

Kom på att Linda, som har hand om banan har startat en blogg där hon lagt upp lite bilder från banan.

Här är länken: http://varbergsloppet.blogg.se/category/allmant.html
#8
7 juli 2009 kl 22:58
Gilla
Pär: Vi kommer ha 00:30/ 00:35/00:40/00:45 upp till 01:00. Ställ dig förslagsvis mellan 00:40 och 00:45.

Chip blir mer exakt - det är just DIN tid som startar och stannar när du passerar start och mållinje (med ditt chip). Med bara streckkod fås tiden då starten gick till det att du kommer i mål - köer in i målfållan och och i starten ger dig alltså sämre tid, men vi har två fållor öppna i mål.

Ni andra rätta mig om jag har fel. Jag är ingen expert, utan har tolkat det så själv.
#9
13 juli 2009 kl 12:00
Gilla
Så himla kul att höra att de allra flesta verkade gilla loppet!!! Det har varit blod, svett och tårar för oss som arrangörer, men utgången för årets lopp gör att vi kommer orka hugga i och göra det ännu bättre till nästa år. Det blir definitivt chiptidtagning exempelvis. Banlängden blir en het potatis...

Leif: Du är ju en hjälte... helt sjukt att du lyckades springa in på din nästbästa tid efter den där marddrömsuppladdningen! Jag är djupt imponerad!

Alla: Varmt välkomna till Varbergsloppet 2010!


#10
13 juli 2009 kl 22:09
Gilla
Espen: Åh, hela vägen från Norge!! Vad kul att du gillade banan! Chip, blir det till nästa år! Det gäller att välja rätt leverantör bara. Jag har hört att det är större risk att inte få någon tid med chip.

Kvartsmara eller 10km - svårt, svårt. Jag har kollat på den andra tråden och det är ju en hel del som föredrar 10km, men samtidigt har vi aldrig (tror jag) haft just 10km inte någongång på 28 år. Lätt att bli nostalgisk...
Jag lovar dock att vi kommer ordna officiell mellantid på 10km om vi behåller kvartsmaran, så du har ingen anledning att inte komma nästa år :o)



#11
21 juni 2010 kl 11:21
Gilla
Hej!

Jag som förra året var arrangör skall i år istället springa loppet själv (undrar hur det ska sluta - att sänka min tid på milen verkar omöjligt!).

Jag tänkte bara påminna alla om att det är hög tid att anmäla sig - sista anmälningsdagen är 2 juli!!!!

Det verkar bli riktigt mycket folk! Jag rekommenderar loppet!