Foruminlägg av CFe

#1
17 maj 2010 kl 19:43
Gilla
Hej

Jag har sedan förra sommaren kört med ett par Asics 2140 vilket visade sig nu efter div smärtor i bla utsida knän, baksida lår och yttre benhinnor var fel skor för mig. Enligt ett test på löpband så säger säljaren att jag ska ha skor för neutralt löpsteg.

Vilket jag nu fick köpa dock så hade jag inte pengar nu till att köpa lika "dyra" skor denna gång så det fick bli ett par Nike Pagasus+ 26 på rea. Enligt säljaren så är det en bra sko MEN en kass innersula (den är fluffig och mjuk).

Nu efter endast 2 mil i dom nya skorna så har jag känt lite smärta i hälsenorna istället men inte på de tidigare ställena (troligen för att jag inte är van vid nya skorna). Är i övrigt nöjd med skorna, springer lätt och mjukt.

Min fråga/fundering:
Är det klokt att ta innersulan från mina 2140 och stoppa i pegasus, har sprungit ca 40 mil i dom?
Det bäst är troligen att skaffa en formgjuten sula men det får vänta tills senare, kan denna lösning duga så länge?

Mkt tacksam för svar

/Calle
#2
6 juni 2010 kl 07:28
Gilla
Mitt första, var grymt pigg sista milen. ökade med ca 1 min/km på den. konstigt.
#3
7 juni 2010 kl 20:10 Redigerad 7 juni 2010 kl 20:12
Gilla
Jag hade sprungit mindre än du och gjorde min första mara i lördags utan problem. Var också grymt nervös kvällarna innan eftersom jag tränat alldeles för lite enl. de flesta tränings experter (knappt hälften) . Men med bra kost och mkt glädje så gick loppet galant. Tro på dig själv bara och glöm inte att det mesta är psykiskt när det handlar om att klara lite längre sträckor.