Foruminlägg av Magnus Johansson

#1
23 oktober 2014 kl 09:09
Gilla
Har ofta problem med att bli stum/få krampkänningar i vader/underben ibland redan efter 5-6 kilometers löpning men framför allt om jag springer upp emot 15 km och däröver. Väldigt tråkigt då hjärta och lungor verkar orka betydligt längre.

Jag provade en gång att springa med kompressionsstrumpor. Det enda som hände då var att redan efter fyra kilometer började jag få kramp i låren vilket jag i princip aldrig har annars. Kan jag ha haft strumpor med för hög kompression? Om jag däremot tar samma strumpor och använder dom efter avslutat pass känns det riktigt bra och de krampkänningar som jag annars har under ett par timmar efter pass är som bortblåsta.

Kan det vara idé att ha på sig kompressionsstrumpor nån timme före ett pass för att på så sätt förebygga kramp?
#2
24 oktober 2014 kl 11:27
Gilla
Har kört mycket tåhävningar i olika vinklar men har inte märkt nån skillnad att det skulle minska krampkänningarna. Däremot tror jag de haft en positiv effekt att fotlederna blivit stabila för jag har aldrig stukat nån fot (peppar, peppar...)

Stretching tycker jag heller inte hjälpt men det kanske kan vara värt att följa Dans tips om att ta det väldigt lugnt i början. Det blir ofta för lite uppvärmning för min del.

Tack för synpunkterna!
#3
24 oktober 2014 kl 11:33
Gilla
Är det någon som vet hur Runkeeper gör när appen räknar ut hur stor stigning man tagit under ett pass? Jag tycker det varierar väldigt mycket. Mina två senaste rundor på omkring 8 km sprangs på ganska platt terräng, jag gissar själv att skillnaden mellan högsta och lägsta punkt inte är mer än 20-25 meter på båda rundorna. Det var alltså två olika rundor men höjdskillnaderna och längden på rundorna är väldigt lika.

I ena fallet blev det 80 meters stigning och i det andra knappt 700 m! En helt orimlig skillnad anser jag. Nån som märkt samma sak och som har nåt tips om det är nån inställning som man måste göra eller är appen inte bättre än så?
#4
31 oktober 2014 kl 08:33
Gilla
Jag äter extra magnesium också, i tablettform oftast. Det hjälper lite tycker jag. Som bonus tycker jag att jag sover bättre om jag tar det på kvällen.