Foruminlägg av Felix

#1
8 augusti 2019 kl 21:28
Gilla
Hej! Jag började löpa för ca 3 månader sedan, jag har sprungit ca 3-4 gånger i veckan och det har (vad jag har förstått) gått väldigt fort för mig att bli ganska bra. Min första mil sprang jag ungefär efter en månad och det på 54:30 och sedan dess har jag sprungit milen 4 gånger till. Nu är jag nere på 46 minuter och har alltså förbättrat mig med 2 minuter varje gång. Det som har hänt nu är att det står ganska still, både på milen och på 5km. Jag förstår självklart att jag inte kan alltid kan förbättra mig i det tempot jag gjort hittills och att det går långsammare efter ett tag. Men min fråga är alltså:

Är det någon med likande erfarenheter som kan berätta vad är det bästa sättet att träna på är för att fortsätta få ner sina tider när det har mattats av lite?

#2
30 december 2019 kl 15:18
Gilla
Hej! Jag har sprungit ett tag nu men har precis skaffat mig en pulsklocka, jag var ute och testade den nu i förra veckan och sprang 12km i skogen i ett ganska lugnt (5:10 tempo). Min puls ligger då i snitt på 168 vilket min klocka tycker är väldigt högt. Min fråga är om det är verkar rimligt? Om jag ska springa ett lugnt pass och ha en puls på 140 så måste jag ju nästan promenera verkar det som.

Kan tillägga att jag springer milen på ca 40:30 senast jag testade. Så min kondition är det inget fel på. Någon som har några tankar?
#3
30 december 2019 kl 19:16
1 Gilla
Tack för svar! Jag springer ju ute så det kan ju ha med det att göra. Och ja jag borde självklart också ta reda på var min maxpuls ligger så jag kan utgå där ifrån!