Foruminlägg av Pontas

#1
4 augusti 2019 kl 12:31
Gilla
Jag har ont i nedre delen av vaderna, både fram och bak till viss del. Det verkar vanligt när man ökar träningsmängden/intensiteten för fort.

Jag cyklade därför istället igår och fick punka i skogen, utan nåt att lag med. Jag orkade inte gå hela vägen hem så småjoggade hem med cykeln rullandes bredvid. Jag landade mer på hälen än jag brukar och liksom rullade fram med fötterna och kände då ingen direkt smärta.

Kan man köra med denna teknik för att vila vaderna mer? Eller sabbar man kroppen mer ändå? I vanliga fall brukar man ju säga man ska undvika landa på hälen. Jag tycker det är så trist att vila från löpning när motivationen äntligen finns.

Jag är även anmäld för Midnattsloppet för andra gången om 2 veckor men är just nu inte så motiverad att delta då jag inte vill vila mig i form de sista tre veckorna.
#2
4 augusti 2019 kl 18:45
Gilla
Ok men jag menar lite mer överdriven rullning av fötterna. Förstår att alla inte kör framfotalöpning, men kanske inte extrem hälisättning heller? Men tolkar ditt svar som att det inte är nån stor grej att köra min nya teknik för att vila vaderna lite. Så länge det inte gör ont ska det väl vara ok då...
Vid tävling funkar det ju inte men på träning för att få några mil i kroppen.
#3
6 augusti 2019 kl 11:55
Gilla
Jag springer nu mera bara med min iWatch 4 och lämnar telefonen hemma. Jag använder Runkeeper men har märkt att funktioner saknas då. Kilometertiderna på kartan visas inte längre vilket jag saknar. Inget fel enligt supporten. När jag ska exportera all data för att eventuellt byta app så märker jag nu att aktiviteter loggade med endast klockan inte kommer med, bara om telefonen var med. Trots att de finns loggade i Runkeeper. Har inte frågat supporten om detta ännu.

Finns det andra som kört med Runkeeper och hittat bättre alternativ istället? Jag gillar att kunna gå in på gamla pass, jämföra tider, tempo, puls m.m.
#4
3 maj 2020 kl 15:47
1 Gilla
Blir det lika bra träning med dessa skor eller skulle man kunna säga det är sämre/likvärdigt?

Det sägs man springer fortare och återhämtar sig snabbare, det kanske bara är för att det är så ”lätt”? Springer jag lugnare i vanliga skor blir väl återhämtningen snabbare än om jag maxar...

Jag är sugen på dessa skor även om jag nästan aldrig tävlar. Dels för att det är kul känna sig snabb, samt jag hoppas på bättre återhämtning för mina känsliga underben. Men man kanske bara lurar sig själv med statistiken?
#5
14 maj 2020 kl 14:24
Gilla
Nu finns Next att köpa igen på Nikes hemsida.
Jag hoppades kunna utnyttja min födelsedagsrabatt men det blir inget avdrag. Lägger jag till annan sko så blir det dock avdrag på den andra. Så verkar som Next är undantagen rabatt :( Har inte andra här utnyttjat rabatten för denna sko tidigare? Har de ändrat reglerna tro, eller är nåt fel för mig..