Foruminlägg av igtfo

#1
16 september 2018 kl 01:53
Gilla
Hejsan!

Jag är en kille på runt 185cm och väger väl runt 85kg och gick i för att testa mig idag hos intersport där jag fick springa på ett löpband och det konstaterades att jag har väldigt tydlig/mycket överpronation.

Fick testa ett par skor som hette "Asics Gel-Foundation 13" som (om jag förstått rätt av vad försäljaren sa) är den sko som har aboslut bäst stöd för någon med ett så pass överpronerande löpsteg som mig. De lät mig även testa en "skräddarsydd" sula som jag fick stå på för att gutas efter min fot.

Trots allt detta så fortsatte mina steg vara väldigt överpronerande/ostabila när jag sprang på löpbandet.

Då jag är extremt (EXTREMT) rädd för att skada mig så är min slutsats att jag då kanske helt enkelt inte är skapt för att löpa? Har i så fall tänkt att jag kanske ska vända mig till cykling.

Finns det något sätt för mig att bli av med detta utan risk för att skada mig och utan att betala en förmögenhet till alla dessa labb undersökningar och super-skräddarsydda skor? Är nämligen långtidssjukskriven (ej fysisk anledning) och har mycket låg inkomst.

Jag har även läst att vissa med överpronation till och med struntat i vad dessa "experter" rekommenderat, gått och köpt neutrala skor och sedan aldrig skadat sig på flera år och till och med arbetat bort sin överpronation?

Skulle så gärna vilja löpa men det känns verkligen som om jag är menad på att sitta på arslet eller kanske, möjligtvis på en sadel.
#2
16 september 2018 kl 12:28
Gilla
Tack för svaren!

Åsa, tack för länken. Jag ska läsa igenom hela, verkar finnas en hel del information i den tråden.

Erik B, vad är en bra all around sko? De flesta ur det neutrala sortimentet gissar jag? Tänkte också lite på det. Om jag springer i en extremt stabil sko kan väl min fot aldrig få en chans att bättra på sig själv?

Ante, glömde påpeka att jag inte köpte skorna.. Blev skraj av att min pronering inte gick att få bukt på ens med de skorna han på intersport ansåg mest stabila.

Borde jag gå och köpa dem trots att de inte fixade min pronering? Ellet fibns det andra vägar att gå?

Jag var sjukt skraj på löpbandet då jag nästan aldrig sprungit på ett i hela mitt liv. Kan "ovanan" och och rädslan av att "glida av" påverkat min löpteknik negativt så att jag pronerat mer än vad jag gjort på vanlig asfalt?

Min vilja är att kunna springa på löpband men det kommer kännas ovant ett tag.