Foruminlägg av Isak

#1
3 december 2017 kl 21:03
Gilla
Ett alternativ är Salomons Bonatti Mitten.
https://www.salomon.com/se/product/bonatti-wp-mitten-u.html?article=395057

Har precis skaffat och börjat testköra lite med den själv. Den är inte varm i sig, bara vind/vattentät och enkelt att skala bort då fingrarna går att fälla upp. För värme får man köra en separat ull-liner eller dylikt. Har gett ett bra intryck hittills, men har inte hårdtestats i regn än.
#2
28 januari 2018 kl 16:39
Gilla
Min nuvarande trailsko är den vanliga Peregrine 7, som jag är nöjd med. När jag såg att det fanns en vintervariant så köpte jag ett par. Har redan ett par dubbade Icebug, men eftersom skor är förslitningsvaror så kunde jag lika gärna beta av lite mil över vintern i Ice-versionen när jag annars skulle använt de vanliga (och behövt ersätta dom tidigare)

Det är en rätt förvirrad sko. Den säljs som en trailsko och har en rock plate, men sulan är gjort för att få stor kontaktyta mellan det nya special-materialet och platt is, med mönstring som är mer som en asfaltsko.

Jag använder den fortfarande när det är minus och jag inte vill använda dubb, men mönstringen på sulan gör att jag inte kan rekommendera dom. Hade hellre sett att de körde liknande mönstring som den vanliga Peregrine. Det hade antagligen blivit sämre på platt is, men på stig är isen ofta knagglig så det blir dåligt grepp med den nuvarande sulan ändå.
#3
5 februari 2018 kl 15:35
Gilla
Jag har kört mycket i Peregrine 7 och har som asfaltskor kört med Saucony Freedom ISO och Hoka Clifton 4. Båda har ungefär samma drop och passat foten bra, även om det är att ta i att kalla Hokan för snarlik. Freedom ISO kändes mycket närmare Peregrine än vad t.ex. deras Kinvara gjorde.
#4
7 februari 2018 kl 17:15
Gilla
Instämmer om Kinvara. Den är för smal för mig medan Peregrine fungerar bra. Freedom ISO är klart närmare Peregrine i passform än vad Kinvaran är.
#5
10 februari 2018 kl 13:19 Redigerad 10 februari 2018 kl 13:19
Gilla
Sprang på den här när jag letade runt efter diverse annat:
https://www.loparshop.se/salomon-park-hydro-handfree-set.html

Den är såpass nedsatt där att jag övervägt att köpa en även om jag inte har något egentligt behov.

Spontanköpte Salomons andra variant ( https://www.loparshop.se/salomon-sense-hydro-s-lab-set-4.html ) för något år sedan när jag hittade den billigt. Har använd den lite då och då, men den fungerar egentligen bara med mindra flaskor, i stil med den som följer med. Blir lite sladdrigt om man kör med 500ml-flaska.