Foruminlägg av David Lindsö

#1
17 november 2016 kl 18:26
Gilla
Hej! Jag letar efter ett par skor med mjuk hälkappa och dubb, men det verkar vara en smått omöjlig kombination. Skrev till Icebug och ställde frågan och rekommenderades då deras Pytho BUGrip. Fick hem dessa i dag, efter lång väntan, men till min stora besvikelse var hälkappan allt annat än mjuk :(

Har länge haft problem med benpåväxt på hälarna som gör att jag får skavsår direkt om hälkappan inte är mjuk. Dessutom går tyget på insidan sönder efter bara ett par löppass. Med mjuk menar jag verkligen MJUK. Det får inte finnas någon plastbit i hälkappan, utan den ska vara mjuk och följsam, i enbart tyg.

Den senaste tiden har jag sprungit i Altra Instinct 1,5 och Asics Gel Lyte 33, alltså skor med noll-drop eller väldigt lågt drop. De funkar båda fantastiskt bra, men är inte så trygga på isigt underlag. Skulle vilja ha något åt det hållet, fast med dubbar. Någon som kan ge mig bra tips?

Tack på förhand!

#2
17 november 2016 kl 20:47
Gilla
Har läst om Runes skokirurgi, men vågar inte ge mig på det på en ny sko för dryga tusenlappen.

Kent, de där Bestgrip, funkar de även på en relativt tunn och mjuk sko? Har nämligen funderat på att dubba själv också, men är rädd att de skorna jag använder är för mjuka och tunna, så att dubben kommer att kännas igenom.

Ska kanske tillägga att jag springer mest på grusväg, med transportsträckor på asfalt. Därför känns kanske inte Inov-8 Arctic-skon som ett alternativ. Känns som att den är lite för mycket "trail" för att springa på asfalt. Springer du på asfalt med dina Niclas?
#3
17 november 2016 kl 20:50
Gilla
Kurt, vet du om Asics-skon har mjuk hälkappa?
#4
17 november 2016 kl 21:05
Gilla
Och hur är hälkappan på den Anders? Är den stel eller mjuk, alltså med eller utan plast? Att den är ombonad spelar ingen roll om den är hård inuti. Tycker att den ser rätt hård ut på bilder.

Och hur funkar den på asfalt?
#5
17 november 2016 kl 21:32
Gilla
Det blir en hel del asfalt ändå, så det är nog ändå inte rätt sko för mig. Men tack för recensionen :)

Har precis samma känsla angående Altraskorna. Tror de är för tunna och mjuka för att bestgrip ska funka. Tänker att det måste finnas något alternativ som är den gyllene medelvägen, men det kanske är att hoppas för mycket.
#6
17 november 2016 kl 21:36
Gilla
Re #12:

Okej Kurt. Jag har tyvärr ingen vidare koll på hur en "vanlig" Asics-sko är. Har provat flera Asics med stenhård hälkappa, men på de jag har (Gel Lyte 33) är hälkappan mjuk och följsam. Är hälkappan som på dem så skulle de nog funka, men jag misstänker att så inte är fallet. Är de fria från plast och annat hårt inuti?
#7
17 november 2016 kl 21:37
Gilla
Tack Angus! Det var det jag misstänkte.
#8
18 november 2016 kl 08:43
Gilla
Har beställt Bestgrip nu och tänker testa dem på mina Altra. Valde deras 3020, som ska funka till lite tunnare skor. Återkommer med recension :)
#9
19 november 2016 kl 16:34
Gilla
Tack för alla tips! Låter som att det kommer funka tillräckligt bra med Bestgrip då. Beställer ett par nya Instinct istället och dubbar de gamla.
#10
25 november 2016 kl 20:20
2 Gilla
Nu har jag hunnit testa mina numera dubbade Altra Instinct. Jag satte först fem dubbar per sko, tre fram och två bak. Efter första rundan på lite halvisigt underlag tyckte jag att det funkade riktigt bra. Några dagar senare, på en jobbtrip till Långsele tog jag med löpargrejerna och sprang en tur. Där var det mer eller mindre isgata, vilket gjorde det lite besvärligare att ta sig fram. Jag tror att jag ska sätta ett par dubbar till fram för att få lite bättre grepp. Visst känns dubbarna ibland när man springer på ren asfalt, men inte alls så farligt som jag var rädd för. Och då är ju Altra-skon ändå rätt tunn och mjuk. Med andra ord, helt klart godkänt för Best Grip.