Foruminlägg av AcAnd

#1
16 augusti 2016 kl 21:34
Gilla
Vi är mor och dotter som skall åka tjejvasan i februari. Vi är nybörjare men vill lära oss mera inför detta uppdraget. Vi gillar även alpint och vill kombinera en resa under sportlovet med alpint i kombination med ca halvtid längd. Vi har tänkt ta bilen neråt och vill helst inte åka "onödigt" långt bort. Men vi önskar en bra kombo med fina längdspår och schysta backar. Så hänger på din tråd och jag skulle vilja höra om ngn har erfarenhet av Kleinwalsertal ( oberstdorf ) ?? Och om ni inte rekommenderar detta och istället önskar rekommendera annan ort med ca lika "kort väg dit" . Vilken motivering ? Pernilla vart har du beslutat dig för att åka tex ? Vi börjar vårt egna lilla träningsläger med trettonhelgen i Torsby. Så kommer säkert hänga här en del och jaga tips på det mesta fram tills dess. Till helgen börjar min barbacksträning ( inte rullskidor ) Dotera har redan försprång som är redan super stark fotbollsspelare som redan tränar de flesta dagarna i veckan... Värre för mig...
#2
15 april 2017 kl 17:49
Gilla
Det blev Kleinwalsertal för oss. En härlig vecka med halvpension precis vid spåret. Mycket stigning och utför. Men det gjorde att tjejvasan blev väldigt lättkört. Vi åkte utför 3 dagar, varav 1 dag blev med nysnö. Resten åkte vi bara längd och vi varierade mellan de olika små byarna i samma system. Kleinwalsertal ligger precis vid gränsen till Tyskland fast i Österrike vilket innebar att spåret vid boendet åkte vi över gränsen. Det ligger nära Obsersdorf så det kom folk och tränade i tyska landslagsdräkter. Spåren underhölls fantastiskt bra varje dag. Så det var toppen spår trots mildväder. En av dagarna då vi tog bussen och stannade till i byn vid byte av buss för att åka till nästa längdsystem så tog vi en soppa på uteserveringen i solen var det då 24 grader !! Så det var en trevlig upplevelse. Vi funderar nu på nästa vinter. Sneglar lite på att åka La diagonela och inför det hänga några veckor i alperna. Någon som varit i Pontresina och dess omgivning och åkt ? Tänker på snösäkerhet etc och hur väl långdskidpåren underhålls. Eftersom vi sneglar på att vara där runt 2-3 veckor i Januari så krävs ju att det är lite snösäkert där spåren är. Och att man är ute i god tid för att hitta något boende som inte drar iväg. Eller vet ngn ngn billigare ort i närheten som har bra spår och förbindelse med tex tåget ? Tips tas tacksamt emot =)
#3
2 juli 2017 kl 15:40
Gilla
Ingen som har tips på Pontresina och den delen ? Eftersom Schweiz är ganska dyrt så kanske någon har tips på bra längdskidspår över gränsen åt något håll. Behöver inte vara ngt ställe med ngt annat utbud. Men högt fokus på att få åka längd i vacker miljö med bra klassiska längdspår som pistas ofta. Där man inte tröttnar om man är där 1-2 veckor. Måste vara snösäkert eftersom det rör sig om januari. Sedan om det finns utförsystem inom 1 timmas bilkörning är ett plus. Så man kan ta de dagarna det snöat mycket och njuta av nysnö. Om ngn har kört La Digogonela/La Pachifica och vill tipsa ngt om det, bra boende eller annat tips ? Så tas det tacksamt emot. Tack
#4
20 augusti 2017 kl 21:11
Gilla
Jonas Johansson, vill fråga dig om Livigno ? Hur är spåren ? Pistar de varje kväll ? Hur snösäkert är det nere i dalen där längdspåren är ? Någon som åkt runt Celerina, Schweiz ?
#5
31 oktober 2017 kl 22:18
Gilla
Hej, då var januari planerad. Vecka 2 Livigno, Vecka 3 Pontresina som vi avslutar med La Pachifica, Någon annan som skall köra ?
#6
31 oktober 2017 kl 22:31
Gilla
Jag bor inte i Skåne. Men väl i Göteborg. Mitt mål är förhoppningsvis vasaloppet 2019. 2017 blev det tjejvasan och 2018 La Pachifica 30km ( La diagonelas lillasyster ) Jag har taskiga knän och skulle aldrig våga mig på rullskidor. Jag får klara mig på att promenad, cykla, gyma och bra är backträning med stavarna. Att åka en långhelg till Torsby är trevlig upplevelse. Var där i helgen 3 nätter med 3 dagar i tunneln. Trevlig upplevelse nu när snön finns först längre uppåt. Skåne vet jag inte ngt om men Varberg har en väl fungerande förening när det börjar nalkas kyla. Tranemo är också ett bra ställe. Tränar man annat och är stark i kroppen så klarar man mycket med det. Samt att se klipp på teknik på nätet. Sedan kombinera med en teknikkurs så skall du säkert klara det =)
#7
17 januari 2018 kl 10:30
Gilla
Ellika, vad kul! Fast ni är nog lite duktigare än oss ;) Vi bor med i Pontresina, eller typ Souvas. Här är så mycket spår att välja på. Idag blåser det dock ordentligt och snöar. Vem vet kanske vi ses på lördag vid loppet, beroende på vilket lopp du skall köra.

Till er andra som följer så kan jag säga så här: Vill ni bo bra, äta bra, köpa fina råvaror och ha fina spår men inte kanske lika mycket spår att välja på så rekommenderar vi Livigno efter vår förra vecka där.

Nu är vi i Pontresina Schweiz och här i detta nätet har man 22 mil spår i olika nivåer. Jätte fina spår och vacker och trevlig miljö. Men det är dyrt här så det är bra tips att välja boende med mat. Vi har lägenhet och bunkrade på bra med livsmedel på vägen hit och det var ett bra drag.

Men kul med alla längdskidspår. Skatar ni är detta ett paradis med fantastiskt fina breda boulevarder.
#8
17 januari 2018 kl 19:26
Gilla
Hej, det är inte någon som befinner sig i Pontresina och är en jävel på att valla och kan tänka sig att valla 2 glada Göteborgs tjejers ( mor och dotter ) skidor inför loppet på lördag? Ja, var nu inte oroliga vi skall endast köra La Pachifica ( 30km ). Snälla we need help! Om någon har tid och lust torsdag kväll/em, så har vi ett vallarbod i källaren ( med el, men utan "verktygen" ) som ni självklart kan använda till er själva med om ni vill samtidigt. Vi hämtar dig isåfall vart du bor och kör tillbaka dig och så bjuder vi på en god hemlagad ordentlig måltid av spagetti bolognese och sallad, och om du vill även en en stor Birra Moretti till det =) Vi har endast en lite swix minilåda men som såklart kan utnyttjas om det nu är ngt att ha. Hoppet är det sista som överger människan =) p.s vi är faktiskt ganska duktiga på att laga mat...
#9
18 januari 2018 kl 19:57
Gilla
Det var ett större svenskt gäng längst flodbädden kanske runt kl 13 i eftermiddags. Kanske det var ni? Vi stakade förbi riktning Celerina. Sedan vände vi upp mot Val Roseg. Det var varmt i stigningen uppför. Men otroligt skönt nedför. Har ni inte gjort den svängen så rekommenderar jag den verkligen. ca 7 km. Vi tar day off imorgon, blir inga skidor då för oss. Lycka till på lördag! Kör du La Diagonela eller La Pachifica?
#10
28 januari 2018 kl 18:25
Gilla
Ni kan ta bort denna, jag hittar själv inte hur nämligen =)
#11
28 januari 2018 kl 18:35
Gilla
Träffade en av "dina" tjejer i omklädningsrummet. Jag kände mig sliten under loppet med en förkylning i kroppen och fick snyta mig säkert 20 ggr längst med spåret och sliten. Så jag tyckte det var lite tungt. Men det var väldigt kul. Efteråt har jag dock hamnat sjuk dessvärre. Men det var det ändå värt. Hoppas det gick bra för dig! Jag är ändå nöjd att förbättra tjejvasa tiden lite eftersom jag kände så som jag gjorde och tyckte detta loppet var tyngre än tjejvasan. Ni har väl inte åkt Marcialonga med ? Kom ni hem igen? Med tanke på många avstängda vägar på söndagen? Vi hann över passet tidigt på morgonen. För andra som läser så är det kanon att åka till både Livigno och Pontresina och fantastisk trevlig kombo eftersom det ligger så nära varandra. Vi hoppas på att få ta upp tråden vid annat tillfälle. För detta var inte sista alpresan för längd.
#12
8 december 2018 kl 22:57
Gilla
Livigno var himla trevligt får jag säga. Även andra sidan berget Pontresina har fantastiskt område med många mil spår. Vi körde en kombo förra året på dessa 2 ställen.Schweiz är dyrare men vi hyrde lägenhet och fyllde bilen med mat från Italienska Livigno så det gjorde inget. Och vilodagen gav en härlig tågtur med rätischebahn till Italien. fantastiskt mysigt. Inte lika snösäkert kanske, men vi tyckte det var trevligt område och endast 18 mil från Munchen är Kleinwalsertal på andra sidan av Obersdorf. Fantastiskt fina preparerade spår varje kväll. Varierande spår. Nästa gång skall vi prova på Toblach/Dobiacco. Får se hur det är =) Lycka till! ( Alla dessa är oerhört vackra )
#13
8 december 2018 kl 23:00
Gilla
Glömde skriva...de flesta har skatebädd... Men det var en tur i Pontresina som endast hade klassiskt. Och det var en enastående tur, som en sagovärld. Med stigning men magiskt nedför. I detta området såg vi otroligt mycket vilda djur. Som en saga.