Foruminlägg av Mattias

#1
18 oktober 2018 kl 21:59
Gilla
Hej!

Har dragits med misstänkt hopparknä sedan i maj men blir gradvis bättre men har en undran. Springer på framfot/mellanfot och har efter en klassisk skoresa från inlägg och heldämpade skor nu kommit till att springa utan inlägg i helt neutrala skor. Har som minst känning i knäet (knappt alls) i mina Asics Tartherzeal och ett uns mer i knäet bara i snäppet över typ DS Trainer eller Kinvara. Är det hur/vart foten landar eller vinkeln på foten? Tycker jag springer likadant i alla skorna men uppenbarligen får jag ett mindre slitsamt löpsteg i de tunnaste skorna? Någon igenkänning?
#2
19 oktober 2018 kl 08:37
Gilla
Det jag mest undrar över är om man i lättare skor springer lättare och på så sätt får ett mer skonsamt löpsteg i och med att jag kan ut och springa med knäont i mina minimala skor och sluta passet nästan besvärsfri?
#3
28 oktober 2018 kl 08:00
Gilla
Tack för input Oldboy!

Har kört på sedan jag drog på mig hopparknäet men minskat antal pass. Ibland har jag fått vila en hel vecka innan jag vågat springa.
Känslan i knäet har liksom ändrats under tiden från stickande till mer stelhet vilket fick mig att tänka till kring stretch. Började göra excentriska knäböj och lyckades komma ner längre och längre men fick ont ont dagen efter.
Fortsatte springa under sommaren med minskat ont i knäet men fortfarande inte full kraft.
Kännt mig mest stel i knäet sista tiden och började igen med excentriska knäböj och till min förvåning kom jag ner långt utan speciellt ont? Gjorde detta kvällen innan ett långpass förra veckan och sprang passet utan ont i knäet :)
Gjorde om samma procedur innan nästa pass och det onda i knäet är nu extremt lite.
Stretch tillsammans med minskad steglängd och minska antalet pass och lyssna på kroppen. Men absolut inte sluta springa tror jag hjälpt mig.
#4
8 april 2019 kl 21:26 Redigerad 8 april 2019 kl 21:27
Gilla
Hej!

Någon mer än jag med låga/smala/platta fötter som upplever att nya trainern med strumpöverdel inte sitter lika bra som 23:an? Kunde gå ner en halv storlek och skon sitter fortfarande inte gjutet. Har testat alla möjliga knytningar inklusive löparknut och överväger starkt att lägga i en sula till. Är den nya trenden med nya överdelen slutet för den sköna löparkänslan med åtsittande skor...?