Foruminlägg av Rolle P

#1
9 december 2012 kl 20:27
Gilla
Den 10 december startar årets Musikhjälpen. I år handlar det om att hjälpa människor att få rent vatten.

För varje meter jag springer/skidar//tränar under kommande vecka kommer jag att skänka (minst) ett öre till Musikhjälpen.

Hänger du med? Berätta det isf inte bara för mig. Se till att minst två av dina vänner också hänger på, och att de drar med två av sina vänner, osv.

Hur mycket samlar vi in tillsammans?

---
Som människor är vi, precis som allt annat liv på jorden, beroende av vatten. Det är vi även som löpare, cyklister, skidåkare och som alla andra typer av idrottare.

Hur många gånger har man inte under den sista kvarten av ett träningspass längtat efter kallt vatten att släcka törsten och kyla kroppen med. Tänk om det vattnet du har hemma inte skulle vara drickbart. En befängd tanke, men en bister och glasklar verklighet för många.

Under de flesta träningspass förbrukar vi mer vatten än vad en människa boende i ett av världens alla slumområden har tillgång till på en hel dag. Och då har vi inte räknat med det vatten som går åt för att duscha, tvätta kläderna, laga mat eller diska.

Jag kommer inte att bli en bättre människa av att göra det här. Och i sammanhanget kommer det inte att hjälpa så många människor egentligen. Det är bara ett litet obetydligt steg. Men tillsammans kan det vara en början på en förändring.

En förändring som aldrig får stanna av.
#2
10 december 2012 kl 22:43
Gilla
Jo, man blir ju lite orolig när reaktionerna handlar om hur fel man tänker. Jag har inte tvingat någon att vara med men om det känns bättre att skriva mig på näsan om vattenmolekylernas historiska resa eller upplysa om att det finns fattigdom och vattenbrist året om, så varsågod. Fortsätt gärna att föreläsa...

Och ja, jag är fullt medveten om att det säkerligen finns bättre projekt att satsa på. Och ja, jag vet att bara en del av de pengar som samlas inkommer till verklig nytta.

Om bara 15 kr av varje hundring vi samlar ihop kommer de behövande tillgodo så är det trots allt 15 kr mer än om vi inte gör något.

Strunt i det negativa, det finns så mycket annat att lägga energi på.

Kul att så många gillar idén och kul att det inte bara är jag som springer för mer än träningens goda sak denna vecka. Jag tänkte dessutom försöka få så många kolleger som möjligt att skänka samma summa. Fler som har kollegor som kan "köpa in sig"?
#3
11 december 2012 kl 10:32
Gilla
Underbart, Nina!
#4
11 december 2012 kl 10:41
Gilla
Det finns en bössa för denna insamling.
Kolla http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/1orepermeter
#5
11 december 2012 kl 22:22
Gilla
Wow, vi blir fler och fler! Fantastiskt!

Redovisa gärna både här och i bössan.

Om jag fattat det rätt är det inte en enda (mer än jag) från Funbeat som hänger på. Om du känner någon som är aktiv på Funbeat, hetsa dem gärna. Det handlar inte om någon tävling, det gäller att se till att fler ska få rent vatten!
#6
12 december 2012 kl 11:25
Gilla
Strålande modifiering!
#7
13 december 2012 kl 09:26
Gilla
För att använda fjortis-språk så "äger" jogg.se.

Kul att man inte ser "1öre per meter" som ett hinder utan som en väckarklocka för "hur kan jag bidra?".

Det finns en bössa att skänka i för insamlingen men det är fullkommligt ointressant. Önska låtar, lägg ett bud på Gynnings tavla, köp mat i tältet i Malmö, betala via bankkort. För varenda krona förbättras vardagen för ett barn.
#8
15 december 2012 kl 10:51
Gilla
Härligt.
Allt räknas!
Skänk till http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/1orepermeter eller önska låtar. Lägg ett bud på en auktion eller köp mat i tältet.
Bara vi gör något!

Det handlar inte om små eller stora summor. Det handlar om rent vatten!

#9
17 december 2012 kl 09:40
Gilla
Jättekul att så många varit med och peppat varandra.
Vår lilla insamling gav ca 3000 kr men många har önskat låtar, eller bidragit på annat sätt.

Tillsammans blev det över 23 miljoner!