Foruminlägg av Ingela Jonsson

#1
13 juli 2017 kl 11:38
Gilla
#19 Fantastisk informativ inlägg Erik! Jag använder Clifton (2) modellen på mina långpass och älskar den verkligen! Nu är jag dock intresserad av en liknande modell till terräng-löpning! Har ambitioner att springa ultralopp (har redan avverkat ett men då använde jag mina Clifton trots att det bitvis var ganska teknisk löpning) och vill ha ett par skor med bra dämpning men med lite bättre grepp än en distanssko! Jag har inga ambitioner att springa snabbt så jag behöver såklart inte ha supergrepp men som sagt, lite bättre grepp än en standardsko. Vilken Hoka-modell skulle du rekommendera till detta ändamål?
#2
16 juli 2017 kl 16:29
Gilla
Hur tänker ni omkring pronation? Jag pronerar ganska rejält och när jag sprang förr i tiden (25år sedan) använde jag skor med rejält pronationsskydd (Asics Kayano) efter inrådan av skoförsäljare som tittade på min löpning på löpband. Sen hade jag ett uppehåll från löpningen i massor av år då jag sysslade med annan träning (tung styrketräning). Nu när jag började springa igen för ca 2 år sedan började jag använda mer neutrala skor med lägre dropp och utan pronationsskydd. Har flera olika som jag växlar mellan och jag har långsamt trappat upp distanserna och jag har inte haft minsta skadekänning. Har sprungit upp till 40km utan någon smärta. Nu dock i juni när jag gjorde min ultradebut (50km) så fick jag problem med min vänstra benhinna och nu blir jag inte riktigt av med det. Tror dock att jag ser änden på problemet nu med hjälp av stötvåg och långsam upptrappning av distans. Mitt mål är att springa låååååångt, drömmer tex om Höga Kusten Ultra 129 km och liknande. Nu funderar jag på om jag ska tänka om angående skorna! Borde jag ha skor med pronationsstöd? Kanske till de längre distanserna iaf? Det håller ju inte att behöva rehabba en månad efter varje långlopp ?? Hur tänker ni? Tacksam för tips och synpunkter ??
#3
16 juli 2017 kl 17:22
Gilla
Kurt; tack för informativt svar ?? Dessvärre är det så att jag sprang i Hoka Clifton då jag fick ont (iofs 2;an men det är väl typ liknande ändå). Har använt dom på längre sträckor utan problem men 50km gick visst inte. Dessa skor är väl utan pronationsskydd? Tänkte om det var just det som fattades?