Foruminlägg av Vilma Hagberg

#1
11 juli 2015 kl 16:58 Redigerad 11 juli 2015 kl 17:20
Gilla
Som rubriken lyder så undrar jag om någon tipsar om ett par bra headset som inte kostar en förmögenhet & har bra ljud! Använt många hörlurar men oftast trillar alla ut pga mina små öron :( Det går ju självklart att springa utan headset men jag får lite mer motivation av musik. In ear eller on ear, vilket är bäst? Vad använder ni för lurar när ni springer?
#2
11 september 2015 kl 13:36
Gilla
Har haft ont i ryggen varje dag nu i säkert några år och det blir inte bättre. Jag har ont någon centimeter nedanför skuldrorna, nästan mellan ryggraden och musklerna på båda sidorna. Jag vet att det är min urkassa hållning och har lite gamnacke som ställer till det men jag har testat i flera år att få bort min urkassa hållning men inget hjälper. Alla säger sträck på dig men de gör ju bara ondare.. Tränar ca 3-5 ggr veckan, basket + gym-rehab för mina knän och fötter. Det är fys på basketträningen också. Jag har ett väldigt svank då jag är väldigt flexibel i ryggen. Jag är ju som sagt 15 år och känner att det börjar bli dags att få till min hållning. Jag känner själv att jag har en kass hållning men vad ska jag göra när det bara gör ont hela tiden? Tips på att få bort den dåliga hållningen och gamnacken?
#3
27 december 2015 kl 18:22
Gilla
Bild uppladdad av Vilma Hagberg
hej, har nu haft ont i ryggen och kan säga att den här gången inte vill ge med sig, jag har ont ca 10 cm på vänster ovanför svanskotan när jag böjer mig ner och vrider lätt åt höger eller sitter ner och lutar åt höger. Det är värre på morgonen då jag bara böjer mig ner ca 10 cm! Annars gör det inte ont och kan röra mig normalt förutom det. Kan inte sätta fingret på om det gör ont i ryggraden eller i musklerna? Vad jag känt så gör det ont precis bredvid. Börjar bli orolig på att det kan vara något allvarligt då jag har haft ont nu i 2 veckor..

Ungefär där har jag ont...
#4
30 december 2015 kl 14:18
Gilla
Igår kollade jag runt och hittade QL också och testade denna stretch också och en annan men det tar inte där :( Kollat typ alla muskler där nere men känner att det inte tar där det gör ont. Jag har smärta varje dag. Men det gör inte ont när jag går eller något sådant utan när jag böjer ryggen snabbt eller vrider lite åt höger. Känns som jag är så pass ung för att kunna ha diskbråck? Jag sitter väldigt mycket också då jag har skola men jag tränar 3-6 ggr i veckan. Ska testa stretcha höftböjaren och framsida lår.
Börjar bli riktigt orolig för min rygg!
#5
3 januari 2016 kl 23:00
Gilla
Hej! :)
Är riktigt sugen på att få veta andras mål under detta år! Roligt att få veta vad andra vill uppnå med sin träning och kanske får nya mål av andra?! :)
Mina mål under detta år är att bygga muskler i princip hela min kropp men mest fokus på rygg och mage! Har även tänk att springa milen under 55min som jag länge velat göra utan resultat pga sjukdom eller skador!
Hade även varit kul att försöka komma med tips till andra hur det ska klara sina mål!
Ha en bra dag/kväll!
#6
5 januari 2016 kl 15:12 Redigerad 5 januari 2016 kl 15:15
Gilla
Vilka roliga mål alla har! Fått mycket inspiration till min egna träning :)
Sugen på att börja löpa ute men det super halt och sen är det -19°C här uppe och vill inte riskera att skada mig, speciellt med mitt problem med foten som jag har dragits med i flera år.
#7
22 augusti 2016 kl 23:51
Gilla
Hej, igår när jag var ute och PW men blev även lite löpning också. Lite in på PW:n så kände jag att det höll på att bli ett skavsår men det gick bra ändå så fortsatte. Kändes mer när jag började springa på en friidrottsbana och det slutade med att jag sprang utan skor sista varvet för att inte det värre, klarade hela vägen hem också.

Då hade det blivit bara en stor stor mjuk blåsa. Lät det bara vara.
Idag hade jag basketträning och jag hade köpt ett skavsårsplåster (inte Compeed) så att jag skulle kunna träna. Sen kanske 20 min in i träningen kände jag att det blev värre, skavsårsplåstret hade slitit sönder blåsan men kämpade mig igenom träningen och jag haltade mig fram efter. Tog av mig sockan och ser 2 stora öppna skavsår på min häl.

Vad ska jag göra? Har träning på onsdag och torsdag men känns som att jag inte kommer kunna köra. Finns det något knep för att det ska läka snabbare eller iaf ge skydd. Kommer inte klara träna med skavsår! Blir galen
#8
17 april 2017 kl 23:07
Gilla
Hej hej! På idrotten i skolan för några veckor sedan hade vi skidor och jag valde skate, skit kul tills jag föll på skaren och gled 7 meter och landar snett på vänsterknät så höger sida av knäskålen och lite snett åt höger ovanför skrapar mot skaren. Blev världens blåmärke och hade länge ont. Nu några veckor senare är det fortfarande inte bra! Har ont om man trycker där och kan ibland kännas som att det skär till och sen rinner något i knät? Kan ibland inte böja knät helt eller riktigt stå på knät heller. Googla är ju ingen bra grej men kollade anatomi och ser ut som att vara articular cartilage som spökar eller vad är det? Någon med samma "erfarenhet"? ?? eller behövs det uppsökas sjukgymnast/läkare?