Foruminlägg av Kristin

#1
13 maj 2015 kl 19:43
Gilla
Hej!
Jag har sedan ca två veckor problem med mitt högerknä. Smärtan kom smygande efter ett 10km-pass och sitter mitt på knät eller strax ovan. Har testat springa efter och smärtan visar sig främst då i frånskjutet, annars när jag exempelvis reser mig från en stol.

Har tidigare haft problem med löparknä och kan helt utesluta det. Jag kan inte gör knäböj/utfall då all belastning på knät samtidigt som jag böjer det är helt omöjlig. Att böja knät utan belastning fungerar utan problem. Knät är dessutom ömt mitt på, känns stelt ibland men inte svullet. Jag klarar inte av att stå på knä.

Har sprungit regelbundet i ca 3 år nu och springer normalt ca 2,5 mil i veckan uppdelat på 3 pass. Kör också 1-2 gruppass/vecka (typ bodypump). Kan tillägga att jag är korsband- och meniskopererad i det onda knät 2006 (handbollsskada).

Uppskattar tips på vad som kan vara fel! Och övningar för att slipper eländet. Blir det inte bättre snart kommer jag uppsöka sjukgymnast.

Tack på förhand! /Kristin
#2
14 maj 2015 kl 21:45
Gilla
Tack för de snabba svaren.

Har känt av knät även vid cykling (när jag trampar ner, speciellt i uppförsbackar).. Smärtan kommer när jag arbetar med benet med motstånd. Speciellt i djupa böjningar samt löpning. Trappor är inga problem, både upp o ner. Ska försöka hitta någon bra sjukgymnast som kan hjälpa mig. Så tröttsamt när vädret börjar bli perfekt för att springa och så måste man låta bli :(
#3
14 maj 2015 kl 22:24
Gilla
Måste ju erkänna att stretchen ofta är nåt jag hastar mig igenom. Måste bli bättre på det. Ska testa stretcha framsida lår ordentligt!
#4
18 maj 2015 kl 13:34
Gilla
Hej!

Jag har sedan ca 3 år löp(jogg)tränat regelbundet 3-4 dagar i veckan.

Jag har ett par kayano 19 som jag körde oavbrutet i första året, sedan gick jag sakta över och körde 50/50 kayano/nike free 5.0 och nu kör jag 80% av passen i mina nike free 5.0. Tycker free ger en lättare känsla än kayano. Dock älskar jag passformen på kayano, men de känns något klumpiga.

Nu börjar båda skorna kännas utslitna och det dags att köpa ett par nya.
Har någon tips på vilka skor som kan passa mig?

Jag har ett neutralt till lätt pronerande löpsteg. En runda brukar vara 8-12 km, men har förhoppning att kunna springa uppåt 18-20km senare i år. Väger ca 70kg. Är ute efter ett par ganska lätta skor men som ändå har bra dämpning.

Tacksam för tips!





#5
18 maj 2015 kl 14:15
Gilla
Tack! Kan man hitta dem och pröva på stadium eller Intersport?
#6
19 maj 2015 kl 07:22
Gilla
Många tips! Blir en stund på stadium/Intersport/TeamSportia i helgen :)

Saucony har jag aldrig ens hört talas om så det blir spännande att se vad det är för typ av skor. Asics har jag haft många par genom åren som vardagsgympasko och alltid älskat dem, så ds trainer känns också spännande att testa.

Bara att hoppas att de flesta skorna finns så jag har möjlighet att testa och jämföra. Blir med största sannolikhet en beställning eftersom priserna skiljer så mycket från butik.

Tack för alla tips!
#7
19 maj 2015 kl 07:34
Gilla
Köper så mycket annat i butik så då får dem acceptera att det blir en beställning på billigare skor :) Dessutom upplever jag att det inte brukar va så mycket hjälp i dom stora sportbutikerna. Där rekommenderar dom allt som går att sälja ibland känns det som (gäller inte alla förstås). Då är det bättre att fråga här! :D
#8
25 maj 2015 kl 21:04
Gilla
Hallå igen!

Tråden tog en liten annan riktning.

Har i alla fall köpt ett par asics ds trainer 20. Fyndade på sportamore för 670kr!! Flera av alla skor kändes bra, men fastnade extra för just dem. Har inte testsprungit dem ännu, det blir på löpband i veckan så finns chans att det blir byte om de inte alls funkar.

Vill i alla fall tacka för alla bra tips jag fått! Jogga på!