Foruminlägg av Linda

#1
6 januari 2015 kl 23:38
Gilla
Hej alla!

Verkar finnas mycket kunskap om meniskskdor här och tänkte försöka samla på mig lite mer info då jag har en dotter på 13 år som efter 1 års tragglande hos ortoped nu har fått genomgå MR undersökning som visade på att hon hade meniskskdor på båda sina knän. Det högra värre än det vänstra men båda i sånt skick att det troligen blir operation på båda knäna.

Hon klagar över värk och smärta samt att man hör hur det smäller rätt högt i knäna på henne, detta händer rätt ofta.
Hon har fått sluta med ridning och kan inte vara med på idrotten i skolan så mkt som hon vill då knäna ibland viker sig för henne.

Hon är ju rätt ung för denna typen ac skada har jag förstått och det jag undrar över är om ni vet hur bra/dålig utsikterna för hennes knän är framöver. Hur lång konvalescens efter en operation är aktuell?
Hon har ju massor av funderingar så klart och vi har ungefär noll förtroende för ortopeden eftersom han enbart sagt att hon ska äta rätt stora doser av Ipren och viftat bort oss när vi sagt meniskskada då det absolut inte kunde vara det.

Väntar på tid hos barnortopeden i Uppsala men där är det tydligen lång väntetid och hon vill helst ha operationen gjord igår pga värken och att hon gått med detta så pass länge.
Någon som kan rek någon annan klinik vi kan vända oss till?

Tack på förhand!