Foruminlägg av Clara Stamborg

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
1 april 2015 kl 13:26
Gilla
Jag skall ut och vandra dagsturer i sommar och vill inhandla en prisvärd vattenryggsäck. Har googlat runt en del men vet inte riktigt vad jag skall köra på. Min lokala intersport har extrapris på McKinley 15l vattenrygga. Så frågan är nu, vågar jag köpa det relativt "billiga" märket, någon med erfarenhet?
#2
14 mars 2016 kl 16:21
Gilla
Det är ju meningen att klockan skall känna av att jag står, men tråkigt nog ser det varje dag ut som att jag sitter ner på jobbet. (vilket jag inte gör) Står vid dator stilla, men jag STÅR.
Är det någon som upplevt det samma och/eller har någon lösning på problemet?
(tråkigt att det inte funkar som det skall)
#3
15 mars 2016 kl 08:04
Gilla
Tack för alla svar. Då vet jag varför det inte registreras trots att jag står upp. (jag var inne på att den kanske kände av höjden på något vis)

Tråkigt dock att Polar har valt att "kategorisera" aktivitet: liggande, sittande, stående, promenad, högre aktivitet.

Jag får vifta mycket med armarna emellanåt.

MVH
#4
15 mars 2016 kl 11:43
Gilla
Ställde mig själv inför frågan; hur den kan veta att jag ligger och sover och inte sitter och chillar bara? om det nu handlar om rörelse...
#5
30 mars 2016 kl 15:09
Gilla
Nu var det ju ett helt år sedan du frågade detta, men jag slänger in ett svar ändå. Det kanske redan blivit en tävling?

Jag lirar gärna "kortare" 5-10km-lopp med många hinder. Det är hindren som gör det till en hinderbana, inte löpningen ;)
Jag har märkt att jag är villig att ta mig längre om tävlingen har större betydelse (Toughest). Strö-lopp ca. 1-2h med bil tur. (vilket ju blir ungefär västra Götalands län för min del)
#6
6 april 2016 kl 10:43 Redigerad 6 april 2016 kl 10:46
Gilla
Bild uppladdad av Clara Stamborg
Hej! Nu börjar jag känna en viss stress över min skada. Jag sprang hinderbanan inne på extremfabriken i lördags 2/4 och kände lätt smärta i övre delen av vänster fot. Smärtan växte dock snabbt, ca. 3 hinder. Tills jag fick avbryta. Ingen svullnad. bara ren smärta!
Nu efter några dagar har jag provat Voltaren, Ipren, linda, KT-tejp. Jag har inga problem att gå eller träna vanliga övningar på gym.
Smärtan uppstår när jag vinklar fotsulan "utåt". Så säsongens första hinderbanetävling den 9 ligger illa till. Springa på ojämnt underlag känns just nu som en dålig idé (elit-satsar dessutom för första gången i mitt liv, deppigt just nu). Det är underligt då smärtan endast uppstår vid "ojämnheter" i sidled. Det känns som att den sitter "inne" i foten nästan.

Är det någon som känt något liknande eller vet vad det kan vara?
Vad skall jag göra?, hur skall jag behandla? Hur tejpar jag för att stabilisera foten i sidled?
Mycket tacksam för hjälp!
#7
20 april 2016 kl 12:08
Gilla
Ja, skadorna haglar. Jag har fått vätska i högerknät, troligen överansträngning/stryk säger min moder, som är sjuksköterska. Man gör heller inget med vätskan när det är på pass lite och inte gör ont.
Problemet är ju att jag, trots att det inte gör ont, inte kan springa eller träna kondition med benet. (immobiliserad och det känns som att något "är i vägen" vid böjning)
Är det någon som har erfarenhet av vätska i knät? hur lång tid tar det för kroppen att ta hand om det? kan man köra som vanligt när vätskan är borta?
#8
20 april 2016 kl 12:53
Gilla
Tack, får prova cyklingen, körde Assult bike häromdagen och det gick bra, men då kan jag ju ta i med överkropp också, utöver ben.
Jag tror det är en kombination av att jag fick mycket stryk under OCR-loppet lördagen innan och att jag körde på hårt sedan.

Jag ser dock ingen annan OCR-löpare med knäskydd eller liknande, men kan det kanske vara bra? för att skydda mot "slag". Man går ofta in i hinder med knäna först liksom, krypning m.m. (Det måste ju dock funka att bada med)
#9
19 maj 2016 kl 08:28
Gilla
Jag har allt för ofta dipper i min energi och ork. Jag undrar om ni har några super-tips på mål och olika rätter/mat som ger BRA energi. Jag är ganska liten, så jag bränner inte tokmycket även om jag tränar mellan 1-2 gånger om dagen. Jag har haft funderingar på om jag får i mig för lite Kolhydrater? Jag vet ju att alla är olika och jag har provat det mesta inom "diet". Just nu käkar jag "allt" med måtta och håller en hälsosam kost.. förutom när jag är sugen på något gott. Kan det vara något viktigt som jag missar i min kost? (Jag förklarar gärna vidare ang. mina dagliga intag om det behövs)
#10
19 maj 2016 kl 09:11
Gilla
Tack för tipset Peter! Det är helt klart värt att prova! Funkar det är det toppen, funkar det inte behöver jag ju inte fortsätta :) *håller tummarna*
#11
19 maj 2016 kl 11:01
Gilla
Jag käkar ganska ofta, rejäl frukost vid 8:30, äpple/eller motsvarande vid 11 och lunch vid 13. någon litet vid 15 tiden (ettpar riskakor, ett knäcke eller ett äpple) därefter mat efter jobbet, 18tiden och mellanmål/kvällsmat efter träningen 20-21tiden. Tränar jag innan jobbet gör jag det på tom mage. Skall jag kanske äta mer "jämntjockt?" Känns svårt att inte äta för mycket då...
#12
19 maj 2016 kl 12:12
Gilla
Thomas, det kan nog faktiskt väga in lite, har varit trött de senaste veckorna men haft mycket energi innan våren. Käkar ju allergitabletter, men även dem kan ju göra en trött. Hur tusan ignorerar man den "fejk-tröttheten" haha.

Peter, jag har faktiskt kört extra vitaminer för ett tag sedan, det kanske vore värt att dra igång med det igen, så himla dyrt bara. :P

Nu när ni säger det kan tröttheten helt klart vara en kombination av pollen och vitaminbrist av olika slag. (säkerligen inte mycket) Får prova att ignorera tröttheten (pollen) och köra extra vitaminer ett tag får vi se om det hjälper. Räkna lite på kolhydraterna kanske också kan vara hjälpsamt.
#13
20 maj 2016 kl 08:01
Gilla
Emma och Annika: Detta är något jag funderat på lite också, men samtidigt ligger jag ganska stabilt på min vikt. Det är svårt att hitta rätt "fel".

Jag funderade på att minska fett och öka kolhydrater men funderade på vad jag skulle plocka bort för fett... Äter inte för mycket fett heller, kanske fel? jordnötssmör är ju bra, men jag älskar smör till mina ägg och på knäckemackan. Kan det vara något att prova; plocka bort smöret och lägga till en annan fettkälla? (avokado eller liknande på mackan istället) Vad kan motsvara i smak, men vara bättre fett?

Å så svårt! Jag kommer experimentera vidare och uppdatera vid förändring!
#14
15 juni 2016 kl 15:26
Gilla
Urban Exploration är "lätt-tillgängligt" i Bad Gastein, väldigt vacker och spännande stad.
Har tyvärr dåligt med löp-tips då jag bara varit där och stått på skidor.
#15
6 juli 2016 kl 16:21
Gilla
Halloj!

Är det någon som skall springa The Rap Race i Västerås 27 juli?
Jag är OTROLIGT sugen men tycker trots allt att det är lite tråkigt att åka hela vägen dit själv... och sedan gå på konsert (Promoe) allena.
(springa gör man ju ofta själv, men allt runt omkring blir ju alltid trevligare)
Undrar också om någon känner till BILLIGT boende... Har köpt hinderbanelopps-starter för alla pengarna... oops!
#16
13 juli 2016 kl 10:02
1 Gilla
Hej! Många har ju rekomenderat vanliga ben-övningar, som är kanon och viktiga. Jag skulle vilja rekomendera lite spänst-övningar, explosiva övningar. Har haft problem med knä sedan säsongs-start nu och har inte kunnat öva explosivitet och därmed tappat lite i löpningen. Löpningen gör mig stel, så att kunna öva "explosivitet" och spänst fulländar träningen. :)

1. Box jumps (från squat, jämnfota upp på en box och ner igen, du kan kliva ner)

2. Använd två "step-brädor" på lägsta nivå. Ställ dem så att du får plats att göra utfalls "hopp" mellan.
Varva nu med en djup sumosquat med fötterna på brädorna, i uppgången "hoppar" du ner till utfall och göra utfalls"hopp", en på vardera ben. och så upp igen på brädorna. Alla förflyttningar sker igenom "hopp" och kommer få upp puls och spänst. (vet inte om det finns namn för denna övning)

3. Hopp-squats över saker, bollar, stänger osv. Huvudsaken är "hoppet", görna åt sidorna.

Jag spanar ständigt efter nya modeller för sådana här övningar. Jobbigt men väldigt bra!
(hoppas du förstod övning 2. den är en favorit!)

Lycka till!
#17
9 augusti 2016 kl 09:23
Gilla
Hej alla, jag har fått sprikor i mitt pulsband, i gummit på insidan. Jag undrar om ni har något tips?, om man kanske kan fusk-laga lite?
Kostar ju inte jätte mycket med ett nytt, men finns det fusk-lösning kan man ju köra lite till. (vid pulträning funkar det bra, men när pulsen blir lägre börjar den spåra ur)

Tack
#18
19 september 2016 kl 06:36
Gilla
Är det någon som vet hur man kan återställa eller starta/döda en hängd Polar M400? den har hängt sig medan jag sov, väldigt konstigt...
#19
19 september 2016 kl 09:47
Gilla
Jag löste problemet igenom att hålla in alla knappar samtidigt. (såg efter synkning att den varit död/frånkopplad från systemer, längre perioder på natten också...)
#20
9 november 2016 kl 13:50
2 Gilla
Kul! vill tillägga att OCR är det bästa som finns! :)

Jag har gått från novis till elit på 1 år. Mitt upplägg har varit ganska enkelt egentligen. Löpningen är otroligt viktig, backintervaller och snabbhet. Många lopp är ofta fyllda med sega uppförsbackar. 3-4 löppass i veckan, få upp flåset.

På gymmet är det bra att köra övningar där du lyfter dig själv. Tänk på alla monkey bars, ringar osv. Som tidigare nämnt, klättring och greppstyrka är väldigt viktigt också. Jag har sett många starka killar faila på just ringarna, inte pga. svaghet i armar utan svaghet i greppet.
Vighet och explosivitet är också viktigt, du kommer hamna i många "knepiga" ställningar under ett lopp.
Har du möjligheten kan du åka till Extremfabriken i Sthlm så hittar du mycket bra träning där.
Jag kan rekommendera vad jag kallar "OCR-liknelse" på gymmet. (1 gång i veckan kanske?) Där du skapar så lik hinderbane-miljö du kan. Kör tex. 1,5km löpning som uppvärmning kör sedan 500m intervaller med olika övningar emellan. t.ex. Farmerswalk, MU, chins, airsquats (typ sådär.. 100st) löpningen vill du skall hamna på en ca. distans på 7-8km. (många lopp är just 8km)

Lycka till, kör hårt!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >