Foruminlägg av Marlene Sjöberg

#1
2 november 2014 kl 12:28
Gilla
Det är på gång med en ny produkt som kan underlätta för vänner och bekanta som vill följa ett tävlingslopp - antingen på plats eller hemifrån - genom att varje deltagare följs med gps tracking. Det nya med appen är att det inte är arrangören som måste se till att anskaffa gps trackers till alla utan det är den enskilda deltagaren som kan välja att ta med sig en smartphone till ett lopp och därmed låta familj och vänner kunna följa hur det går under loppet genom att de ser livepositionen direkt i en karta inkl förväntad sluttid, estimerad tid på olika placeringar längs med banan etc.

Appen håller på att utvecklas men om du vill få info när den är klar så kan du gå in på wwww.raceone.se och anmäla dig med emailadress så får du info om vad som händer. Du kan även gå in på Facebook och Raceone Sverige så får du veta mer.
#2
2 november 2014 kl 13:01
Gilla
En skillnad är att kunna se alla man följer i en och samma karta, samt att man inte behöver vara premiummedlem för att folk skall kunna följa dig - utan tanken är att det skall vara enkelt att följa dig och vem som helst mer oavsett hur de väljer att analysera loppet själva (t.ex. runkeeper, strava, suunto etc)
#3
2 november 2014 kl 13:04
Gilla
Det är på gång med en ny produkt som kan underlätta för vänner och bekanta som vill följa ett tävlingslopp - antingen på plats eller hemifrån - genom att varje deltagare följs med gps tracking. Det nya med appen är att det inte är arrangören som måste se till att anskaffa gps trackers till alla utan det är den enskilda deltagaren som kan välja att ta med sig en smartphone till ett lopp och därmed låta familj och vänner kunna följa hur det går under loppet genom att de ser livepositionen direkt i en karta inkl förväntad sluttid, estimerad tid på olika placeringar längs med banan etc.

Tanken är inte att du behöver vara premiumkund för att kunna dela ditt lopp, utan det skall vara enkelt för vem som helst att kunna följa din tävling.

Appen håller på att utvecklas men om du vill få info när den är klar så kan du gå in på wwww.raceone.se och anmäla dig med emailadress så får du info om vad som händer. Du kan även gå in på Facebook och Raceone Sverige så får du veta mer.
#4
2 november 2014 kl 14:19
Gilla
Det är det som är tanken... Det enda som behövs är en gpx-fil från tidigare år eller en träningsrunda.

I början så kommer det att finnas färdiga lopp inlagda (för att säkerställa kvaliten), men sedan så kommer även mindre lopp och tävlingar att kunna lägga till sig själva bara de har en gpx-fil. Tanken är att vilket lopp som helst oavsett storlek skall kunna erbjuda sin publiken att få följa deltagarna live i karta.
#5
18 maj 2018 kl 08:41
2 Gilla
Hej!

Marlene och VD från RaceONE här. Jag är ledsen att höra att du inte gillar RaceONE, men jag är glad att du berättar om det för det ger oss en chans att se hur vi kan förbättra appen ytterligare så att du också förhoppningsvis vill ha den framöver. Jag tänkte bara försöka förklara vårt mål med RaceONE.

Min sambo tävlar väldigt mycket och jag var frustrerad över att jag inte fick tillräckligt med info om hur det gick för honom under hans lopp. Stora lopp var lite bättre, men smålopp var det riktigt svårt. Det här ville jag förändra genom att försöka göra loppen live.

Vi började med gps-tracking via mobilen så att man kunde se vart deltagarna var. Men det här räckte inte tyckte vi, så vi signade partnerskap med tidtagningsbolagen för att även få resultat. På det här försöker vi nu även få in video och bilder från loppen. Allt för att ge en helhetsupplevelse av loppet. Vårt mål är också att du som användare skall kunna ha en app till alla lopp oavsett storlek samt att vi vill socialisera loppen så att dina vänner och familj skall kunna få veta nästa gång du har ett lopp och kunna heja under loppen. Det är detta som gör att du måste skapa konto, så att familjen skall kunna följa dig, du kan samla all din lopphistorik, vi kan ha en heja-chatt mm.

Nu till dina kommentarer:
1) Som jag nämnde ovan så har vi en hel del anledningar till varför vi vill att folk skapar konton. I början lät vi följarna slippa detta, men fick feedback att det var tråkigt att inte kunna se vem som följer en i ens lopp samt att chatten blir lite tråkig. Vi hade också svårt att meddela när nästa lopp var på gång, så att du kunde följa det med. Så nu har vi konton till alla. Däremot så tar vi gärna feedback på hur vi kan underlätta signup-proceduren.

Du behöver ju också bara skapa kontot första loppet och sen alla andra lopp som du gör så är det bara att använda appen.

3) (börjar här då det ger svar till 2:an)
Det finns två sätt att följa en deltagare i vår app.

Första är via gps-tracking så att man kan se exakt vart de befinner sig. Då behöver vi något som har sim-kort samt gps-sändare och i dagsläget så är det endast mobiler som har detta (eller gps-klocka kopplad till en mobil). Vi väntar med spänning på att pulsklocke-tillverkarna skall lägga till sim-kort till sina klockor för då får vi en mycket bättre lösning där vi slipper mobilen (då vi är medvetna att det är många som inte vill ha med mobilen, men det finns i dagsläget inget annan lösning för gps-tracking live). Vi tror detta kommer att komma ganska snart.

Vill du inte ha mobilen med dig så behöver du inte detta. Då följer du deltagaren via officiella mellantider och vi estimerat vart du befinner dig på banan. Funkar också bra och du slipper mobilen om du inte vill springa med den.

Det positiva med båda är att du får en roligare upplevelse då du kan följa loppet i en karta, samt så fort du passerar en mellantid så skickar vi en push så att du får veta detta. Det går hur bra som helst att kolla på hemsidan med, men då är det du som måste in och söka informationen och det var det här jag hade som mål när jag startade RaceONE att jag ville förbättra. Nu får jag notiser som hela tiden berättar framfarten och jag kan se alla kompisar samtidigt.

2) när det gäller aktiveringen, så gäller detta endast de deltagare som vill ha med mobilen för gps-tracking. För att kunna använda gps:en i din mobil så måste du ha igång appen för annars så funkar ju inte trackingen. I början så sa vi åt användarna att bara starta igång appen, men då blev det för mycket frågor ifall de behövde göra något mer. Så för att underlätta både i kommunikation och ”bekräftelse” till användaren så förde vi in en knapp.

Vill du endast bli följd via resultat så behövdes du som användare inte göra något alls utan då är det bara att sticka iväg på loppet.

Vi älskar att få feedback från användarna på hur vi kan göra appen bättre eller ifall något saknas eller är krångligt, för det är först då vi kan få till en riktigt bra app. Vi är inte så många i företaget än, men vi brinner alla för att försöka göra loppupplevelsen bättre för alla parter. Dock gör detta att appen kanske inte än är i klass med Strava eller liknande som har hundratals utvecklare och vi har fyra. Så feedbacken från er hjälper oss framåt till att samla loppvärlden och underlätta för er användare. Redan idag kan du hitta nya lopp, anmäla dig, få loppinfo samt mycket annat som ännu en bonus.

Ett långt svar så hoppas du orkade läsa igenom. Vi tycker hemsidan funkar bra den med, det här är bara ett komplement som vi hoppas skall förstärka loppupplevelsen ytterligare.

Lycka till med ers framtida lopp och jag håller tummarna att vi kanske ”ses” i RaceONE-appen ??

#6
20 maj 2018 kl 07:43
1 Gilla
Hej Erik och alla andra i den här tråden!

Jag heter Marlene och är VD på RaceONE. Vad roligt att höra att ni pratar om vår app.

Jag startade RaceONE för att jag försökte följa min sambo på olika lopp och tyckte det var otroligt svårt att veta hur det gick för honom. Appen började som en live-tracking app där vi utnyttjade GPS:en i mobilen för att kunna visa hur det fick för deltagaren. Nästa steg var att koppla ihop oss med tidtagningsbolagen för att även få den officiella resultaten och där har vi samarbete med Neptron, EQ Timing och RaceTimer nu. Detta gör att i många av loppen så kan man i dagsläget då välja att inte ha med mobilen, men ändå kunna följa loppet via mellantiderna, vilket vi såg var en riktigt rolig förbättring i appen.

Vårt nästa mål är att försöka göra loppet ännu mera live via film och foton, så att du i slutändan kan få en video från ditt lopp men dit har vi en bit kvar.

Nu när vi har så många lopp så vill vi också hjälpa dig att hitta nya lopp, få loppinfon och kunna anmäla dig på loppet direkt via vår app.

Vi är inte så många i företaget än, så tyvärr tar saker längre tid än vi vill. Men vi är alla väldigt dedikerade och ger allt för att förbättra appen, men vi vet att vi har vissa saker som inte funkar 100% än och det är bland annat varvbanan som vi kan ha problem med tyvärr. Vi har börjat försöka vara lite mer restriktiva att lägga in sådana lopp tills vi hunnit bygga en ny lösning för varvlopp.

Vi har ju mellan 1000-1500 lopp i appen för 2018 och tyvärr blir det ibland fel på infon som ligger inne. Vi försöker få arrangören att verifiera deras lopp, men ibland blir det fel ändå. Det är här vi blir superglada ifall ni användare kan hjälpa oss. Så märker ni att det är något fel med karta, starttider etc så får ni gärna kontakta oss så kan vi uppdatera detta direkt. Vi försöker granska loppen, men är som sagt svårt att garantera 100% rätt i alla fall. Så tusen tack för tipset om Stockholm Marathon - vi tar och uppdaterar kartan direkt på måndag morgon. De har ju uppdaterat banan och vi har kvar förra årets bana.

Kommer ni på saker som ni tycker vi kan förbättra eller om det är saker som saknas så får ni jättegärna skicka dessa förslag till oss. Vi vill ju bygga en app som skall underlätta för er deltagare och er famil och vänner och detta oavsett om det är ett lopp på 50 personer eller 50.000 personer. Men det är svårt för oss att veta exakt vad som saknas för att nå dit. Så all input från er är otroligt värdefull för oss! Sen kanske vi inte hinner fixa det direkt då vi som sagt inte är så många, men ni skall veta att vi gör allt så snabbt vi bara kan!

Hoppas vi ”ses” i appen under ert nästa lopp och saknar ni det så är det även här bara att kontakta oss så försöker vi lägga in det åt er.