Foruminlägg av Zebra

#1
6 september 2014 kl 08:41
Gilla
Hej

Jag får överbelastningsskador i fötterna av djupa frontböjar/knäböjar men inte när jag vänder vid 90 grader. Jag kör med lätta vikter, halva min kroppsvikt. Finns det någon förklaring till detta? Någon annan med samma erfarenhet?
#2
6 september 2014 kl 15:01
Gilla
Problemen försvann efter mycket om och men när jag slutade med djupa frontböjar. Det tog ett år av uteslutnings metodik att komma fram till problemets orsak. Trodde inte det kunde vara böjarna p.g.a. den lätta belastningen. Jag tränar oftast barfota men har prövat med skor också. Skadad oavsett. Överbelastningen visar sig i öm PF sena och domnade fötter. Jag har envisats med böj för att ryggen mår oerhört bra av dem.
#3
7 september 2014 kl 08:29
Gilla
När jag är skadefri springer jag 10 km 7 dagar i veckan och kör tre styrkepass.

Styrkepassen består av:

knäböj 3 set halva kroppsvikten max rep
chins 3 set max rep

Jag började köra ass to the grass böjar förra sommaren p.g.a. av den högre ansträngingningsgraden . Innan har jag stannat vi 90 grader. Har också märkt att styrkan ökar om man går ända ner i botten. Min flexibilitet är så pass bra att jag skulle kunna köra med negativ lutning.

Skulle det kunna var så enkelt som att tiden med tyngd på fötterna har blivit för mycket? Det tar nästan dubbelt så lång tid att köra djupa böjar.
#4
8 september 2014 kl 20:48
Gilla
Tack för synpunkterna!