Foruminlägg av Christofer

#1
9 september 2016 kl 07:18
Gilla
Först lite bakgrund:
Har varit aktiv från barnsben, fram till 2011 var det bandy och fotboll som hade all fokus men våren 2011 ådrog jag mig en knäskada som satte stopp för fortsatt utövande av de båda sporterna.

Från 2011 fram till maj i år 2016 blev det riktigt sparsamt med träning.

Blev i våras tillfrågad, av företaget jag jobbar på, om jag ville vara med och springa en sträcka på Vasastafetten vilket jag tackade ja till.

Därför drog jag igång lite mer kontinuerlig med löpning i början av maj. Körde 3-5 pass i veckan med väldigt varierande längd och intensitet. Skulle uppskatta veckomängden till absolut max 4mil/v. Efter en veckas träning gjorde jag ett testlopp där jag körde 10km uppmätt med min gpsklocka och fick någonstans runt 46-47 minuter.

I brist på fartpass så fick jag för mig att köra någon tävling för att få lite fart i benen så jag anmälde mig till ett 10km lopp som gick av stapeln den 18 juni. Gick i mål på tiden 38:29. Fick blodad tand och sprang några fler tävlingar där ett 5km lopp på tiden 17:43 var det resultat jag är mest nöjd med. Sprang sedan sträcka nr. 5 på Vasastafetten (15km, Evertsberg-Oxberg) delvis terräng på tiden 58:11.

Är en tung löpare, vägde under tävlingstillfällena in på 85-86 kilo och jag är 178cm.

Är sugen på att fortsätta hålla i löpningen och även bli ännu mer seriös. Vill i framtiden springa lopp från 10km - marathon.

Under 35 min på milen och under 2h på Lidingö är något jag skulle vilja uppnå.
Skulle det, med en viktminskning och ett mer uppstyrt träningsschema, vara ett nåbart resultat tror ni?

Har tänkt köra 5-6 pass i veckan varav 1-2 pass får vara snabbdistans/intervaller och resten långdistans 15-20km. Vila minst 1 dag i veckan.
Under vintern så kan det hända att långdistanspassen byts ut mot längdåkning.

Är detta ett vettigt upplägg eller har någon tips om ett annat upplägg? Tips och råd angående träningsupplägg mottages jättegärna.