Foruminlägg av Maria

#1
10 juni 2014 kl 18:16
Gilla
Jag är en 45 årig tjej som sedan 1 mars har bestämt mej för att gå ner i vikt och komma i form! Tidigare försök med löpning har alltid resulterat i benhinneinflammation och löparknä problem.
Nu började jag med powerwalk 2-3 gånger i veckan - 9 km på 85-90 minuter. Efter en månad sprang jag först 2 km och sedan 4 km en eller två gånger i veckan, men fortsatte med 9 km powerwalk så ofta som möjligt. Jag stretchar efter alla konstens regler och har hittills lyckats undvika problem. Jag känner av benhinnorna efter löpning och vilar från löpning tills det går över, det innebär att jag endast kan springa 2 ggr i veckan - vågar inte mer! Nu har jag provat en runda på 6 km och det går jättebra! Springer inte fort men springer hela tiden och kan dra på lite snabbare ibland. Jag skulle vilja springa oftare än 2 gånger i veckan, finns det nåt mer jag kan göra för att undvika benhinne och löparknä problem? Har bra skor, Asics gel nånting av senaste modellen :-)
#2
10 juni 2014 kl 20:23
2 Gilla
Tack för era bra svar! jag har ett långsiktigt mål med det hela, jag vill komma i lika bra form som för typ 20 år sedan! :-) och det går ju inte att fixa på kort tid, det vet jag. Jag är inte direkt överviktig men har 5-7 kg för mycket. Har redan gått ner 6 kg efter att jag började med GI-kost och powerwalks den 1/3
Då fortsätter jag som jag börjat, har fått mycket hjälp och inspiration av sidan jogg.se och era svar på forumet.
#3
10 juni 2014 kl 21:01
Gilla
Jag äter ofta turkisk yoghurt med hallon före träning, man blir inte så tung i magen av det. Passar bra efter träning också!
#4
11 juni 2014 kl 23:40
Gilla
Så sant, så sant... Allt handlar om input och output!
Jag började mitt träningsprogram med powerwalks - 9,5 km på mellan 85-90 minuter - ökade farten så mycket jag kunde. Insåg att det är svårare att gå jättefort än att springa och började lägga in löpsträckor på min 9,5 kms runda.
Tyckte det var så skönt att springa och bestämde mej för att göra det, inte istället för att gå men som ett komplement till powerwalks.
#5
20 juni 2014 kl 22:41
1 Gilla
Tack för bra råd, speciellt Peter H Nilssons råd om att:
- springa sej igenom benhinnorna... Jag ska ge kroppen tid att anpassa sej till det nya och ge dom en liten örfil oftare än sällan och käftsmällar.
- Har provat att springa 2 km varannan dag och det funkar, knappt känt något av benhinnorna!
Fortsätter att träna och har gett mej f*n på att det ska gå!!!
#6
25 juni 2014 kl 20:14
Gilla
Jag vet inte om detta är bra, men det har funkat i 3 månader nu för att undvika löparknä... Ett bord, en bänk eller något som är ca i min höfthöjd. Lägger upp hela underbenet på det och stretchar! Känner hur det drar på hela utsidan av benet och är hur skönt som helst! På min löparrunda springer jag över en bro, räcket är perfekt höjd - hunden får bada i bäcken och jag stretchar några minuter!!!