Foruminlägg av Leo Schneede

#1
16 april 2014 kl 11:14
Gilla
Ett vanligt fenomen när man ökar träningsvolym och/eller intensitet är att rumpmuskulaturen inte hänger med. Lårens baksida försöker kompensera och kan leda till överansträngning med smärtor som följd eller ännu värre med muskelbristningar. Botas traditionellt med övningen utfallsgång. Med eller utan vikt på axlarna för att stärka upp sätesmusklerna.

Hoppas det funkar för dig!
#2
8 oktober 2014 kl 10:58
4 Gilla
När man springer utan musik eller annat tjafs i öronen så att man kan insupa den ÄKTA atmosfären (alla andra är wannabees som ännu inte blivit löpare på riktigt ;)
#3
8 oktober 2014 kl 11:00
2 Gilla
När du anser att löpband inte är riktig löpning (det är det inte).
#4
9 oktober 2014 kl 13:19
Gilla
Oj, nu skrevs detta såsom andemeningen med tråden (verkade) vara med glimten i ögat, men okej..

Gabriel - Nej, precis som Lars Lindefeldt gör den utmärkta jämförelsen att spinning inte är är "riktig" cykling så tycker jag och många andra att löpband inte är "riktig" löpning. Det är däremot grenspecifik träning om än lite lättare är löpning ute i verkligheten. De få gånger jag provat så går det att slå alla möjliga PB på bandet i jämförelse med ute i terrängen. Kanske man skulle kalla det rullning istället för löpning?

Michael - hehe, du är lite kul - det var inte meningen att du skulle bli kränkt. Nu vet du inte hur snabb eller långsam jag egentligen är. Jag har bara sprungit med appen svettig en gång och det var i Norge på en 19,5 km runda i kuperad Norsk terräng. Ligger väl annars(numera) på miltempo runt 4.20 i tempo vid träning vilket är ok tycker jag som snart är en 50-årig gubbe. Hur är det för dig som snart är 40 bast? ;)

ViBa - och? Om 90% kör för fort på E20 så blir det inte lagligt bara för det (obs, skojar med dig/er).

På riktigt - löpning njuter JAG bäst av utan störande musik och ute i terrängen. Svetten rinner, doften av natur, ljudet av livet som pågår runt mig samt (förstås) mitt eget flåsande.

Rullning med eller utan musik låter lite väl hipster. Muahahaha.
#5
9 oktober 2014 kl 14:24
1 Gilla
Karin - möjligen för att det är så mördande tråkig miljö ;)

Inte för att det ÄR jobbigare.
#6
10 oktober 2014 kl 08:24
Gilla
Gabriel - nja. Här håller jag med Lars Lindefeldt. Men det är ju grenspecifik träning om än inte exakt likadant. Rullning föreslår jag som sagt.

Michael. Javisst, det märks ju absolut på din respons i alla dina svar hur oberörd du är :)