Foruminlägg av Robert Bylin

< < < 1 2 > > >
#1
26 augusti 2014 kl 07:36
Gilla
Kan inte annat än hålla med att hitta gps signalen kan vara lite svajigt i bland men hittar den inte position direkt så brukar jag gå tillbaka till "klockan" igen och börja om och då brukar det gå bra.

Angående synkningen mot jogg så går det utmärkt. Man måste ställa in att klockan skall konvertera till TCX format med det lilla medföljande programmet som startar när klockan skall synka mot datorn. I Jogg. se väljer du importera från fil.
#2
14 september 2014 kl 11:58
1 Gilla
Står också i valet och kvalet precis som Björn när det gäller att uppgradera sig på cykelfronten. Har också tittat Canyon Ultimate CF SL 9.0 och Canyon Endurance CF 9.0. Min erfarenhet när det gäller cykel är en hybrid, Nishiki Pro SLD som används dagligen som pendlarhoj.

Var såååå nära att klicka på köpknappen på en Canyon Endurance CF häromdagen när jag läste Fritz inlägg att Endurancen var som att köra på en damcykel till och med min cykelhybrid skulle kunna vara vassare och mer rejsig tolkade jag inlägget som, kan det vara så illa !!???

Jaha tänkte jag, då kan jag väl lika gärna slå till på en Canyon Ultimate CF SL 9.0. Läser Björns inlägg # 11 att det inte vara så bra hjul till Ultimaten. Är det mot Endurance som du jämför emot?

Om man köper en Ultimate för snabba och rejsiga pendlarturen samt för att köra några motionslopp, vad ska man då ha för hjul?
Eller är det ens någon idé att fundera på ett motionslopp med en Endurance?

/ En rådvill Robert
#3
15 september 2014 kl 18:24 Redigerad 15 september 2014 kl 18:26
Gilla
Grattis Björn att du hittade din cykel :-)

Själv slog jag till och tryckte på köpknappen till den Ultimaten som du länkade till i första inlägget. Vågade inte köpa den damcykelinspirerade Endurancen ;-)

/ Robert


#4
1 november 2014 kl 18:25
Gilla
Bild uppladdad av Robert Bylin
Hej,

Fick min nya Canyon cykel levererad för några veckor sedan. En cykel som jag är jättenöjd med. Men titta på bakhjulet!

Montören som satte ihop cykeln har tryck upp hela lunchtallriken bakom kassetten, så oerhört fult.

Vad gör man åt det, kan man klippa ner det till någon centimeter större än största drevet eller kan man ta bort det helt?

/ Robert
#5
2 november 2014 kl 09:09
Gilla
Tack för alla svar :-)

Då tas den bort och jag sparar några gram, perfekt ;-)

/ Robert
#6
3 november 2014 kl 12:31
Gilla
Bild uppladdad av Robert Bylin
Var och köpte detta vinterkit till min Nischiki Pro SLD för en stund sedan. 30 mm däck.
#7
28 december 2014 kl 16:21
Gilla
Varför man bara har dubbar fram? Jo, för att det går så hiskeligt trögt med dubbar.

Du, Karel........använder du clips nu på vintern?
#8
13 februari 2015 kl 19:07
Gilla
Hej,

Är inne på andra vecka med trainern Tacx-I-Flow med basic programvara. Väldigt trevlig maskin måste jag säga :-)

Är det någon som har lyckats med konststycket att kalibrera bromsen?

Hur jag än gör så kommer jag inte in på det gröna fältet utan hamnar i det röda fältet på den högra sidan om grönt.
Får svaret att jag har dragit åt justerskruven för hårt, men det har ingen betydelse om jag släpper tills däcket slirar eller drar åt ännu hårdare. Får samma svar, justerskruven är för hårt dragen.

Använder Tacx blå trainerdäck med ett lufttryck på ca 7,5 kg.
Varmkör bromsen 10 minuter.
Släpper loss bromsen från däcket och justerar skruven tills rullen snuddar mot däcket, drar justerskruven 3,5 varv och snäpper tillbaka rullen mot däcket. Detta ska vara grundinställningen för en lyckad kalibrering som jag har tolkat det.

Om den misslyckade kalibreringen ha någon större betydelse har jag ingen aning om. Är ingen större cyklist men tycker att jag håller ungefär samma fart på videofilmerna som jag håller i verkligheten.

Körde 12 km för en stund sedan med en medelhastighet på 34km/h, kadensen låg på 99 och en medeleffekt på 181W. Det är väl bromskalibreringen som avgör viket effekt man har lyckats prestera?

Två frågor blev det, vad säger forumets samlade trainerexpertis om detta?

/ Robert
#9
15 februari 2015 kl 12:42
1 Gilla
Hej igen,

Efter en hel del skruvade och provande med bromsen idag så kom jag på tricket hur man kalibrerar bromsen.

Gör grundinställningrna som ovan och varmkör så däcket blir lite ljummet. Gå in i kalibreringsläge, efter man har tryckt på start så gäller det att trampa så mycket man orkar några sekunder tills man når 30 km/h. Ingen smygstart på tung växel, lilla klingan och stå på så mycket det bara går. Det kan vara bra om man får hjälp att hålla framhjulet så man inte ramlar av framhjulsstödet. Man får prova ett par gånger innan lyckas få till en snabb start.

Min inställning för att hamna i det gröna fältet var 2,5 varv på justerskruven.

Ett kanske användbart tips till er som kör med Taxc-I-Flow.

/ Robert
#10
5 maj 2015 kl 07:37
Gilla
Hej,

Har själv haft stressfraktur i foten. Det finns bara en sak som hjälper, vila.
Benet har massor av mikroskopiska sprickor som inte syns på röntgen, precis som du säger. Dessa små frakturer måste få tid på sig att läka ut. Förstår din frustration det kanske är Göteborgsvarvet som näst står på tur.
#11
30 oktober 2015 kl 22:50
Gilla
Du måste ha en trainer med tillägget smart för att det ska fungera tex. Vortex Smart T2180.
#12
5 november 2015 kl 09:30 Redigerad 5 november 2015 kl 09:31
Gilla
Efter ha läst din beskrivning så tänkte jag osökt på det här projektet. https://www.kickstarter.com/projects/819484536/lumos-a-next-generation-bicycle-helmet?ref=discovery
#13
17 december 2015 kl 15:00
Gilla
Tror inte att du har fått löparknä. Har du löparknä så kommer smärtan efter du har sprungit en bit, i mitt fall kom det alltid vid ca 7 km. Stannar man så försvinner smärtan direkt och kommer tillbaka igen när man börjar springa.
#14
24 februari 2016 kl 20:43
Gilla
Hur är det sparade resultat från löpband?
#15
27 april 2016 kl 12:25
Gilla
Använder Zero Pavé på racer cykeln och Frog på MTB:n och hybridcykeln. Båda sorterna verkar tåla hur mycket skit som helst, bara att trampa i. Angående hur mycket free float så märker jag ingen skillnad på de båda. Skillnaden är väl på Pavé känner man ett stopp när man trampar ur på Frog pedalen är det inget stopp. På Frog är det verkligen free float, friktionen är så låg mellan sko och pedal så det känns som man har skon på en isbit.
Foten hamnar i ett naturligt läge på pedalen och sparar knäna, har man problem med pronation så kan man lägga en lutande schimsbricka som är 1,5 mm på den tjocka sidan och 0 mm på den tunna sidan under varje fot. Själv har jag schimsat 3 mm på höger och 1,5 mm på vänster. Schimsningen utfördes i samband med en bikefit.

#16
11 maj 2016 kl 17:51
Gilla
Nej, det går inte att gå med Zeropedaler!!
Hur hala som helst och blir jättefula, du måste ha ett par coffe shop caps.
Jag använder de här http://www.keeponkovers.com/Product.html de behöver du aldrig ta av.
#17
23 maj 2017 kl 07:27
Gilla
Har pendlat med den här sedan hösten 2014. https://www.canyon.com/sv/road/ultimate/ultimate-cf-sl-9-0.html

Skulle jag köpt en idag så hade jag valt samma modell fast med skivbromsar. Funkar fint att köra motionslopp också om man vill det.
#18
11 september 2017 kl 08:06
Gilla
Kan bara göra ett antagande om vad det kan vara. Hade liknande hälsmärtor för några år sedan och det var sprängd hälkudde. Avhjälptes genom att tejpa hälkudden så att den hålls ihop och hälens fettkulor inte läcker ut. Skaffade bra formgjutna inlägg med höga kanter runt hälen. Gå barfota eller använda träskor eller andra skor utan hälstöd är rena döden för en sprängd hälkudde.

Men gör som ovanstående inlägg rekommenderar, uppsök någon som kan det här så du blir undersökt.
#19
12 september 2017 kl 12:27
Gilla
Du måste ju först gå till någon som konstatera hur mycket och var hälkudden läcker. Läcker den lite och du är vältejpad och använder sulor som hjälper till att hålla ihop hälen så behöver du inte göra något uppehåll i träningen, du känner du själv om det smärtar. Men det är även viktigt att du inte går barfota inte ens när du är hemma, alltid skor med en sula som håller ihop hälen så är det nog läkt på ett halvår beroende hur skadad du är om det nu är hälkudden som läcker.
#20
13 september 2017 kl 07:17
Gilla
#12 En svidande, stickande känsla på sidan av hälkudden där det läcker.
< < < 1 2 > > >