Foruminlägg av Stefan Lindahl

#1
4 mars 2008 kl 20:03
Gilla
Jag är lika ny som du på det här..Jag var ute på min första tur på riktigt länge i förrgår. Nu äntligen börjar träningsvärken lägga sig.

Hur som helst så blev jag tipsad om detta: http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=294

Kanske kan vara något!
#2
11 april 2008 kl 22:28
Gilla
Jag hade liknande problem. Jag började för hårt jag med. Efter ungefär en månad fick jag väldigt ont i mina knän. Speciellt det högra. Jag förstod att jag hade ökat för fort med fart och distans.

Då började jag med lite styrketräning för benen istället, men dagen efter ett pass med benböj (kan väl lite jämföras med utfall) fick jag som mest ont i knät. Jag haltade tom. Efter det tränade jag benen enbart med styrka, lätta vikter. Det tog ett par veckor och sen kändes det bättre.

Nu efter ytterligare kanske två veckor har jag joggat ett par gånger med gång som uppvärmning och korta distanser i långsamt tempo. Jag kan nog ana en känsla i knäet men innan det gör ont så kommer jag inte sluta. Nu ska jag öka väääldigt långsamt. Och aldrig skita i uppvärmingen. Det är såklart även bra att varva ned med lite gång..
#3
11 april 2008 kl 22:38
Gilla
Nja så illa är det ju inte med antihistaminet. Det ger sällan en ENORM trötthet. Men det kan ge en viss trötthet. Jag själv äter det dagligen året runt, bla pga en kvalsterallergi, och jag har aldrig märkt någon trötthet. Dock kan man bli trött av läkemedlet, men det går över fort. Enligt tillverkarna försvinner läkemedlet ur kroppen inom 24 timmar, men av någon anledning ska man vänta något dygn längre än så när man ska göra allergiprover. Så förmodligen borde läkemedlet ha slutat verka helt efter åtminstone 36 timmar.

Dessutom så tror jag pricktest är relativt gammalmodigt. Jag gjorde ett test senast för ca 2 år sen. Då gällde ett enkelt blodprov och de testade mig mot ungefär 30 ämnen.
#4
21 juli 2008 kl 16:51
Gilla
Det finns orienteringskarta att köpa i den lilla butiken i ingången till botaniska trädgården ;)
#5
10 september 2008 kl 23:18
Gilla
Det är väl inte så svårt att förstå Magnus H? Han skriver ju:
"jag åka tillbaks till tandläkaren i morse, svälld ända in mot halsen och fortfarande blödning, penecellin och vila i sju dagar"

Vila i sju dagar kan man ju anta att tandläkaren rekomenderade.
#6
6 december 2008 kl 02:12
Gilla
Tack syrran för den briljanta idén! Jag hoppas att fler kommer anamma den!
(och lägg helt ner den mentala och byt till äkta vara)

High fiven kommer jag definitivt köra om jag inte råkar ligga i för hög puls. Riktigt rolig grej :) Jag hoppas att fler i åtminstone GBG kommer att high five:a!
#7
1 maj 2009 kl 03:04
Gilla
Lill: Vad har du för underlag för det du skriver? (citerar)
- "En vanlig biverkan på de vanligaste allergitabletterna är takykardi (>100 i puls)."

Jag äter lite olika märken av antihistamin eftersom jag tycker att de fungerar likadant för mig. Jag äter dessa tabletter dagligen året runt och jag skriver för att jag vill veta mer, inte för försöka påpeka att du har fel om du nu har det..

Enligt vad jag har läst i fass om dessa tabletter visar de att den en ena (Acura) av de jag slog upp visar ingenting över huvud taget om takykardi som biverkning och den andra (Zyrlex) jag slog upp hade enbart sällsynta biverkningar av takykardi.
#8
1 maj 2009 kl 03:11
Gilla
Vill bara tillägga att det kan vara värt att gå och träffa en sjukgymnast för att få en experts råd. Det kan vara grymt billigt mot vad man kan tro.

Min mor åkte till en nyligen och fick hjälp för det hon sökte för, men fick även en hel del tips om en ömmande armbåge. Slutsumman var 80 kronor.
#9
4 augusti 2009 kl 00:41
Gilla
Länka ett träningspass kan man väl göra precis som med en vanlig länk..? Ex är här en länk till mitt senaste pass: http://www.jogg.se/?sida=tdbok&todo=showsingle&rid=1340478&id=19562

Eller är det någon annan funktionalitet ni syftar på?