Foruminlägg av Tobiaz Juneberg

#1
19 april 2009 kl 16:06
Gilla
Hej på er alla!

Har äntligen kommit igång med löpande igen efter lite skador och dylikt (motivationsbrist bl.a.). Har då upptäkt att min gamla Sports Instrument Fit 3 har fått igång pulsvarnings funktionen med lite konstiga puls intervall. Anser att jag ska ligga mellan 50-65%... är "lite" lågt.

Problemet är dock att jag inte hittar min manualen till den. Så om någon som har denna klocka eller någon annan Sports instrument klocka kan beskriva hur man ska ändra inställningarna på pulsvarningen. Så vore jag välldigt tacksam för det. Har nämligen för hög puls när jag värmer upp idag... :)
#2
19 april 2009 kl 18:04
Gilla
Får tacka så mycket, ser ut som det är rätt manual, ska kolla mer på det under kvällen.

Har precis kommit inte från en liten sväng och ska ha i mig lite mat och sedan njuta av en dusch. Finns det något skönare...
#3
9 maj 2009 kl 16:52
Gilla
Hej på er!

Min sambo köpte idag en Polar F6 men fick inte med instruktionsboken för bältet så hon vet inte vilka knappar hon skall trycka på för att för klockan till att söka rätt på bältet. Hittar inte heller manualen på polars hemsida, finns det någon snäll själ där ute som skulle kunna hjälpa oss.

Tackar på förhand.
#4
9 maj 2009 kl 20:17
Gilla
Provade ett par gånger men då gick det inte, men nu provat igen och då funkade det fin fint. Tack för hjälpen!
#5
5 september 2009 kl 17:56
Gilla
Startade själv i grupp fyra och det slår det på lite mer än minuten på min egna tid och den officiella så tror inte det har gått till som på göteborgsvarvet, tyvärr...

Övriga kommentarer om loppet är att en vätskestation saknades, var tungt att springa förbi 3,5 km utan att få vatten. Och saken blev ju inte bättre av när man hade spurat så gott man kunde så fick man vänta i ca fem minuter på dricka, å snacka om bisviken då den utlovade brämhultsjucien inte räckte till oss som kom in på slutet... utan det blev bara vanligt vatten.

Men på hela taget är jag och min sambo mycket nöjda med både lopp och allt runt omkring men visst bättre kan det bli. Så vi kommer definitivt att springa nästa år igen i hop om en bättre tid!
#6
9 mars 2010 kl 19:56
Gilla
Hej på er alla glada.

Har lite problem med min gps sensor av märket polar. Den beter sig på följande sätt.

Trycker ner röda knappen för att starta den, då händer det ingenting....

Om jag trycker ner den lite längre tid, typ ca 2 sek. Så blinkar batterilampan till grönt en gång och om jag då släpper knappen så blinkar både batteri och gps lampan snabbt 2 ggr samtidigt. Där efter så dör den.

Någon som vet vad felet kan vara???
#7
13 mars 2010 kl 20:37
Gilla
Ja vad ska man säga.... mången peng betalt för gps:en, men inte klarade batteriet att laddas upp som följde med. Fick byta till en gamal trotjänare som säkerligen har varit tömt en 2-3 hundra gånger och jobbat i mycket skitig miljö... men se polar egna batteri klarade bara 8 timmar, sedan var det färdigt....

Så det gamla batteriet löste alla problem.
#8
18 maj 2010 kl 19:35
Gilla
Första starten på en halvmara för min del. Så målet är att springa hela tiden och gå under 7 min/km får väll ses som ett andra mål.

Hoppas för övrigt som någon annan sa att man inte är invalid på söndag... =)
#9
3 augusti 2010 kl 09:36
Gilla
Hej på er!

Har sedan mitt senaste löppass för 5 dagar sedan ont i en punkt i benet på hälen strax under där hälsenan fäster. Inte haft ont där tidigare utan kom "bara sådär" under torsdagens 6,5 km runda. Har problem att gå utan att halta och känner mig varken sämre eller bättre än när jag kom ur duschen i torsdags.

Ända som gör det bättre bortsätt från panodil är en lung promenad med hunden då smärtorna försvinner efter en km eller så, dock räcker det med 5 minuter stilla så är man tillbaka på ruta 1 med ont igen.

Någon som känner igen det eller har några ideer om vad man kan göra?
#10
3 augusti 2010 kl 12:04
Gilla
Känns ju inte helt omöjligt att det skulle kunna vara det men är lite konfundersam över det ändå. Har aldrig innan haft problem med detta och känns om Haglund´s Deformity är ju inget som bara kommer så där... men symtommässigt så stämmer det ju...

Var rekommenderar du för strestsövningar?
#11
19 augusti 2010 kl 10:40
Gilla
Liten rapport om vad som har hänt så här efter 2 veckor.

Var hos läkaren och där kunnde man utesluta inflammerad hälsena, flisad hälsena och hälsporre.

Käkar nu lite smärtstillande och inflamationshämande medecin och blir sucsesivt bättre. Ska nog springa midnattsloppet i GBG i helgen men inte satsa på några tider utan istället njuta av upplevelsen.

Märker dock en stor skillnad på hur jag går. Om jag låter smärtan bestämma så haltar jag, men blir då sämre istället. Om jag går riktigt och nästan rullar överdrivet på foten så känns det mycket bättre.

Så snart är jag nog på g igen. Har ju iaf sprungit två gånger denna månaden. =))
#12
19 september 2010 kl 12:45
Gilla
Får instämma med alla andra i att det var mycket bättre lopp iår.

Men kön in i stadsparken efter målgång måste man se till att kunna beta av fortare. Inte bra att stå och bli kall så länge innan man kommer åt överdragskläder.

Men kommer att komma tillbaka nästa år iaf!!!
#13
3 oktober 2010 kl 12:17
Gilla
Hej på er alla,

Har som målsättning att försöka ta mig runt GBG varvet nästa år på under 6 min/km å känner då att jag lite försiktigt ska börja med lite intervaller nu när jag har kommit igång igen... men då är ju frågan hur snabba ska de vara???

Tittat runt lite på nätet å kommer att köra 400 meter och 1000 meters intervaller å funderat på 2 minuter tempo resp 5:25 tempo, kan det bli bra eller ska man plåga sig mer? Har klarat 1000 meter på precis under 5 min tidigare i sommar men var då helt död.....
#14
3 oktober 2010 kl 13:56
Gilla
Massa tid? Hur mycket är acceptabelt att tappa på sista 1000? 10 15 20 sek?

Tanken med 400 meters är att även kunna få lite speed och även viss variation.
#15
3 oktober 2010 kl 19:24
Gilla
Får tacka för alla tips, känns som all inspiration som kan skapas kommer att behövas för att ta sig igenom den "mörka" delen av året....

Men faan den som ger sig, gick förra året så ska banne mig gå igår igen. Dock en mer klar bild av vad jag vill göra och vad jag vill nå.

Så vi syns på andra sidan i ljuset, snabbare, starkare och med ett aningen tjockare pannben! =)
#16
3 januari 2013 kl 21:56
Gilla
Hej Anders,

Blev det något köp å hur gick det i så fall?