Foruminlägg av Madde Blomquist

#1
13 augusti 2016 kl 15:35
Gilla
Hej! Jag har tränar på i många år i perioder och har nu haft en lång period av riktigt bra träning. Försöker träna styrka och kondition blandat, delar gärna upp styrketräningen till några muskelgrupper i taget. Något jag älskar att träna är ländryggen, men aldrig förr har jag fått så ont under så lång tid som nu. Vad jag än tränar så är jag konstant trött i ländryggen, att sätta mig ner/resa mig upp tar emot hela tiden. Gå, jogga mm går bra. Kört en del roddmaskin och crosstrainer sista tiden, roddmaskin går ibland inte alls för att det tar emot så pass mycket. Vad har ni för tips? Ska jag fortsätta träna ländryggen och musklerna omkring (bål, rygg, rumpa m.m.) eller ska jag vila ut det onda och helt vila från träning ett tag? (Kan bli svårt dock, inne i ett stim och älskar det).
Tar mer än gärna emot tips! /Madde
#2
14 augusti 2016 kl 10:39
Gilla
Ja ländryggen är ju med i de flesta rörelser man gör. Jag tänkte försöka att träna lätt jogg och gå kommande dagar och inte lägga in styrkeövningar alls för att åtminstone underlätta. Det är väl troligen någon överansträngning som blivit och behöver läka i lugn och ro. Men helt och hållet vila känns svårt då jag är igång i ett så pass bra flow just nu.
Vila och bra kost fungerar bra!!
#3
11 september 2016 kl 13:05 Redigerad 11 september 2016 kl 13:05
Gilla
Hörrni! Ni som tränar mycket löpning samt styrketräning och pass av olika slag på gymmen, hur har ni det med muskelsammandragningarna? Dvs, kramp och sendrag. Jag får ofta kramp i vaden, under foten och i tårna och då menar jag OFTA! Jag vet att det är kopplat till vätskebalansen i kroppen, men vet ni någon annan anledning till att man får det?
#4
12 september 2016 kl 06:49
Gilla
Gabriel, det värsta är att jag just nu är mer tränad än någonsin :/ Jag får lätt sendrag och har alltid fått det, men jag tycker inte alls om det.. Excentrisk träning har jag fått som tips för vaderna, det har jag börjat med - får se hur bra det hjälper!

Peter, vitaminer och magnesium säger du alltså? Vissa vitamintillskott äter jag ibland, men inte magnesium. Tips på sort också?
#5
14 september 2016 kl 18:12
Gilla
Oj, va många svar :) Jag har som sagt mest sendrag men nu har det värsta lättat med att träningsvärken gett sig och musklerna börjat slappna av lite. Jag har nog alltid tänkt att vätska har med sendrag och kramp att göra, men enligt artikeln länkad ovan så ska det ju inte ha någon direkt påverkan. Inte heller magnesium som ska ha en muskelavslappnade effekt. Jag har dock från och till, oavsett träning eller inte, sendrag, ofta i vaderna och tårna, ibland hålfoten. Så om det har med trötthet att göra kanske inte låter helt fel, trots allt. Dock tänker jag på att dricka mycket och ska testa magnesium, kanske kan det ha effekt på just mig? Men annars så ska uthålligheten i kroppen utvecklas med en PT framöver och det kanske kan bidra till mindre trötthet i längden - återstår att se hur utvecklingen går. Tack för svar :)