Foruminlägg av Leffe

#1
21 juli 2012 kl 20:40
Gilla
Jag vet inte om jag är till någon hjälp med min egen knäerfarenhet. Hur som helst har jag haft knäbesvär en längre tid, men nu efter nästan ett år känner jag att knäna är bra igen. Tipset är ipren, knästöd och varierad träning med rullskidor. Jag har också börjat transportjogga till jobbet. På så vis blir joggpasset kortare men oftare. Transportjogging är nog faktiskt det hetaste tipset.
#2
14 augusti 2012 kl 22:27
Gilla
Jag har nyligen skaffat mig en löparklocka "Garmin Forerunner 110" och tycker att det är mycket behändigt att få all data samlade på jogg.se. Det är så lätt och smidigt att föra över passet till datorn. Men hur väl mäter GPS:en egentligen? Jag har sprungit en del i terräng och där stämmer inte sträckan alls, sträckan blir kortare än vad den är i verkligheten. Jag har provat på flera uppmätta terrängspår, där klockan visar kortare sträcka än uppmärkt, med ca 10%.

När jag sprungit på asfalt har sträckan däremot stämt betydligt bättre, ofta 100%. Vad beror detta på? Kan det vara backarna eller kurvorna eller är det träden som skymmer satelliten?
#3
27 augusti 2012 kl 14:26
Gilla
Tack för alla mycket bra svar. Nu ska jag besöka de länkar och de andra trådarna som ni rekomenderat. Tack!
#4
16 september 2014 kl 23:32
Gilla
Själv springer jag halva Lidingö, 15 km som en del i halvklassikern. Det kommer gå fint om jag toppar formen tills då. Det är nära, men jag är orolig för att skada mig i hälsenor och knän. Tar jag i för mycket kommer s.k. känning/hugg i knän eller hälsenor. Har jag otur blir det värre än bara en känning. Tidsmässigt är jag ändå lockande nära att nå silvertiden för min klass M50, men tror att jag hellre bör springa mer avslappnat och njuta av själva loppet och av stämningen än att slita hårt för en silverpeng.
#5
5 november 2014 kl 22:50
Gilla
Mycket tråkigt och svårt att smälta att jag missade anmäla mig i tid den 4 november. Inom två minuter efter att anmälan öppnatt kl 19.00 fick jag iväg gruppkoden. Ändå påstod de att det var fullt. Blev det verkligen fullt inom två minuter? Jag känner mig lurad och besviken. Hur blir det nu med min Klassiker?

Arg och ledsen ??
#6
6 november 2014 kl 09:13
Gilla
Supertack för tipsen. Nu finns det hopp... Men om det nu inte blir någon Vättetnrunda kanske man kan hitta ett alternativt cykellopp typ 2 ggr Siljan runt i Dalarna eller finns det bättre alternativ för att få ihop en s.k. egenskräddad Klassiker.
#7
16 november 2014 kl 20:40
Gilla
Blocket är bra, men utvecklingen av cyklar går väldigt fort så jag har för egen del hittat en väldigt bra cykel på Wiggle.com Titta även där innan du betalar överpriser på blocket.
#8
5 juni 2015 kl 13:16
Gilla
Vättern rundan
I Vätternrundans start pm står det att reflexer på sidor fram och bak krävs förutom lysen fram och bak. Fråga: måste reflexer verkligen vara på cykeln om man som jag har reflexer på kläderna. Räcker det då inte bara med lykta fram och bak?
#9
5 juni 2015 kl 22:23
Gilla
Lika bra att följa reglerna således. Man vill ju inte delta och samtidigt behöva vara nervös för att nogon skulle kunna stoppa en. Man vill ju faktiskt ha det så trevligt som möjligt Tack för tydligt svar.
#10
5 januari 2016 kl 22:05
Gilla
Hej Andreas!
Jag har läst om ditt hopparknä och undrar hur det har gått för dig. Du ligger före mig i det mesta kan man säga både vad det gäller knäproblem och Ironmans. Jag är bara före dig i ålder. Det som fångade mitt intresse för din historia var just dina tidigare problem med knäna, något som jag själv känner av sedan ett år tillbaka. Det har kommit smygande och har egentligen börjat för flera år sedan, men tydliga problem har det blivit först nu. Nu är jag 53 och tränar som jag vore 23 ;)

Att det beror på överansträngning är ganska uppenbart, men så var det väl även för dig?

Om det blivit bättre med dina knän och som det faktiskt låter på din status, vore det intressant att höra vad du tror varit den största orsaken till mindre problem både med värk och skada. Det glädjer mig att du kämpar på och inte ger efter för lite motgångar som en "sann triathlet".

Leffe
#11
30 augusti 2016 kl 22:18
Gilla
Ja då kan du kanske berätta för mig, för jag kan inte hitta ngn stjärna eller länk att registrera genom. Du har helt rätt! Hur tänkte de där egentligen?
#12
8 september 2018 kl 21:47
1 Gilla
Bild uppladdad av Leffe
Jag är besviken!
Jag står inte längre ut med all reklam som nu blivit vardag po svettig.se. Måttet är rågat säger jag. Till och med spelbolag som Rizk med flera dränker mina annars intressanta jogg-meddelande från vänner. Jag har haft appen sedan 2012, men nu har jag börjat se mig om efter en ersättare. Okej, om det gick att få bort reklamen med en medlemsavgift. Men som det är nu får man välja en bra site (som Jogg.se har varit) med massor av skit eller något annat. Jag siktar på det sistnämnda om ingenting förändras inom kort. Jag betalar gärna, men då vill jag att reklamen ska döljas.

MVH
Besviken
#13
11 september 2018 kl 22:10
1 Gilla
Tack alla för tipsen! Mozilla Firefox funkar perfekt. Jag dumpar därmed appen. Jag får även bilreklam, konstigt med tanke på vad Peter påtalar om Google. Förstår inte varför jag får bil-/spelbolagsreklam på Svettigappen, men aldrig annars. Jag får bara dåligt utvald reklam på Svettig.se men med Firefox är detta nu ett minne blott. Nu kan jag behålla min dagbok på Jogg.se Tack särskilt till Monica :)
#14
28 augusti 2023 kl 16:31
Gilla
Samma här!
Jag täppt i näsan ju mer jag simmar i öppet vatten. Får förkylningssymtom i biålorna två till fyra dagar. Då jag simmar som mest.

Innomhus i bassängbad är det inte alls lika påtagligt. Funderar på om det kan vara allt pollen som ligger i sjöarna, men känner av problemet under hela utomhussäsongen.