Foruminlägg av Peter Fridh

#1
29 januari 2012 kl 13:50
Gilla
Jag misstänker att jag har fått hälsporre i båda fötterna, finns det några bra tips på rehab utan att behöva avstå helt ifrån löpningen?
#2
8 februari 2012 kl 23:17
Gilla
Tusen tack för alla tips!!...Jag misstänker att det är mina nya skor(Asics Trail Lahar) som jag kört lite med nu under vintern...Jag har provat att gå tillbaka till mina gamla Nimbus, och det börjar kännas lite bättre nu.
#3
16 augusti 2012 kl 01:03 Redigerad 16 augusti 2012 kl 01:09
Gilla
Jag började få ont på morgonen i början av året, mitt stora misstag då var att inte ta det på allvar istället ökade jag träningsdosen till 5,5-7mil i veckan och då mestadels på asfalt(skulle ju springa Stockholm marathon) .Detta gick hyfsat bra i ca 1månad men i Mars var vänster foten helt kass, haltade i stort sett vad jag än gjorde. Kunde löpa någon gång då och då, mitt andra stora misstag gjorde jag i slutet av Maj då jag sprang ett 1mils lopp, kändes ju ganska bra med värktabletter i kroppen:-( ...Det funkade i 4km men fullföljde ändå loppet och hade obeskrivliga smärtor i ca 2veckor.
Efter det kunde jag inte ens köra crosstrainer, inget hjälpte. Sökte hjälp hos läkare, sjukgymnaster och kiropraktor, alla gav olika råd.

Har gått igenom hela registret så som tejpning, massage, stretching, 5 pkt voltaren, vila, gjutna sulor till både löparskorna och mina vanliga skor..Har nu gått på regelbunden stötvågsbehandling sedan början av Juni hos en kiropraktor.

Nu, 8 månader efter första symtomen sprang jag min första riktiga löptur i helgen på 5km helt utan smärta.

Morgon stelhet har jag fortfarande och kommer att få leva med ett tag till, blev ordinerad att öka löpningen gradvis under ett antal veckor men absolut inte asfalt utan bara terräng.

Mitt råd, ha tålamod och ta det på allvar!
Lycka till!
#4
18 september 2012 kl 21:03
Gilla
Vilket tränings upplägg ska man ha inför Stockholm Ultra 100km i Augusti nästa år?. Är det ens möjligt att kunna träna upp sig på 10 månader?.. Har varit skadad under större delen av 2012(plantar fasciitis)