Foruminlägg av Jonas Lind

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
11 april 2012 kl 11:43
Gilla
Genom tråden ovan hittade jag detta på deras twitter:

"A quick update coming today. Incl. small Ambit improvements+exporting track/route in KML format. We'll be offline for an hour."

KML-formatet innehåller ingen tidsinformation utan endast kartpunkter så det är tveksamt om det hjälper oss. Vi håller precis på att starta upp ett samarbete med Suunto för att kunna erbjuda en import för våra medlemmar. Men tills det är klart så får vi fortsätta våra speciallösningar. Säg till om ni hittar något fiffigt sätt!
#2
15 maj 2012 kl 15:12
Gilla
Vi som arbetar på jogg.se har den angenäma arbetsuppgiften att ge folk vad dom vill ha. Planerad träning är en av alla funktioner som många vill ha och därför finns den med i vår lista.

En stor nytta med den funktionen kommer självklart att vara att man ska kunna välja ett av alla träningsprogram och få in den i sin dagbok. Jag tror det kommer bli en höjdare! :)
#3
15 maj 2012 kl 16:45
Gilla
Ok, vi kollar på det pronto.
#4
16 maj 2012 kl 08:46
Gilla
Vi kommer nog inte göra något åt flaggans position i nuläget, däremot är det ett bra förslag att föra in möjligheten att kommentera flaggningen. Vi får se när vi kan hinna med det.

Henrik, du kanske förstår varför vi inte slår på stora trumman för vår mobilsite... Men i pipen ligger en stor omarbetning av hela siten och då kommer vi se till att siten fungerar lika bra i mobilen och läsplattan som på alla olika skärmstorlekar.
#5
22 maj 2012 kl 08:55
Gilla
Vi har fått låna en ambit här på joggkontoret så förhoppningsvis kommer det en importfunktion senare i år.
#6
1 juni 2012 kl 08:41 Redigerad 1 juni 2012 kl 08:45
Gilla
Peter, jag tittade lite närmare på dina blogginlägg och har hittat orsaken till censureringen.. :)

När man fyller i adressen till sin externa blogg och när man skapar inlägg direkt här på jogg.se så får man fylla i vilka kategorier inläggen handlar om under rubriken "Inlägget berör dessa ämnen". Där har du inte kryssat för "löpning" och därför syns inte inlägget här på jogg.

Här på jogg.se visas inlägg som har kategorin "löpning", cykla.se visar inlägg med "cykling", osv.

Så ändra dina inställningar för den externa bloggen (ta bort och lägg till igen) och uppdatera dina interna blogginlägg så ska censureringen vara borta.
#7
1 juni 2012 kl 09:13
Gilla
Om man tittar på hur populär den här tråden är så kanske vi borde skapa en datingfunktion här på jogg! :)

Men, tills dess finns det faktiskt redan en funktion som skulle passa utmärkt för detta. Grupper. Skapa grupperna "Singlar i Göteborg", etc så får ni internforum, medlemslistor och en kalender där ni kan lägga in aktiviteter typ "Singeljogg i Skatås, på måndag kl 19" som alla medlemmar kan se och hänga på.
#8
1 juni 2012 kl 09:16
Gilla
@Susanne: Kolla mitt inlägg om grupper i den andra tråden. Tror du att det skulle funka? Känn dig fri att starta gruppen "Singel i Stockholm" :)
#9
6 juni 2012 kl 15:15
Gilla
Sebastian, vad menar du med spöklopp? Att välja ett gammalt pass och se hu långt före/efter du är?
#10
8 juni 2012 kl 09:01
Gilla
Allie, ett sätt att hitta noteringar är att använda "sök träning"-funktionen längst ner på startsidan för träning. Om man väljer träningsformen notering så får man en lista på alla noteringar. Detta kanske funkar så länge så får vi se ifall vi kan hinna med en anteckningsfunktion framöver.

En annan möjlighet är att använda sin blogg för anteckningar. Enda skillnaden mot facebooks anteckningar är att du inte kan dölja din blogg för andra.
#11
19 juni 2012 kl 22:03
Gilla
Jag skulle rekommendera att radera appen och installera den igen. All data sparas ju över till jogg.se så du förlorar ingen information (förutom att du får logga in igen).

Vi kommer inte att göra några fixar till den gamla appen utan hänvisar till det gamla ordspråket "den som väntar på något gott/nytt/fräscht/snyggt/bättre väntar aldrig för länge, men kanske tills i höst".
#12
15 augusti 2012 kl 09:00
Gilla
Vi beklagar att löparappen inte fungerar helt tillförlitligt för alla, speciellt inte för er som har android. Löparappen är gammal och kommer inom en inte allt för avlägsen framtid att ersättas av en ny iPhone app (ett fantastiskt roligt arbete som jag har svårt att slita mig från!).

Förhoppningsvis får vi tid att i alla fall uppdatera android-appen. Antalet nedladdningar av löparappen till android är ca 5% av antalet iPhone-nedladdningar, vilket självklart innebär att vi inte kan prioritera android lika högt. Dessutom innebär android-utveckling att vi måste ta hänsyn till en mängd olika telefonmodeller med olika skärmstorlek och prestanda, vilket gör utvecklingen mer tidskrävande = dyrare.

Anledningen till att det finns en android-version av löparappen är att den byggdes i ett verktyg som kan spotta ur sig alla sorters appar. Nackdelen med det är att appen fungerar hyffsat i många telefonmodeller men inte riktigt bra i någon. Därför har vi valt att prioritera och fokusera på en riktig iphone-app den här gången.
#13
31 augusti 2012 kl 19:11
Gilla
Jomenvisst kära joggare, har ni sprungit i mål, knäckt koden och tryckt på spara-knappen så har ni fullbordat tävlingen!

Det finns några personer som hört av sig om strulande gps-pass som vi behöver gå igenom i nästa vecka, men så fort det är klart så kommer vi lotta fram vinnarna. Det finns alltså inga fler kriterier för att vinna, typ snabbast i mål eller så, utan alla har lika stor chans.

Nu får vi känna oss riktigt nöjda att vi fixat utmaningen. Jag kommer ta fredag och fira med en rejäl påse lösgodis. Jag läste i nån tråd att det möjligtvis kan vara bra för återhämtning. Och idag är "möjligtvis" tillräckligt som vetenskapliga fakta för mig. :)

/Francis Ford Coppola
#14
20 december 2012 kl 09:53 Redigerad 20 december 2012 kl 11:08
1 Gilla
Nu är appen äntlingen släppt och många av er kommer säkert ha tankar och funderingar. Självklart ska det finnas utrymme för det och denna tråden kan bli en bra plats att börja på. Välkomna!


Om du upplever att du har stött på ett problem, en bugg eller annan felaktighet i appen så kan du alltid kontakta supporten på support@jogg.se.

Om appen stänger ner sig så skapas en s.k. "Crash report" i telefonen. Om du godkänner att telefonen får skicka dessa (inställningar > allmänt > om > diagnos och användning > skicka automatiskt) så får vi dem via Apple. Det hjälper oss väldigt mycket.

Vi har så klart en diger lista på uppdateringar och förbättringar här på kontoret med det mesta av vad vi vill ha i en träningsapp, så som facebook-delning och andra sociala funktioner, fler typer av pass (multi, intervall), nedräkning innan start, auto-stop, röst-feedback, mm. Tyvärr har vi varken obegränsat med tid eller resurser så det kanske tar ett tag innan allt finns på plats.

Hoppas ni tar ut appen och sätter den ordentligt på prov!

/Jonas
#15
20 december 2012 kl 13:33 Redigerad 20 december 2012 kl 13:36
Gilla
Varsågod Claes!

Under förmiddagen har vi märkt av ett par buggar.

- Autoinloggningen på jogg.se fungerar inte. Fixat till nästa release.

- Namnet på appen är "TräningsappenRemake" - eller "Trani...emake" som det förkortas till. Oväsentligt egentligen men självklart ska appen heta Svettig i kommande uppdatering.

- Automatisk skärmlåsning fungerar inte. Precis som när man pratar i telefon så ska skärmen släckas när man stoppar appen i fickan så att man inte kommer åt någon funktion i onödan. Finns som inställning så att man kan ha telefonen i en plastficka eller liknande på armen utan att den släcks. Fixat till kommande uppdatering.

- De som hade flera egna träningstyper med samma namn fick ett fel i nedladdningen av resurser. Fixat.

- De som registrerar nytt konto från appen får inte valet av huvudsida utan har en tom tab till höger på startvyn. Man kan välja ny huvudsida under inställningar. Fixat till kommande uppdatering.

- Om man är ute på en runda och pausar, sedan rör på sig en bit och sedan forstätter igen så får man fel distans i appen. Fixat på servern så att synkade pass stämmer och fixat i appen till kommande uppdatering.

Många barnsjukdomar så här i början men vi jobbar på! :)
#16
21 december 2012 kl 09:46
Gilla
Nu finns version 1.1 i AppStore för nerladdning/updatering.

* Bättre hantering av etapper och paus
* Automatisk inloggning på huvudsida
* Bättre hantering av rundor och utrustning
* Bättre uträkning av hastighet på etapper
* Diverse buggfixar
#17
23 december 2012 kl 10:44
Gilla
Vi får kolla på detta. Datan finns ju i systemet så det är bara en fråga om hur/när/var kommunlistorna uppdateras. Men det får nog vänta till efter Kalle... :)
#18
28 december 2012 kl 08:48
Gilla
@Helena, ja jag ser att diagrammet blir konstigt, jag ska kolla på det... Tack för hjälpen!
#19
28 december 2012 kl 08:49
Gilla
@Kjelle, lite mer info..? Jag kan inte se passet i din träningsdagbok. Vad var det som blev konstigt med distans och snittid?
#20
28 december 2012 kl 11:27
Gilla
Nu ska uppdateringen av kommunlistan fungera som den ska.
< < < 1 2 3 4 > > >