Foruminlägg av Anna Sundqvist

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >
#1
10 oktober 2011 kl 20:39
Gilla
Sök på Spotify, music for sports. Där finns flera olika joggsamlingar med olika bpm.
#2
12 oktober 2011 kl 21:04
Gilla
Har sedan en tid besvär med smärta under ffa ena foten som helt förhindrar mig från att springa. Alla som på något sätt gått skadade kan säkert sätta sig in i den frustration som det medför.
Det finns mycket kunskap att läsa sig till men några frågetecken kvarstår.
Kan jag hoppas på att kunna åka längdskidor nu när snön snart börjar trilla ner?

Är det viktigt att försöka vara i smärtfritt tillstånd och att inte provocera fram smärtan, triggar man igång besvären och förhindrar länkning eller spelar det ingen roll?

Iläggssulor föreslås av många. Är det någon här som faktiskt blivit hjälpta av det? Dyrt att göra om det inte alls funkar.

Känner någon till nån differentialdiagnos till detta. Jag har inte ännu sökt någon vård eftersom det ändå inte verkar som om någonting hjälper. Jag kom nu på att det inte alltid är så smart att
diagnosticera sig själv.

Jag frossar i denna nyupptäckta sida och njuter av alla era fantastiska prestationer, berättelser och diskussioner. Ni får mig att se ljuset i tunneln trots trist prognos på mina fotbesvär.
#3
12 oktober 2011 kl 22:03
Gilla
Cyklar med min vovve även de slöa kortisarna bara för att jag inte ids halta omkring. Jag har dock faktiskt hittat ett par skor som hjälper mig att vara nästan smärtfri på dagarna när jag är på jobbet trots att jag är igång nästan hela tiden. Köpte på vinst och förlust ett par Rykä walkingskor med "gungeffekt", typ MBT. Avlastar hälen nästan helt och det är jätteskönt, kilar och gympadojor har inte alls haft den effekten. Väntar spänt på att få höra var han/hon har att säga på fredag *håller tummarna*.
#4
13 oktober 2011 kl 11:45
Gilla
Då är ju frågan hur man skiljer de olika åkommorna åt och hur man kommer åt någon inom vården som duger till det.
Min smärta sitter i hälen men det som gör mest ont känns nästan mitt i foten och fram mot kanten av främre trampdynan. Dock är hälen väldigt lättirriterad, Jag kan tex inte ligga och läsa i sängen med uppdragna ben, då får jag ont direkt av den belastningen som blir på hälen och det kan ändå inte vara mycket.

Skall kolla tjepning en gång till.
#5
13 oktober 2011 kl 22:27
Gilla
Hmmm skulle nog kunna tänkt mig ett par EasyTone om jag inte av princip valt bort dem för att reklamen är så sjukt genomtöntig ;0) köpte mina Rykä efter att samtidigt ha provat ett par EasyTone. Jag lär väl få bita i det sura äpplet och köpa ett par till, och ett par sulor, och en crosstrainer, och en...
som sagt så balanserar man på randen av desperation här.
Väntar spänt på att höra vad Marikas expert hade att komma med.
#6
15 oktober 2011 kl 18:41
Gilla
@Marika, huvva vad hemsk det lät men ont skall med ont fördrivas. Håller tummarna för förbättring och vill så klart ha uppdateringar.
Tack för engagemanget från alla håll.
#7
15 oktober 2011 kl 21:30
Gilla
Hade just besök av min syster som jobbar på smärtrehab. Hon spände ögonen i mig och stirrade ner mig medan hon frågade om jag träffat nån läkare? Eeh blev mitt svar, Gilla (sjukgymnasten) då? Mja jag har ju mejlat med henne... not good enough.
Fixar nog läkartid nästa vecka bara för säkerhets skull.

Har för övrigt fixat en Crosstrainer som jag skall prova för att hålla nerverna i styr tills snön fallit tjock i spåren.

#8
17 oktober 2011 kl 20:21
Gilla
Jag har 305 och är jättenöjd med den men jag har å andra sidan inte provat någon annan. Tycker att den är tydlig och lättanvänd. När den segar med uppladdningen kan det hjälpa att slå av den och starta på nytt för då brukar det gå bättre.
#9
21 oktober 2011 kl 17:50
Gilla
Man får inte knyta skorna i närheten av så hårt som man gör när man springer för då somnar fötterna totalt. Jag kör crosstrainer nu som komplement till cyklingen och i väntan på skidorna eftersom jag har ont i hälen och inte kan springa. Jag har gjort en spellista på spotify som jag kör efter och upplever det mycket lättare att ta i och köra hela timmen då. Annars kan det ju vara svårt med motivationen när man står hemma och stirrar in i garderobsdörren! Låtarna är anpassade i BPM efter de olika faserna i passet.
#10
22 oktober 2011 kl 20:31
Gilla
Jag kan bara hålla med. En skada har "tvingat" även mig att börja cykla och det kommer jag defenitivt att fortsätta med när jag kan springa igen. Har redan både långpass och kombipass planerade. Det krävs inte att man är över 50 utan en 37 årig tant mår också bra av att variera träningen lite.
#11
28 oktober 2011 kl 07:55
Gilla
Håller med Micke. Ha respekt för kroppen så att du inte skadar dig, det är bättre att få hungra lite efter farten och distansen än att dra på sig någon efterhängsam åkomma. Sitter själv fast i en envis plantarfaschiit liksom flera andra på forumet. Märker också att benhinnor och knän är vanliga problemområden. Kombinera gärna din löpträning med annat tex cykling för att få mängden lite mer skonsamt. Förebygg med massor av tåhävningar utfall och balansplatta. Att vara skadad är värdelöst tro mig.
#12
1 november 2011 kl 14:38
Gilla
Tack för inspirationen, gick idag och reklamerade mina Asics som båda två hade hål i fodret. Inköpta 110525.
#13
4 november 2011 kl 16:09
Gilla
Puffar upp tråden.

I senaste Runners World stod det i en liten notis något om att rött kött var en viktig proteinkälla. Är det så att det finns någon liten aminosyra eller nåt som man inte får i sig annars?
Är rätt ny som veg men @Michael tex haloumi och andra ostar är ju ett toppensätt att få i sig den där lite fetare maten som man upplever mättande. Det mesta köttet är ju faktiskt i sig inte fett alls.
#14
4 november 2011 kl 16:11
Gilla
Eller hur! Jag känner dessutom redan att jag har en bild av och nästan "känner" vissa av de mest frekventa skribenterna här på forumet.
#15
5 november 2011 kl 21:03
Gilla
Eftersom jag äter både fisk, ägg och mjölk borde det inte vara nåt probliem men notisen i RW fick mig att undra.
#16
7 november 2011 kl 18:30
Gilla
Fick själv tipset att inte frestas att bara försöka byta ut köttet i recept mot olika substitut utan att laga nya rätter med ett eget liv. Att snegla på andra länders kök där stor del av kosten är så att säga naturligt vegetarisk till exempel Indiskt.
#17
10 november 2011 kl 17:25
Gilla
Dagen börjar lite småsegt, det är mörkt ute och jag är trött. Skickar barnen till skolan, rastar hunden och sätter mig med kaffekoppen i gungstolen och läser.
Foten gör lite ont men jag börjar ju bli van. Sakta men säkert kommer träningslusten krypande i takt med att solljuset träffar fönstrena, Byter om, tejpar foten, klickar fram 58 min passet på Spotify, hoppar upp på min Crosstrainer och drar igång. Känner redan efter första låten hur det drar i mungiporna av ett leende som vill fram.
En bit in i passet kommer första "backen" och svetten börjar droppa ner på golvet, jag njuter. Musiken tar mig från ena höjden till nästa. Näst sista låter är Rockytemat, ser mig själv springa i trapporna, jag kämpar, jag sliter, jag vinner!
Pustar ut med Dixiechicks innan jag skuttar upp på balansplattan.
Jag sjunger medan jag gör mina tåhävningar och när jag dansar genom köket tittar vovven på mig med en förundrad min. Endorfinerna rusar runt i kroppen och jag har inte ont någonstans, fortsätter att sjunga för full hals hela vägen in i duschen.
Ruset sitter i långt efteråt och när jag kommer till jobbet känner jag mig pigg som en lärka med energinivåer lika höga som på värsta vårdagen.
Jag är fast, jag är beroende, jag måste ha mer!
#18
10 november 2011 kl 18:50
Gilla
Ha ha det var ju just den låten som jag lyssnade på dessutom! Historien bakom gör den bara ännu bättre.
#19
13 november 2011 kl 20:11
Gilla
Som tidigare sagt, balansplatta utan tvekan. Varje dag, öka på svårighetsgraden eftersom.
#20
17 november 2011 kl 16:17
Gilla
@Marika, jag tror att som i alla skador måste man läka och i viss mån bli smärtfri innan tuff rehab. Själv har jag en sämre dag idag, ont hela dagen men jag har åtminstone bara problem i ena foten. På torsdag nästa vecka har jag tid för att gjuta specialsulor och jag sätter mitt hopp till dem.
När våren kommer så är det du och jag som springer milen tillsammans (om än på varsitt håll) och firar att rehabiliteringen under vintern gått så fantastiskt bra.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >