Foruminlägg av Roger Pettersson

#1
22 februari 2010 kl 19:00
Gilla
Vallaexperter säger att man skall blanda två paraffiner för bästa resultat, en mjuk och en hård. Nån som vet hur blandningen går till ? Värmer man först ett lager med ena paraffinet, och sen ett med det andra, eller droppar man på med båda samtidigt ? Kanske inte har någon betydelse, men längdskidåkning är ju en materialsport, så man vet inte...
#2
26 februari 2010 kl 15:25
Gilla
Hej, har åkt tre lopp och ska på Söndag åka öppet spår. Min erfarenhet säger mig att dricka ofta, mer än av bara törst. Läste i går att man rekommenderar att dricka var 20,e minut, och då 20 cl, om du klarar att dricka sportdryck så är det att föredra, då får du mer energi, men prova inget nytt, du ska vara van vid att dricka den typen av dricka, annars kan du få sätta dig längs spåret...Om du har åkt från Evertsberg till Mora utan problem, så verkar det som att du är väl förberedd, har man fått 30 mil i benen så kommer det att gå bra. En annan sak är att man ska åka så energisparande som möjligt, det kan vara svårt att träna teknik nu, så här nära inpå. Men försök tänka på tekniken..Lycka till !
#3
8 mars 2010 kl 15:00
Gilla
Hej, i mina öron låter detta som en klassisk "gubbvad" både jag själv och mina löparpolare har drabbats, så vi tog kontakt med en naprapat/kiropraktor, vi fick följande råd. Tung styrketräning, vadpress, tåhävningar m.m, samt att helt utesluta stretching av vaderna, efter två veckor var vi friska. Tänk dock på att det är extra viktigt med uppvärmningen, gå i gång och öka efter hand. Lycka till !
#4
18 november 2012 kl 16:42
Gilla
Det de flesta rekommenderar är att träna mkt bålstyrka, d.v.s corestyrka. Styrketräning som stärker mage, nedre ryggen och baksida lår. Sök på core på nån sida med styrkeövningar.
Stärker du dessa delar av kroppen så springer du med bättre löpekonomi. Efter hand springer du både snabbare och orkar mer.
#5
26 september 2014 kl 08:51
Gilla
En fråga till er rutinerade Lidingölöpare :
Terrängskor eller "vanliga " löparskor på Lördag ?
Hur går era tankar om, underlaget, greppet m.m. Är det kanske bättre att snöra på sig terrängskorna om det nu är blött och lerigt..
#6
26 september 2014 kl 10:20
Gilla
OK, Tack för infon om banan, då blir det New Balance 1080 för MK15 starten i morgon. MK 30 var ju fullbokad sen länge..
#7
26 september 2018 kl 18:54
Gilla
Vilka skor springer ni i ? Terrängskor, eller "vanliga " löparskor?